Imprimanta HP LaserJet Pro MFP M125nw

Imprimanta HP LaserJet Pro MFP M125nw

Imprimanta HP LaserJet Pro MFP M125nw

Principala schimbare pe care o suportă toate tipurile de imprimante de birou, în special cele de la capătul mai ieftin al pieței, este suportul software pentru lucru cu o gamă mai largă de dispozitive. Aceste imprimante nu mai este suficient să lucreze cu un PC sau un Mac; este foarte important să funcționeze și cu dispozitivele iOS și Android iar imprimanta HP LaserJet MFP M125nw își propune să acopere toate aceste segmente de lucru.

HP LaserJet Pro MFP M125nw – Proiectare și Caracteristici

Într-o formă de cutie neagră dreptunghiulară, ce încă reușește să arate tăiată curat și modern, în ciuda formei. Imprimanta HP are un design conventional, cu un capac dreptunghiular plat iar la scaner folosește balamale pentru un acces mai ușor la capacul superior al secțiunii de imprimantă, care se ridică pentru acces la tamburul dintr-o singură bucată și la cartușul toner.

HP LaserJet Pro MFP M125nw

HP LaserJet Pro MFP M125nw

În față, în partea dreaptă a tăvii de ieșire are un panou de control, plat, elegant, orientat în sus. Acest panou are un aranjament destul de haotic de butoane și indicatori, chiar dacă butonul de alimentare este, în stilul smartphone, situat pe marginea din dreapta. Butonul „Copy”, în special, este destul de mic, deși pictograma sa este de culoare verde pentru o identificare mai ușoară. Există 2 linii de cîte 16 caractere mono pe panoul LCD al HP LaserJet Pro MFP M125nw, care nu sunt întotdeauna ușor de citit, pentru că nu există o lumină de fundal. Tava de alimentare cu hârtie este de tip atașament „clip-on„ care iese în evidență destul de mult pe partea frontală a imprimantei.
Pachetul de software include HP Scan, un utilitar de imprimare ecologică și unul de membru al HP Connected, aplicația numită anterior ePrint.

HP LaserJet Pro MFP M125nw – Performanță și Verdict

HP LaserJet Pro MFP M125nw – Viteze de imprimare

HP LaserJet Pro MFP M125nw are o viteză declarată de imprimare la 20 ppm și am văzut ceva apropiat de aceasta la testul nostru cu 20 de pagini, care a juns la 16.7 ppm, deși la documente de câte 5 pagini viteza s-a situat la numai 11.5 ppm. Acest lucru este un pic cam ciudat, pentru că timpul de pornire pentru imprimare este deosebit de scurt, cu cele mai multe job-uri începând la o așteptare sub 10s.

În modul „draft” (economic), imprimanta este doar puțin mai rapidă decât în modul de imprimare normală și un text de 5 pagini și grafică de imprimare a durat 25s, oferindu-ne 12ppm. În general, timpii de imprimare sunt destul de buni pentru o imprimanta multifunctională laser, din această clasă. O copie pentru o singură pagină a avut nevoie de 15 secunde și o fotografie de 15 x 10 cm de la un PC a folosit doar două secunde mai mult pentru ieșire. Un set de fotografii A4 imprimate de la un smartphone Samsung Galaxy S3 a durat 52s. Și aceste viteze sunt mai bune decât media actuală pentru un multifuncțional sub 200 de EUR.

HP-LaserJet-Pro-MFP-M125nw

HP LaserJet Pro MFP M125nw

Un rezultat surprinzător în teste era lipsa de zgomot a acestei imprimante. Noi măsurăm nivelul de zgomot de la o distanță de 0,5m, din moment ce asta este distanța unei imprimante pe birou. Acest multifuncțional a măsurat 59dBA, și este prima dată când am văzut un nivel sub 60dBA într-o lungă perioadă de timp. Evident, nu veți fi deranjați de această imprimantă.

HP LaserJet Pro MFP M125nw – Calitate și cheltuieli

Imprimarea în negru a textului este netedă și deansă, ceea ce este ceea ce se dorește iar rezoluția de 600 dpi nativă a imprimantei este suficientă pentru a evita orice margini neregulate. Graficele în nuanțele de gri sunt netede și nu sunt suficient de nuanțate pentru a reproduce culorile în mod eficient. Reproducerea foto este, de asemenea bună și am fost impresionați de detaliile bune arătate într-o imagine peisaj, imprimată pe hârtie format A4.
Imprimarea „EconoMode”, care salvează consumabilele (tonerul laser), produce imprimări puțin ciudate, parcă pătate care, fiind în același timp foarte ușor de citit, nu sunt la fel de bune ca și imprimările în modul „draft” al altor imprimante HP, inclusiv ale celor cu jet de cerneală.

HP-LaserJet-Pro-MFP-M125nw

Control Panel la Imprimanta HP LaserJet Pro MFP M125nw

Capacitatea cilindrului și a cartușului toner pentru această imprimanta este evaluată la 1.500 de pagini. Cel mai bun preț pe pagină oferit de această imprimantă este de 20 bani pe pagină. Acest lucru este mare în comparație cu imprimantele pe jet de cerneală, la prețurile acelorași aparate „all- in-one”, dar mai bun comparat cu alte imprimante laser din aceeași categorie de preț.

Ar trebui să cumpăr un HP LaserJet Pro MFP M125nw ?

Poate cel mai bun concurent pentru această mașină este Samsung Xpress M2070w, care este de aproximativ același preț. Imprimanta HP este un pic mai lentă, dar, de asemenea, mai ieftină și mult mai puțin zgomotoasă atunci când imprimă, dar totuși nu include NFC pentru conectarea rapidă prin Wi-Fi.
Un alt pretendent este Brother DCP-1510, dar care este mai lent, mai costisitor (per pagină) și încă mai zgomotos, dar este, probabil, cel mai ieftin multifuncțional laser de pe piață, sub 150 de EUR.

Verdict

Fata de o imprimanta de top, HP LaserJet Pro MFP M125nw este o imprimantă bună într-o mulțime de feluri. Este rapidă, liniștită și destul de ieftină pentru a lucra cu ea. Partea wireless o face foarte versatilă, deși ar fi fost mai ușor de manevrat, dacă ar fi inclus si NFC pentru a o conecta la un telefon mobil. De asemenea, modul economic iese destul de „punctat” și nu are ecologia controlată a lui Samsung Xpress M2070w.

 

2 thoughts on “Imprimanta HP LaserJet Pro MFP M125nw

  1. Pingback: Imprimanta HP LaserJet Pro MFP M125nw | Cartrid...

  2. Pingback: HP LaserJet Pro M1217nfw | Cartuse Imprimante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor