Imprimanta Epson Stylus Photo R2000

Imprimanta Epson Stylus Photo R2000

Imprimanta Epson Stylus Photo R2000

Imprimanta Epson Stylus Photo R2000 (2992,62 lei – 482,68) este, pentru moment cel puțin, cea mai ieftină imprimantă Epson „high-end”, printre imprimantele dedicate foto, definite ca destinate în primul rând pentru fotografii și grafică, chiar dacă le-am putea folosi și pentru unele sarcini de birou, dacă chiar trebuie. Ca și alte imprimante din această categorie, oferă viteză, calitate la imprimare și caracteristici potrivite pentru un fotograf profesionist sau un artist grafic. Cu toate acestea, însă, prețul este suficient de mic pentru a fi atractiv și pentru amatorii înrăiți.
Epson Stylus Photo R2000 este mult mai puțin costisitoare decât următoarele imprimante Epson din această linie, Epson Stylus Photo R2880 (circa 3.472 lei) și Epson Stylus Photo R3000 (la 3.490,60 lei). Surprinzător, totuși, pentru că cele două oferă un set similar de caracteristici cheie, începând cu manevrarea hârtiei.

Noțiuni de bază Epson Stylus Photo R2000

Ca și frații săi mai scumpi, R2000 poate imprima pe coli tăiate la mărimea A3, sau poate imprima folosind un rulou de hârtie cu mărimi până la 33 x 48 de centimetri, și poate imprima pe discuri optice printabile. Poate profita de asemenea și de același set de hârtie profesională de artă, pe care Epson o vinde pentru R2880 și R3000, în plus față de stocul de hârtie comun și se poate ocupa chiar și de medii de plastic de până la 1,3 mm grosime, folosind calea de încărcare frontală cu hârtie.

Epson Stylus Foto R2000

Epson Stylus Foto R2000

Epson Stylus Photo R2000 nu are ”finețuri”, cum ar fi panoul de control LCD color și cartușele mai mari de cerneală pe care le veți găsi la R3000. Cu toate acestea, la fel ca R3000, această imprimanta oferă ethernet și WiFi suport (Epson recomandă utilizarea doar a conexiunii 802.11n) și vă permite să instalați cartușe de cerneală negre atât pentru hârtie mată cât și hârtie lucioasă, în același timp, așa că nu trebuie să schimbați cartușele atunci când comutați la cealaltă hârtie. Epson Stylus Photo R2000 oferă, de asemenea, un conector PictBridge pentru imprimarea direct de la camere photo.

Un alt lucru pe care R2000 îl împarte cu R3000 și R2880, și într-adevăr cu orice altă imprimantă care se poate alimenta cu hârtie de 33×48 centimetri, este dimensiunea ei mare, astfel încât găsirea de suficient spațiu pentru ea poate fi o provocare. Aceasta măsoară 21,84 x 62,23 x 32,1 cm (HWD) cu tăvile de hârtie închise, sau 41,91 x 62,23 x 79,75 cm cu tăvile complet deschise. În plus, aveți nevoie de aproximativ 4 centimetri de spațiu suplimentar în spate pentru alimentarea cu hârtie, utilizând și alimentarea din față la modul manual. Atât mărimea și cât configurarea este tipică pentru această clasă de imprimante pe jet de cerneală.

Setup și viteză Epson Stylus Photo R2000

Pentru teste, am instalat imprimanta pe un sistem Windows Vista, folosind portul Ethernet pentru conectarea la o rețea. Am cronometrat o suită foto la o medie de 53 secunde pentru o fotografie 10 x 15 cm și 1 minut și 42 secunde pentru o fotografie de 20 x 25,4 cm.

Panou Control - Epson Stylus Foto R2000

Panou Control

Vitezele sunt aproape identice cu cele pentru R2880 și R3000, și mai mari decât am văzut la cele mai multe alte imprimante din această categorie. Spre exemplu, la imprimanta Canon PIXMA Pro9500 Mark II (849.99 dolari fără TVA), de exemplu, a fost de numai 2:35 pentru 10 x 15 cm și 04:31 pentru o fotografie 20 x 25,4 cm.

Imprimare de calitate și durata de viață

Stylus Photo R2000 utilizează un set diferit de cerneluri decât R2880 și R3000. Potrivit companiei, diferitele seturi de cerneală ar trebui să facă diferența la fotografii alb-negru, dar există diferențe subtile în producția de culoare, precum și câteva diferențe subtile în favoarea lui Epson R2880 și a lui R3000. Vestea bună este că, în cele de mai sus, cuvântul cheie este „subtil”. Dacă nu esti bine familiarizat cu modul în care o anumită imagine ar trebui să apară, sau te uiți la ambele imprimări ale celor două seturi de cerneală, una lângă cealaltă, probabil nu vei observa ceva, și asta chiar dacă ai un ochi antrenat.
Din cauza setului special de cerneală, calitatea fotografiei pentru R2000 este doar „o margine de fulg” mai jos decât cea mai bună calitate pe care o poți găsi. Cu toate acestea, atât fotografiile cât și calitatea grafică este mult mai bună decât la marea majoritate a imprimantelor pe jet de cerneală standard. Textul a fost, de asemenea, în mod corespunzător, la o înaltă calitate pentru imprimări profesionale.

Cartuse Cerneala - Epson Stylus Foto R2000

Cartuse Cerneala –  R2000

Fotografiile vin, de asemenea, cu promisiunea de a rezista în timp. Ca la orice imprimantă, durata de viață a fotografiilor variază în funcție de tipul de hârtie. Gama propusă de Epson pentru lucrări este de 160-300 ani, pentru stocare la intuneric (într-un album) și 52 până la 80 de ani pentru expunerea la lumină, și în funcție de hârtia pe care o utilizați.

Alte probleme ale Epson Stylus Photo R2000

Există două probleme potențiale pentru R2000, dar ele sunt tipice pentru această clasă de imprimante. În primul rând, Epson nu dă un ciclu nominală de lucru lunar pentru această imprimantă, ceea ce înseamnă că nu există nici o modalitate de a ști cât de mult puteți imprima într-o lună, fără a scurta durata de viață a imprimantei în ceea ce privește numărul total de fotografii ce vor fi imprimate. În al doilea rând, Epson nu citează nici un cost pe fotografie la orice dimensiune dată, așa că nu avem nici o modalitate de a judeca cheltuielile de funcționare în raport cu concurența.
În mod clar, ar fi de preferat dacă Epson (și alți producători) ar furniza aceste numere. Având în vedere că cele mai multe imprimante foto dedicate suferă de aceleași omisiuni, cu toate acestea, nu putem clasifica aceste lipsuri în informare ca fiind foarte grave pentru imprimanta în sine.
În concluzie, imprimanta Stylus Photo R2000 oferă un echilibru de viteză, calitate de imprimare, manevrare a hârtiei și caracteristici speciale pentru fotografi profesioniști sau amatori, și un preț, care o fac extrem de atractivă. Cel mai mult dintre toate, ne place nivelul calității de imprimare. Pentru moment, cel puțin, nu este nici o altă imprimantă din clasa sa de preț, care măcar să se apropie cumva de contestarea acesteia.

Untitled

 

2 thoughts on “Imprimanta Epson Stylus Photo R2000

  1. Pingback: HP lanseaza seria de imprimante M630 | Cartuse Imprimante

  2. Pingback: Imprimanta Epson SureColor P600 | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor