Imprimanta Epson SureColor P600

Imprimanta Epson SureColor P600

Imprimanta Epson SureColor P600

Imprimanta Epson SureColor P600 pe jet de cerneală este catalogată pe site-ul companiei ca fiind o imprimantă pentru profesioniștii din domeniul creației. Și într-adevăr, combinația excepțională de producție de înaltă calitate, viteză mare și manipularea hârtiei, cu capacitatea de a imprima fotografii panoramice la dimensiuni mari, de 33 pe 327 centimetri o face perfectă pentru fotografii profesioniști și graficieni, precum și pentru entuziaști.
Epson SureColor P600 este clar deasupra Epson Stylus Photo R2000, care a fost alegerea noastră preferată pentru o imprimantă foto cu preț mic ce imprima până la dimensiunea unui super-tabloid. Este, de asemenea similară în capacitatăți cu Epson Stylus Photo R3000, care este o imprimantă foto dedicată pentru profesioniști.

Imprimanta Epson SureColor P600

Imprimanta Epson SureColor P600

Atât Epson R2000 cât și P600 poate imprima pe coli de 13 x 19 inci, pe discuri optice printabile, precum și pe rolă de hârtie. Ambele pot imprima, de asemenea, pe diferite materiale fine pentru artă, precum și pe standardul de hârtie frecvent folosit în comerțul tradițional, putând manevra hârtie de până la 1.3mm grosime, cu toate că aceasta va trebui introdusă manual, folosind calea frontală pentru hârtie.

Unele dintre alte similitudini ale Epson SureColor P600 cu Epson R2000 includ suportul pentru Ethernet și Wi-Fi, un panou de control LCD color, precum și capacitatea de a întrebuința două cartușe de cerneală neagră, unul pentru hârtia foto și unul pentru hârtie mată, Epson P600 având capacitatea de a comuta automat la cartușul corespunzător atunci când schimbați setarea pentru hârtie. Ambele imprimante au suport, de asemenea, pentru imprimare mobilă. Dacă vă conectați direct la o rețea, vă o puteți face printr-o rețea cu punct de acces Wi-Fi pentru a imprima și de la dispozitive mobile Android și iOS.

Alte caracteristici suplimentare pentru P600 includ imprimarea prin cloud și Wi-Fi Direct, astfel încât să puteți conecta și imprima direct la ea de pe dispozitive mobile, chiar dacă nu sunteți într-o rețea.
Se poate argumenta că cea mai semnificativă diferență între cele două modele este că Epson P600 utilizează un sistem de cerneală diferit, cu noua generație de cerneluri Epson care este promovată ca fiind de o densitate a cernelii negre, fără precedent”.

Setup, viteza și calitatea la imprimare a Epson SureColor P600

Epson SureColor P600 este mai mare decât imprimantele inkjet tipice, la 22,86 x 60,96 x 35,56 cm (HWD) cu tăvile de hârtie închise și 40,64 x 60,96 x 81,28 cm cu tăvile de intrare și de ieșire complet deschise. Este, de asemenea, grea pentru o imprimantă pe jet de cerneală, la aproape 16 kilograme.

Odată ce ați găsit un loc pentru ea, configurarea este în mare parte standard. Un fapt neobișnuit este că sistemul de imprimare utilizează nouă cartușe de cerneală: cyan, galben, magenta, cyan deschis, magenta deschis, negru foto, negru mat, negru „deschis” și negru „dublu deschis”. Cele două niveluri de negru deschis (sau gri, dacă preferați) sunt suplimentul de negru ce ajută imprimanta pentru a crea umbrele subtile pentru imaginile în alb-negru.

Epson P600 - 9 cartuse de cerneala

Epson P600 – 9 cartuse de cerneala

În diferite teste, imprimanta a fost conectată la o rețea utilizând portul Ethernet și a fost instalat driverul pe un sistem Windows 8, pentru care Epson are suport oficial, lucrând fără probleme. Pentru fotografie, în testele de referință, s-a folosit hârtia „Ultra Premium Photo Paper Luster” pe care Epson o recomandă pentru cele mai multe cazuri de uz general în imprimarea foto.

În testele de imprimare a fotografiilor, imprimanta a arătat o medie de 1 minut și 1 secundă pentru fotografii de 4 x 6 inci și 1 minut și 53 pentru una de 8 x 10 inci la setarea „default” de viteză. Trecerea la calitatea maximă a dublat aproximativ timpul, la o medie de 02:05 sec pentru 4 x 6 și 4:10 sec pentru un 8 x 10. La setarea de viteză maximă, am cronometrat o fotografie de 13 x 19 inci la 4 minute fix. La cele mai multe imprimante, aceste numere spun tot ce trebuie să știți despre viteza imprimantei. La imprimanta Epson SureColor P600, cu toate acestea, viteza reală este complicată și de alți factori.

Probleme în folosire cu Epson SureColor P600

Foarte mult în favoarea Epson SureColor P600, este calitatea, chiar și la reducerea vitezei de imprimare la jumătate prin trecerea în modul maxim de calitate. Chiar și cu driverul stabilit pentru viteză, calitatea de ieșire atât pentru grafică cât și pentru fotografii este superbă, stabilind imprimanta cu ușurință în categoria de top pentru un aparat pe jet de cerneală. Îmbunătățirea imprimării la setarea maximă de calitate este vizibilă, și va conta pentru profesioniștii foto, atunci când au nevoie a scoate cea mai bună calitate posibilă din această imprimantă, dar pentru majoritatea utilizatorilor, de cele mai multe ori, setarea de viteză mare ar trebui să fie mai mult decât suficientă. Pentru persoanele fără un ochi antrenat, diferența nu va fi chiar vizibilă.

Mai supărător decât așa zisele probleme de viteză, ar fi faptul că am dat peste unele probleme de alimentare a hârtiei fine pentru artă, la tava din față. În primul rând, imprimanta are unele posibilități de configurare internă atunci când comutați între imprimarea prin tava față și cea din spate cu alimentator de 120 de coli de hârtie. Dar, există un timp suplimentar necesar pentru alunecarea paginii în imprimantă în vederea poziționării și un anumit timp de așteptare pentru imprimantă, pentru a încărca hârtia și a pregăti imprimarea. În teste, s-a repetat procesul de alimentare manuală de trei-patru ori pentru fiecare coală de hârtie, o problemă care nu a existat la testele cu imprimanta Epson R2000. Cel mai adesea, imprimanta ia ceva timp pentru a încărca hârtia, apoi afișează un mesaj pe ecranul LCD de pe panoul frontal, prin care sesizează că hârtia este înclinată, așa că a trebuit să fie scoasă și să se înceapă testul din nou. Acest lucru s-a întâmplat fără să conteze cât de atent a fost aliniată hârtia. Aceste manevre pot deveni cu ușurință un factor de frustrare, mai ales dacă imprimați mai multe pagini sau vă grăbiți. Chiar și Epson confirmă că aceasta este o problemă cu la unele tipuri de hârtie, care tind a se răsuci, și lucrează la îmbunătățirea producției de hârtie pentru a evita problema.
Acestea fiind spuse, Epson SureColor P600 are o mulțime de o recomandări în folosirea sa, inclusiv calitatea superbă a fotografiilor imprimate și calitatea de imprimare grafică, inclusiv unele caracteristici care lipsesc la Epson R2000. Dacă aveți nevoie de oricare dintre aceste caracteristici suplimentare, de imprimare prin cloud, Wi-Fi Direct sau imprimarea pe rolă de hârtie de până la 13 x 129 inci, toate acestea sunt de ajuns pentru a face din Epson SureColor P600 cea mai buna alegere.

Untitled-42

 

One thought on “Imprimanta Epson SureColor P600

  1. Pingback: Imprimanta Brother MFC-J4620DW | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor