Imprimanta Multifunctionala Canon Pixma MG3650

Imprimanta Multifunctionala Canon Pixma MG3650

Imprimanta Multifunctionala Canon Pixma MG3650

Noua imprimanta multifunctionala Canon Pixma MG3650 este o imprimantă accesibilă și versatilă, un multifuncțional pe jet de cerneală pentru utilizatorii privați – dar, ca întotdeauna la imprimantele low-cost, veți fi nevoiți să păstrați un ochi vigilent pe costul cartușelor de cerneală.

Pretul Canon Pixma MG3650

La prețul actual (312 lei) o oferim ca de obicei sub prețul recomandat de producător. Prețul scăzut înseamnă că Pixma MG3650 nu are prea multe facilități extra. Nu are un ecran LCD de control, de exemplu. Există doar un mic set de butoane în colțul din stânga sus al imprimantei și fraza care îți vine în minte atunci când verifici calitatea construcției este “ieftină și veselă”.

Capacul pentru unitatea de scanare pare destul de subțire și aproape se desprinde la configurarea inițială a imprimantei. Imprimanta nu are o tavă adecvată pentru hârtie internă, bazându-se în schimb pe o mică clapă din plastic care se pliază în afară din partea frontală a unității pentru a sprijini un teanc de până la 100 de coli de hârtie A4. Dar, cel puțin, acest lucru păstrează dimensiunea generală a imprimantei, iar Canon Pixma MG3650 se va potrivi cu ușurință pe un raft sau birou din apropiere, fără a ocupa prea mult spațiu.

Caracteristici Canon Pixma MG3650

Chiar dacă nu aveți nici un ecran color, veți găsi toate principalele caracteristici de imprimare de care este posibil să aveți nevoie. Împreună cu principalele sale funcții de imprimantă, scaner și copiator, Canon Pixma MG3650 oferă atât conectivitate USB cât și Wi-Fi, împreună cu imprimarea duplex (pe două fețe) și suport pentru AirPrint de la Apple pentru dispozitivele iOS. Există, de asemenea, aplicații, atât pentru iOS cât și pentru telefoanele Android, care oferă opțiuni suplimentare pentru imprimarea fotografiilor, precum și capacitatea de a controla scanerul și de a salva imaginile scanate direct pe dispozitivele mobile.

Performanțele Canon Pixma MG3650

Performanță la imprimare este de asemenea bună pentru un astfel de dispozitiv low-cost. Vitezele sale de imprimare sunt relativ modeste – adică nouă pagini pe minut atunci când se imprimă documente de tip text și 5ppm cu culoare, în timp ce o imprimarea unei fotografii în format de carte poștală 6×4 inci a durat 50 de secunde – pentru uz general de zi cu zi la domiciliu fiind o viteză acceptabilă. Textul și grafica la ieșire au fost bune, iar exemplarele noastre foto au fost printate destul de luminoase și pline de culoare, astfel încât Canon Pixma MG3650 se poate ocupa cu siguranță de o gamă largă de sarcini de imprimare.

Canon Pixma MG3650

Canon Pixma MG3650

Cu toate acestea, dimensiunea cartușelor de cerneală Canon poate fi o vulnerabilitate a acestei imprimante. Puteți găsi cartușul de cerneală neagră standard în magazin la vânzare pentru 63,66 lei, în timp ce cartușul standard color – care include toate cele trei cerneuri cyan, magenta și galben, la 82,80 lei. Prețurile nu par a fi prea mari, dar cartușele durează doar 180 de pagini cu acoperire de 5%, adică la un cost de 35 de bani per pagină – un preț astronomic pentru imprimarea de text simplu. Din fericire, cartușele negre XL, mai mari, oferă o valoare mai bună, la 96,42 lei pentru 600 de pagini la negru, ceea ce coboară prețul la 16 bani pe pagină, dar chiar și așa costul este peste media costurilor  la  imprimarea mono color.

Din fericire, imprimarea color este mult mai rezonabilă. La 16 bani per pagină, cartușele tricolor XL vă oferă un cost în media generală a imprimantelor color pe jet de cerneală. Chiar și așa, costul ridicat al cartușelor de cerneală Canon negre este dezamăgitoare. Rivalii Canon au introdus noi produse, cum ar fi imprimantele Epson cu sistem CISS, sistem care reduce costurile pe termen lung la imprimare cu negru sau color, iar Canon a răspuns cu un aparat bazat pe același sistem CISS, pentru modelul Canon G1400, părăsind abordarea tradițională de a vinde imprimante ieftine și de a face profituri mari la înlocuirea cartușelor. Așteptăm aceeași abordare și în ceea ce privește multifuncționalele.

Canon Pixma MG3650 – Verdict

Costul ridicat al cartușelor de cerneală neagră înseamnă că imprimanta multifunctionala Canon Pixma MG3650 nu este o alegere prea bună doar pentru nevoile de imprimare a documentelor de tip text simplu. Din fericire, imprimarea color este mult mai competitivă în ceea ce privește prețul, așa că merită luată în considerare în cazul în care aveți nevoie de o imprimantă versatilă, care poate manipula grafice color, sau imprimafotografii de pe dispozitivele mobile.

Cumpara Multifunctional inkjet Canon PIXMA MG3650

3 thoughts on “Imprimanta Multifunctionala Canon Pixma MG3650

  1. Pingback: Imprimanta HP LaserJet Enterprise M506dn – Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor