Imprimanta Multifunctionala Canon Pixma TS8050

Imprimanta Multifunctionala Canon Pixma TS8050

Imprimanta Multifunctionala Canon Pixma TS8050

Imprimanta multifunctionala Canon Pixma TS8050 nu este cea mai ieftină imprimantă de pe piață, dar versatilitatea și imprimarea fotografiilor la o înaltă calitate cu această imprimantă pe jet de cerneală vor atrage entuziaștii fotografiilor.

Imprimanta Multifunctionala Canon Pixma TS8050

Imprimanta Multifunctionala Canon Pixma TS8050

Există mulți fani ai imprimantelor Epson de tip “small-in-one”, cum ar fi Canon Pixma MG2450 pe care am revizuit-o anul trecut, o gamă care oferă imprimante foarte compacte pentru utilizatorii casnici, iar acum Canon adaugă pe acest segment și imprimante pentru amatorii de imprimări foto. Ca și alte modele din gama Pixma, imprimanta multifuncțională compactă Pixma TS8050 se concentrează pe imprimarea fotografiilor de înaltă calitate, cu un mecanism de imprimare care utilizează șase cartușe de cerneală diferite. Cernelurile standard sunt cyan, magenta, galben și negru și sunt completate de o cerneală gri care ajută la îmbunătățirea gradărilor de tonuri subtile de contrast în fotografii, în timp ce al șaselea cartuș oferă o cerneală neagră pigmentată specială care este utilizată pentru imprimarea textului.

CANON PIXMA TS8050: PRET

Această calitate vine la un cost, totuși, Canon Pixma TS8050 fiind vândută la 859 lei. În pachetul inițial veți avea doar de “cerneală de setare”, un pachet cu cartușe noi va costa peste 300 de lei la cantitate standard și încă mai mult la cantitatea XL. Pentru costuri mai scazute vă recomandaăm folosirea unor cartuse de cerneala compatibile i-Aicon la cantitate XL.

CANON PIXMA TS8050: CARACTERISTICI ȘI DESIGN

Canon declară că noul model TS8050 este cu 30% mai mic decât modelele anterioare din gamă și la 139mm înălțime, 372mm lățime și 324mm adâncime, imprimanta este cu siguranță suficient de mică  pentru a sta pe un birou sau pe un raft într-un birou de acasă sau într-un dormitor unde spațiul este mai mic. Cu toate acestea, Canon reușește să împacheteze o mulțime de caracteristici utile care ajută la justificarea costului relativ ridicat al imprimantei. Pe lângă imprimarea la o rezoluție de 9600×2400 dpi, modelul Canon Pixma TS8050 include un scaner și un copiator la rezoluții de 2400x4800dpi.

Tava principală de hârtie poate conține 100 de coli de hârtie A4, dar focalizarea pe imprimarea foto aduce și o a doua tavă care poate conține 20 de coli de hârtie foto și o a treia tavă pentru imprimarea pe CD-uri și alte tipuri de discuri. Pe lângă conexiunile standard USB și wifi, Canon Pixma TS8050 suportă, de asemenea, imprimarea AirPrint pentru dispozitivele iOS ale Apple, în timp ce funcția Cloud Link de la Canon vă permite să imprimați fotografii de pe medii sociale cum ar fi Instagram.

CANON PIXMA TS8050: PERFORMANȚE LA IMPRIMARE

Complexitatea procesului de imprimare cu șase cerneluri înseamnă că Pixma TS8050 nu este cea mai rapidă imprimantă de pe piață. Canon se laudă cu viteze de 15 pagini pe minut pentru documentele text, 10ppm pentru culori grafice și 21 secunde pentru imprimarea unei cărți poștale de 10x15cm. De fapt, în teste se apropie de 12ppm pentru text și la 7ppm pentru grafică, în timp ce printurile de cărți poștale au durat 30 de secunde. Chiar și așa, aceste viteze ar trebui să fie adecvate pentru majoritatea utilizatorilor casnici și, bineînțeles, cele cinci cerneluri utilizate pentru imprimarea fotografiilor au dovedit că imprimările de testare erau într-adevăr extrem de bune, cu culori clare, îndrăznețe și tonuri subtile și atrăgătoare de exmplu pentru o fotografie tip portret.

Cu toate acestea, imprimarea de text folosind setarea standard a calității imprimantei a fost la o calitate ceva mai medie decât ne-am fi așteptat și nu avea claritatea unei imprimate laser, pe care o puteți obține acum și de la unele imprimante cu jet de cerneală. Deși destul de bună pentru majoritatea documentelor de zi cu zi, dacă aveți nevoie de un text de calitate superioară, atunci este posibil să doriți să treceți la setarea fină, care are însă și o viteză ușor mai lentă.

CANON PIXMA TS8050: COSTURI CARTUSE

Ne-am fi așteptat ca mecanismul cu șase cerneli să forțeze cu adevărat costurile de funcționare ale modelului Canon Pixma TS8050, dar de fapt am avut o surpriză plăcută aici. Dacă apelați la cartuse originale Canon se poate să ajungeși la un cost pe pagina de 0,09 lei la culoare pentru cartusul XL (680 de pagini maxim la 5% acoperire) sau 0,13 lei pe pagină pentru cartușul negru XL. Costurile pentru cartușele compatibile i-Aicon scad până la 0,06 lei pe pagină pe culoare cât și pentru negru (XL).

Daca aceste costuri sunt totusi prea mari, puteti alege imprimata cu sistem CISS de la Canon, Pixma G3400.

Cumpara Imprimanta Canon Pixma TS8050

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor