Imprimante 3D sub 300$

Imprimante 3D sub 300$

Imprimante 3D sub 300$

Vă mai aduceți aminte când au apărut primele imprimante cu jet de cerneală pe piață? Cât de scumpe, lente, voluminoase și cu ce rezoluție mică lucrau? Și cum puteau imprima doar în negru? Vom ajunge curând să vedem pe piață imprimante 3D sub 300$?
Imprimarea 3D este în prezent la acest stadiu și având în vedere cât de repede au scăzut prețurile în ultimii doi ani, tehnologia ajungând la maturitate, nu va trece mult până când vor deveni un aparat uzual pe piața de resort.
Gary Shu, senior manager pentru dezvoltarea pieței la „XYZ Printing” a discutat la IFA 2014, despre starea de azi a pieții imprimantelor 3D și despre una dintre primele imprimante 3D all-in-one, astăzi în acțiune, la prețuri accesibile.
XYZ Printing”este un brand care a fost lansat de Grupul Kinpo – un nume pe care nu îl auzi foarte des. Însă conglomeratul industrial taiwanez este un centru de putere care oferă produse de înaltă tehnologie, pentru giganți precum Asus, Dell, Lenovo, HP, LG, Samsung, Sony, Seagate și Verbatim.
Shu estimează că 80% din calculatoarele și jumătate din imprimantele din întreaga lume sunt fabricate de Kinpo și la orice moment dat, un milion de imprimante (da, un milion!) așteaptă să fie transportate de la fabricile Kinpo (există 60 în întreaga lume!).

Mai mult decât retorică 3D

Compania generează mai mult de 30 miliarde dolari în venituri (aproximativ 19 miliarde de lire sterline, 31 miliarde dolari), și are mai mult de 8.500 de ingineri, în fabrici repartizate pe patru continente. Compania are 15 ani de experiență în imprimare și, probabil, are una dintre cele mai cuprinzătoare baze de date legate de imprimare și imprimante, la nivel global.

Imprimanta 3D „da Vinci Desktop”

Imprimanta 3D „da Vinci Desktop”

Dacă vrei o comparație mai plastică, Kinpo este gorila de 800 de ce stăpânește imprimarea 3D și produsele sale sunt, cum era de așteptat, la ani-lumină distanță de cele câteva kituri de imprimare 3D disponibile pe piață în ceea ce privește finisajul și ușurința în utilizare.
Imprimanta 3D „Da Vinci 1.0” se vinde pentru sub 500 de lire (sub 500 de dolari in SUA), în timp ce modelul all-in-one se vinde la această oră pentru 799 €.

Alternativele mai ieftine, cum ar fi „MOD-t” sunt gata, dar acestea sunt la luni distanță de adevărata desfacere către populație și nu oferă același finisaj industrial și robust ca linia de imprimante „Da Vinci”.
Shu crede că piața de imprimante 3D de consum este încă una imatură. El arată că, „XYZ Printing” va aduce modele chiar mai ieftine, eventual, până la 299 dolari, deși nimic nu a fost încă stabilit. În ceea ce privește cele mai multe linii de producție deja mature, modele mai scumpe cu caracteristici suplimentare vor fi gata de livrare, de asemenea, în timp, pentru a satisface evoluție nevoilor noilor utilizatori.

Evoluția unei imprimante 3D

În ce direcție va progresa imprimarea 3D? Este probabil să urmeze aceeași cale ca și imprimante cu jet de cerneală… mai ieftine, mai rapide, mai multă precizie și mai multe culori. Modelele „Da Vinci” sunt la fel de bune, în termenii de comparație actuali, cu o întreținere simplă și cu un nivel de învățare la fel de simplu.

xyz-3

Imprimante 3D – XYZ Printing

Cu toate acestea, Shu spune că imprimantele 3D nu sunt suficient de bune și prevede un moment în care imprimarea 3D va fi la fel de perfectă ca și imprimarea 2D. Aceasta va însemna, eventual, trecerea de la nivelul actual de tehnologie cu imprimarea prin filament topit spre cele mai exacte, dar mai scumpe, care vor folosi SLA (Stereolitografie). În ziua când se va putea imprima cu un număr infinit de culori vom ști că imprimarea 3D nu mai este „de viitor”. Toate acestea sunt încă o țintă, dar schimbarea va veni cu siguranță.
Spre deosebire de firma de cercetări în domeniu, „Gartner”, Shu prezice că imprimarea 3D va deveni „mainstream” în termen de doi sau trei ani, mai degrabă decât cinci. „XYZ Printing” este oarecum obligată să joace un rol important în această încercare și încearcă să impulsioneze firme precum HTC și Lenovo de a nu mai construi imprimante pentru alții, ci de a face imprimante sub propriul nume (prin fuzionarea cu „XYZ”). “Avem timp doar vreo 2 ani înainte ca marile branduri să ne înghită”, a recunoscut el cu sinceritate. Pentru moment, doar „Kinpo” s-a angajat să sprijine dezvoltarea unei imprimante 3D, personal, și se va folosi de prezența sa masivă pe piață a face ca acest lucru să se întâmple.

Un „Apple” al imprimării 3D

La fel ca Apple și iPhone, „„XYZ Printing” controlează întregul lanț („end-to-end”) de aprovizionare permițându-i să schimbe orice detalii de transport sau desfacere, în funcție de minutul la care dorește ca toate acestea să se întâmple. Această „putere” a permis „XYZ Printing” de a oferi un portofoliu întreg de imprimante 3D în mai puțin de un an, cu multe alte surprize încă pe drum.
Ultimul său model, ”Da Vinci 1.0 AIO”, âmpachetează ceea ce se numește “cel mai precis sistem de scanare 3D produs pe piață”, care poate copia un obiect în mai puțin de cinci minute. La sub 650 de lire (aproximativ 1000 dolari), aceasta deschide calea pentru prim imprimantă 3D cu adevărat autonomă în auto-replicare.
Shu, de asemenea, a mai discutat despre cele patru modele de afaceri prin care ecosistemul imprimantelor 3D va prospera: service pentru imprimante (punctele de service generează jumătate din veniturile globale ale pieței 3D), conținutul (de exemplu, vânzarea de planuri 3D preînregistrate), imprimanta sine și consumabilele.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor