Vaio revine… cu baterie de 15 ore!

Vaio revine… cu baterie de 15 ore!

Vaio revine… cu baterie de 15 ore!

Fosta marcă celebră a Sony, VAIO, a apărut neașteptat din umbră cu un ultrabook convertibil ce se pare că poate rula cel puțin 15.5 ore cu o singură încărcare.

VAIO Z - phone-like Screen

VAIO Z – phone-like Screen

Numit Vaio Z (Z vine de la “Zero” pentru a semnifica un nou început – evident), laptopul de 13.3 inci lucrează cu a cincea generație de procesor de la Intel (roadwell) și poate fi deschis la 180 de grade datorită unei balamale de pe partea din spate a cadrului metalic. Îmbrăcat în aluminiu și carbon, nou Vaio Z cântărește doar 1.34 kg și măsoară doar 16.8mm în grosime.

Fondul de investiții japonez „Japan Industrial Partners”, care a preluat marca VAIO în februarie 2014 de la Sony, crede că „Zero” poate dura chiar și până la 18 de zile, în modul cel mai economic ce reduce consumul bateriei.

vaio_z

Vaio Z

Compania a eliminat toate limitările pentru acest Vaio Z cu un SSD de mare viteză ce bootează în doar 0,3 secunde. Noul ultrabook are un ecran LCD full-HD la o densitate de 221dpi cu suport pentru un „stylus” și sensibil la presiune.
VAIO a lansat și modelul Vaio Z Canvas, care dispune de un ecran de 12,1 inci cu o rezoluție maximă de 2560 x 1704 pixeli, detașabil și un HDD de 1TB.

Vaio Z a ajuns la pre-comandă pe piața din Japonia și este de așteptat să se vândă cu amănuntul pentru aproximativ 1.600 dolari. Nici un cuvânt încă dacă acest nou ultrabook va sosi și pe alte meleaguri, mai europene.

One thought on “Vaio revine… cu baterie de 15 ore!

  1. Pingback: Noul telefon Vaio | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor