Se va diviza HP astazi?

Se va diviza HP astazi?

Se va diviza HP astazi?

Hewlett-Packard este, conform relatărilor, pe cale să se divizeze în două companii.
Conglomeratul IT se pare că este pe punctul de a se împărți în două companii, una axată pe computere și imprimante personal HP și cealaltă pe hardware-ul și serviciile pentru companii. „The Wall Street Journal ” a raportat primul, posibilul „break-up” din istoria companiei.

HP.PC

PC Solutions

Anunțarea noii structuri ar putea surveni chiar azi. În cadrul noului set-up, Meg Whitman, conform relatărilor va conduce divizia de afaceri pentru PC și imprimante, în timp ce va fi și CEO al companiei pe întreaga piață. Dion Weisler, vicepreședintele executiv pentru sistemele de imprimare personale, va rămâne în apropiere, însă cu un nou titlu de CEO. În cele din urmă, v-a cădea în sarcina directorului HP Patricia Russo, să ocupe scaunul pentru afaceri cu alte companii.

De ce s-ar împărți HP în două?

Aceasta nu este prima dată când se vorbește despre o împărțire a sarcinilor în cadrul HP.

HP s-a mai jucat cu divizia de PC-uri în 2011, după ce a cumpărat „Autonomy Corp”, deși compania a retras destul de repede planul respectiv. Firma a cunoscut o restructurare sub conducerea lui Whitman, inclusiv contopirea activității afacerii pentru PC-uri și imprimante într-un singur grup.
Potrivit „Re/code”, HP a petrecut luni de zile căutând a vinde mai multe dintre unitățile sale de afaceri, printre care serviciile sale de PC-uri și pentru întreprinderi, dar nu a gasit nici un doritor extern. Lenovo și Dell s-a raportat că ar fi abordat preluarea afacerii cu PC-uri de la HP, în timp ce două companii indiene au fost curtate pentru a le fi vândute unitatea ce se ocupă de companii.

HP-Wireless-Printing-Station

HP Printing Business

S-a mai declarat și că IBM a fost, deasemenea abordat, în ceea ce privește sectorul „Business Critical Service” al HP cu valoarea undeva în jurul cifrei de 1,2 miliarde de dolari. Până acum, avansurile HP nu s-au întâlnit cu răspunsuri afirmative.

One thought on “Se va diviza HP astazi?

  1. Pingback: Noi tipurii de hartie foto de la HP | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor