Noile imprimante Epson au o arma secreta: PrecisionCore!

Noile imprimante Epson au o arma secreta: PrecisionCore!

Noile imprimante Epson au o arma secreta: PrecisionCore!

Abia acum cum putem să zicem noi „păcat de nebunul care a cumparat un laser color ieftin”… știm că paginile abia se târăsc afară din imprimantă, iar cartusul cu cerneală sună deja a gol și e prea târziu să-i spunem clientului și că o imprimantă cu jet de cerneală de 400 dolari oferă o mai bună viteză și o calitate deosebită a imprimării, iar costurile de consumabile sunt mai mici decât am spera noi, vreodată la un laser color. Laserul e un cuvânt parcă vrăjit… de aceea Epson vine cu surprize…

Cea mai recentă dovadă se artată sub forma de noi imprimante inkjet „WorkForce” de birou. Acestea arată la fel ca orice altă imprimantă, dar au ceva nou pentru această categoria: capul de imprimare ”PrecisionCore” de la Epson.

epson_precisioncore_chip

Chip al capului de imprimare Epson, PrecisionCore

Acest cip, în forma sa cea mai de bază, este un pachet de 600 de duze per inci și 800 în total în acest pe minuscul cip. Picătura în cădere este extrem de mică, de la 1.5 la 24 picolitri, în funcșie de mărimea spțiului imprimat.

Noile modele de  imprimante Epson

Epson pot să le construiască în mărimi ale capului de imprimare de diferite dimensiuni. Pentru aplicatii industriale, un cap de imprimare PrecisionCore s-ar putea întinde pe toată lățimea paginii. HP face și el deja acest lucru, cu tehnologia PageWide, disponibilă în prezent la HP Officejet Enterprise Pro x585.

epson_workforce_wf_3620

Epson WorkForce WF-3620

Noile modele Epson WorkForce vor utiliza capete mobile de imprimare PrecisionCore. Epson susține că viteza de imprimare va crește până la 20 ppm, atât pentru color cât și pentru pagini alb-negru. Asta-i o veste mult mai bună decât la actualele imprimante laser color ieftine.

Noile imprimante multifuncționale vor avea toate imprimare, copiere și scanare.Imprimarea față-verso va fi standard, lucru foarte bun pentru economisirea hârtiei (deși poate, uneori, viteza de imprimare va fi mai lentă).

Epson va introduce două modele WorkForce proiectate pentru afaceri mici sau birouri personale.WorkForce WF-3620 va costa doar 170 dolari și va oferi o tavă de alimentare principală pentru 250 coli, plus o alimentare în spate pentru coli mai groase. Imprimarea față-verso este automată, și alimentatorul automat de documente (ADF) de 35 de coli facilitează scanarea documentelor cu pagini multiple folosind unitatea de scanare de deasupra.

Epson WorkForceWF-3640 la 200 dolari va adauga și o capacitate de fax, o a doua tavă pentru hârtie și un touchscreen pe panoul de control de 3,5 inci.

Modelele WorkForce Pro sunt proiectate pentru grupuri de lucru, cu capacități mai mari și viteze mai mari pentru a se potrivi unor birouri de mărime medie. Epson WorkForce Pro WF-4630 (la 300 dolari), va avea o tavă principală de 250 de coli și o tavă de alimentare în spate de 80 de coli, plus un display touchscreen de 3.5-inch.

epson_workforce_wf_4640

Epson WorkForce Pro WF-4640

Epson susține că va avea un ciclu lunar de 30.000 de pagini. WorkForce Pro WF-4640 (la 400 $), va adăuga încă o tavă de intrare de 250 de coli față de Epson WorkForce WF-4630. Interfața touchscreen va crește și ea la 4,3 centimetri diagonala. Fax-ul va fi standard.

Costurile noilor modele de  imprimante Epson

Costurile de cerneală arată foarte accesibile. Cartușele pentru imprimantele Epson  WorkForce vor costa între 30 și 35 dolari și vor lucra până la 1100 de pagini, sau între 2.7 și 3.2 centi pe culoare, pe pagină. Imprimantele WorkForce Pro vor avea cartușe de capacitate mai mare și, prin urmare, prețuri mai mici la cerneală: de la 1,6 cenți la 2,2 cenți pe culoare, pe pagină, și cartușe cu prețuri între 42 dolari și 44 dolari și randamente de 2000 – 2600 de pagini.

Toate imprimantele Epson WorkForce precum și liniile Pro includ compatibilitate Wi-Fi și o suită bine dezvoltată de caracteristici wireless și mobile de imprimare, inclusiv suport pentru Apple AirPrint și Google Cloud Print, plus aplicații mobile pentru imprimare de la distanță.

Noua linie de produse pentru business de la Epson are o mulțime de calități care o recomandă, pe care vi le vom prezenta după o testare viitoare. (vezi Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-5690)

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor