Nexus 6 vs Galaxy Note 4

Nexus 6 vs Galaxy Note 4

Nexus 6 vs Galaxy Note 4

Google Nexus 6 și Samsung Galaxy Note 4 sunt două dintre cele mai recente phablete Android de pe piață, dar care este cel mai bun?
Înainte de a începe trebuie să subliniem că acest articol este pur și simplu o comparație de specificatii, iar testarea în viața reală ar putea modifica verdictul nostru.

 Nexus 6 vs Samsung Galaxy Note 4: preț

Nexus 6 va fi disponibil pentru pre-comanda în Europa în noiembrie, și va fi la vânzare în aceeași lună. Prețul încă nu a fost confirmat, deși în SUA va costa 649 dolari pentru modelul de 16GB și 699 dolari pentru 64GB. O2 și Vodafone au confirmat deja că vor oferi Nexus 6, dar nu au confirmat încă un preț.
Samsung Galaxy Note 4 este disponibil acum la toți operatorii de telefonie mobilă din Europa, cu prețuri- începand de la 599£ (se așteaptă ca acest preț să scadă rapid). Ne îndoim că va fi o diferenta prea mare de prețuri între Note 4 și Nexus 6, operatorii de telefonie mobilă dorind să ofere tarife probabil similare.

Samsung-Galaxy-Note-4

Samsung Galaxy Note 4

Nexus 6 vs Samsung Galaxy Note 4: Proiectare si construcție

Samsung Galaxy Note 4 este similar ca design cu predecesorul său, cu un spate din piele falsă, dar cu un nou cadru metalic (numai în jurul marginii). Este mai mic decât Nexus 6 (159.3x83x10.1mm și 184g) în fiecare dimensiune, și mai ușor de asemenea, măsurând 153.5×78.6×8.5mm și cântărind 176g. Trebuie spus că ambele sunt smartphone-uri sunt enorme, desigur.
Nexus 6 este metalic și rezistent la apa, dar nu are scanner de amprente digitale, scanner UV, măsurător de puls și S-Pen ca Note 4.
Veți găsi Nexus 6 în culorile albastru, „midnight blue” sau „cloud white”, iar Note 4 în „jet black”, „classic white”, „blush pink” sau „copper gold”.

Ecranul

Atât Nexus cât și Samsung facilitează un ecran de super rezoluție, Quad HD (la 2560×1440 pixeli), dar Nexus 6 este puțin mai mare la 5.96 inci față de cei 5.7 inci ai phabletei de la Samsung. Având în vedere diferența de mărime, Samsung are densitatea pixelilor mai mare (515ppi vs 493ppi), dar la acest nivel într-adevăr imaginile arată uimitor.

Nexus-6

Google Nexus 6 by Motorola

Ambele ecrane sunt protejate cu Gorilla Glass 3 și sunt bazate pe tehnologia AMOLED; la Samsung chiar SuperAMOLED. În comparație cu LED-urile AMOLED normale, oferă unghiuri de vizualizare excelente și un contrast mai bun, cu un negru mai profund, dar culorile pot fi uneori extrem de vibrante sau chiar suprasaturate. Diferența dintre AMOLED și SuperAMOLED este un strat mai sensibil la atingere; în timp ce Nexus 6 are un strat suplimentar pe ecranul tactil, Samsung construiește sensibilitatea tactilă existentă, în stratul superior al ecranului. Acest lucru face ca display-ul să fie mai subțire, mai ușor și sa fie mai ușor de privit în lumina puternică a soarelui, în timp ce consumă mai puțin și oferă sensibilitate mai mare. Deci, în timp ce Nexus are un ecran mai mare, Samsung oferă o tehnologie mai bună a ecranului, precum și o densitate mai mare de pixeli.

Procesor și performanță

Pe unele piețe Samsung Galaxy Note 4 are un procesor octa-core, care împerechează cipuri quad-core de 1.9GHz și 1,3 GHz; în Europa, este dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 805 de 2.7GHz, în cuplu cu un procesor grafic Adreno 420 și 3GB de memorie RAM. Sunt exact aceleași specificații și la Nexus 6, așa că și performanța este foarte asemănătoare.

Capacitate, conectivitate și extra

Nexus 6 și Samsung Galaxy Note 4 au 32GB de stocare la modelul standard. În timp ce Nexus 6, de asemenea, vine și cu o versiune de 64GB, Samsung are un as în mânecă printr-un suport pentru carduri microSD de până la 128GB. Ambele sunt compatibile cu Google și diverse aplicații de depozitare în „cloud” de la terți, de asemenea. Ne plac difuzoarele pe față de la Nexus 6, dar Samsung Galaxy Note 4 are mai multe extra opțiuni. Nu numai stylus-ul S-Pen, care a fost mult timp adorat de fanii gamei Galaxy Note, dar și un senzor pentru ritmul cardiac, un scanner de amprente digitale și un scanner UV. Note 4 suportă, de asemenea Gear VR, setul cu cască, pentru realitate virtuală, de la Samsung.

note4

Samsung Galaxy Note 4 – Ecran

La conectivitate există o mică diferență: ambele sunt telefoane 4G cu suport pentru dual-band Wi-Fi 802.11ac, NFC, Bluetooth 4.1, GPS, DLNA și așa mai departe. Nexus 6 suportă, de asemenea, și încărcare wireless Qi, în timp ce Note 4 are o facilitate de „Download Booster” unică, pe lângă Wi-Fi și 4G pentru a oferi viteze de download teoretice de 400Mb/s.

Camerele foto

Pe hârtie Samsung Galaxy Note 4 este victorios cu cei 16MP împotriva celor 13Mp ai Nexus 6, deși camera de pe telefonul Google este, conform relatărilor, mai bună în lumină scăzută cu un dual bliț cu LED-uri, mai degrabă decât cel unic de pe Samsung. Ambele dispun de moduri de stabilizare optică a imaginii și HDR. Dacă vine vorba de „selfie” sau video chat, atunci Samsung este cu mai bine specificat aici. Întrucât Nexus 6 are un aparat de fotografiat de 2MP, iat Note 4 are unul de 3.7Mp, cu diafragmă f/1,9 cu un mod „Selfie Wide” pentru panoramă.

Acumulatorul

Ambele telefoane sunt dotate cu baterii pentru phablete de 3220mAh care susțin și încărcare rapidă. Google spune că poți obține șase ore de utilizare la o încărcare de 15 minute pe Nexus 6, în timp ce Samsung pretinde o încărcare de 50 la sută posibilă într-o jumătate de oră, pe Note 4.
Care phablet va dura mai mult va depinde în mare măsură de gradul de utilizare, dar, de asemenea, și de faptul că aceste două telefoane rulează software diferit. Android Lollipop de pe Nexus 6 oferă o viață a bateriei remarcabilă în comparație cu KitKat-ul Note 4, chiar dacă diferența de performanță este minimă. Asta nu înseamnă că Nexus 6 va câștiga această categorie, deși ecranul său mai mare AMOLED va consuma mai multă energie decât versiunea SuperAMOLED a Samsung, Note 4 beneficiază de un mod de economisire a energiei „Ultra”, care poate stoarce o zi în plus de utilizare din ultimele 10 procente ai bateriei prin comutarea la culorile alb-negru pe ecran și oprirea oricăror aplicații neesențiale.

Verdict

Ne place foarte mult Nexus 6, dar pe hârtie Samsung Galaxy Note 4 îl bate la fiecare categorie de aici. Cu excepția cazului în care Google vine cu un preț foarte bun pentru Nexus 6, acum este dificil să îl recomandăm în defavoarea lui Note 4. (vezi și Nexus 6 vs iPhone 6 Plus)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor