Printati Wireless prin Telefonul Android!

Printati Wireless prin Telefonul Android!

Printati Wireless prin Telefonul Android!

Printati Wireless prin Telefonul Android! Doriți să imprimați de la un telefon Android pe hârtia de modă veche? Puteți să să utilizați Google Cloud Print. Dacă trimiterea unui e-mail pe desktop-ul PC-ului reprezintă în continuare metoda de imprimare obișnuită, acum e timpul pentru schimbare, deoarece telefonul Android este pregătit în totalitate. Folosind Google Cloud Print, puteți imprima orice, de la telefonul Android sau o tabletă și aproape cu orice imprimantă, chiar dacă este un model mai vechi.
Cloud Print – care este din punct de vedere tehnic în varianta beta, ca multe alte tehnologii ale Google – funcționează prin prelucrarea fișierelor pentru imprimare pe internet. Deci, dacă doriți, puteți trimite o lucrare pentru imprimanta de acasă, chiar atunci când sunteți acasă la un prieten.
Și va fi și mai bine. Google Cloud Print nu funcționează numai cu Android – de asemenea, funcționează cu orice dispozitiv care rulează Chrome, inclusiv iPhone și cu orice calculator desktop sau laptop. Să vedem cum funcționează:

Pasul 1: Este imprimanta Dv. Pregătită pentru Cloud?

Dacă imprimanta este capabilă Wi-Fi, este, probabil, “Cloud Ready”. Ceea ce înseamnă că puteți imprima, de asemenea, la imprimantă, chiar dacă computerul este oprit. Deoarece imprimanta are Wi-Fi, se poate conecta direct la aparatul cu sistem Android fără ajutorul calculatorului.
Aflați dacă imprimanta este “Cloud Print Ready” vizitând site-ul și cautând modelul dvs. de imprimantă. Odată ce l-ați găsit, faceți clic pe link-ul din descriere pentru a obține instrucțiunile de instalare. Instrucțiunile pas-cu-pas variază pentru fiecare imprimantă, și este motivul pentru care nu vom aprofunda aceste detalii aici. Odată ce este configurată, continuați cu pasul următor.

cloud.print

Google Cloud Print

Imprimanta nu este “Cloud Ready”? Nici o problemă.

Frumusețea Google Cloud Print, este că o să găsiți compatibilități și pentru cele mai vechi imprimante. Atâta timp cât calculatorul este pornit și conectat la Internet, iar imprimanta este conectată, puteți imprima cu ea.
1. Porniți computerul și lansați Chrome. Nu există nici o alternativă – aveți nevoie de Chrome pentru a face Cloud Print să funcționeze.
2. În Chrome, deschideți meniul și verificați pentru a vedea dacă sunteți conectat la contul dvs. Google. Ar trebui să fie același pe care îl utilizați și cu dispozitivul Android.
3. În același meniu Chrome, intrați la “Settings”. Derulați în jos și faceți clic pe “Show Advanced Settings”, apoi faceți clic pe “Manage” sub Clount Google Print. Acolo veți asocia imprimanta cu contul dvs. Google.
4. Faceți clic pe “Add Printers” și bifați modelele de imprimantă(e) pe care veți dori să imprimați, de pe aparatul cu Android. Click “Add Printers” din nou, și sunteți gata de lucru.

Pasul 2: Configurarea dispozitivului Android

Configurarea dispozitivul Android este foarte simplă. Intrați pe “Google Play Store” și descărcați Google Cloud Print. În esență, este un plug-in care permite imprimarea de la mai multe aplicații Google (cum ar fi Gallery), și vă va permite și să vă gestionați lucrările de imprimare.
Pe versiunile de Android mai vechi decât KitKat, aceasta va apărea ca o aplicație independentă. Pe KitKat, funcționează în fundal și va apărea ca notificare după ce ați inițiat lucrarea de imprimare.

Pasul 3: Porniți imprimarea!

În acest moment, sunteți gata pentru a începe imprimarea din Gallery sau din Chrome. Trebuie doar să apăsați butonul de meniu în aplicație și să alegeți Print. Va apărea o fereastră care vă va permie să alegeți imprimanta din meniul drop-down, împreună cu diferitele setări, cum ar fi dimensiunea hârtiei și culoarea. Atingeți “Print”, iar elementul va fi trimis la imprimantă.

Dar sistemul Android nu se oprește la imprimarea fotografiilor și paginilor web. Folosind aplicații ale unor terțe părți, cum ar fi Cloud Print Plus, puteți extinde selecția lucrărilor la mesaje text, contacte, atașamente de e-mail precum și alte fișiere stocate pe dispozitiv. Puteți utiliza Cloud Print chiar și pentru a imprima de la Firefox, în cazul în care este browser-ul este “Default” pe telefonul Dv. Android.
Google are chiar și o pagină care listează toate aplicațiile ce sunt compatibile cu “Cloud Print”.

cloud.print.android

Cloud Print Android

Nu uita!

Cloud Print nu este doar pentru sistemele Android. Acum, că ați configurat aplicația, puteți merge la orice calculator care rulează Chrome, vă conectați cu contul dvs. Google și imprimați direct la imprimanta de acasă, chiar și atunci când sunteți departe de propriul calculator. Doar alegeți imprimanta din dialogul “Print” când utilizați Chrome.
Aplicația, de asemenea, funcționează și cu dispozitive iOS. Doar instalați “Central Pro Print” pentru a începe a imprima e-mailuri și atașamente, contacte, pagini web și mesaje text de pe iPhone sau iPad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor