De ce MacBook Air nu-si schimba Designul?

De ce MacBook Air nu-si schimba Designul?

De ce MacBook Air nu-si schimba Designul?

Apple MacBook Air nu a mai fost actualizat de la ultimul redesign din 2010. Întrebarea este, de ce? Desigur, Apple nu marșează in ritmul de tobe al altcuiva. Totusi, patru ani reprezintă o lungă perioadă de timp, mai ales că din acel moment, producătorii de laptop-uri rivali s-au abătut prin mai multe tendințe de design modern, de la netbook-uri mici si eficiente, la ultrabook-uri super-subțiri, ajungand acum in zona sistemelor hibride care pivotează sau se detașează de la tastatură. Capacitatea „touch” a devenit, de asemenea, standard pentru ecranele de laptop, odată cu apariția Windows 8. Deci, în cazul Apple ce se intamplă? De ce una dintre companiile tehnologice cele mai inovatoare din lume să fie atat de glacială în reproiectarea unuia dintre produsele sale cele mai reprezentative? De ce ar vrea MacBook Air să se uite … la data patentului?

Răspunsul pare destul de simplu. Design-ul nu s-a schimbat pentru că, sincer, nu a avut nevoie de schimbare. Șasiul are o multime de spatiu intern pentru placa de baza a sistemului, pentru stocarea flash, a memoriei sistemului și suficiente celule la baterie pentru a păstra MacBook Air in functiune mai bine de 10 ore. Modelul de 11-inch are mărimea perfectă pentru tăvita oricărei companii aeriane, fiind perfect pentru pasagerii care zboară frecvent. Nu fi surprins daca Apple are nevoie de timp  înainte de a elibera un design radical diferit pentru MacBook Air. Acest lucru insă pare a fi in curs de rezolvare pentru companie.

Cazul Apple Mac Pro

Mac Pro a fost actualizat anul trecut, cu mare fast. Dar începuturile Power Mac cu G5 de la Apple a fost un design inovator demult, în 2003. Modelul vechi a avut un șasiu din aluminiu anodizat, un logo Apple a gravat pe panourile laterale, perforat pentru fluxul de aer in față și in spate și binenteles mânerele celebre din partea de sus și de jos a turnului.

mac-pro-apple-640x480

După trei ani, în 2006, Apple a restructurat complet componentele interioare, a schimbat o parte din porturi, a ajuns la exterior unde a lăsat în esență același design și a echipat turnul Mac Pro cu procesor Intel. Șase ani de îmbunătățiri ale componentelor interne au urmat, dar partea de design a rămas neschimbată, pentru că nu au avut nevoie de schimbări (sună familiar?).

În cele din urmă, în 2013 , a fost introdus actualul Mac Pro, iar designul a fost restructurat intr-o antiteză totală cu modelul  înlocuit. Șasiul său cilindric nu are nici o asemănare, cu ceea ce se obisnuia sa fie un desktop turn.

Pentru a fi sinceri, cu toate acestea, nu credem că design-ul MacBook Air este datat la zi. Cele mai recente laptop-uri MacBook Air din 2014 vor aduce doar aproximativ aceeasi cantitate de invidie sau dispreț care au adus-o si în 2010. Ecranele tactile nu sunt un beneficiu, deoarece OS X nu este conceput pentru atingere în acest moment. Ecranul cu rezoluție 1366-de-768 de la modelul de 11-inci este în regulă; este încă rezoluția cea mai comună la un ecran pe cele mai multe laptop-uri si pentru Windows 8.1. În cazul în care ati avea rezoluție de 1080p sau ecran mai mare pe modelul de 11-inci turi prețul se va umfla la 1.200 $ in loc de 899 dolari, desi upgrade-ul nu poate valora atat de mult.

325753-apple-macbook-air-13-inch-mid-2013

Ar fi frumos să avem un MacBook Air reproiectat la mărime, si cu un display Retina? Da, da, ar fi. Este necesar în acest moment? Nu, nu este. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne va aduce viitorul, dar în cazul în care MacBook Air păstrează timpul de rulare pe baterii, fără nici un prejudiciu pentru performanța sa de ansamblu (așa cum bănuiesc că va fi), atunci nu vom boci acelasi design, vechi dar excelent.

One thought on “De ce MacBook Air nu-si schimba Designul?

  1. Pingback: Noul Apple MacBook 12 | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor