Imprimanta Epson L355

Imprimanta Epson L355

Imprimanta Epson L355

Oricine care s-a confruntat cu cumpărarea unui nou set de cartușe pentru o imprimantă cu jet de cerneală, cunoaște modelul de afaceri al industriei imprimantelor prea bine. Imprimanta Epson L355, pe jet de cerneală color all-in-one vă scutește de multe dintre necazurile ce vin odată cu schimbările cartușelor.  Epson L355 este o imprimantă pentru birou „mid-range” și pentru acasă. Ea face printuri full color, scanează precum și copiază, având touchscreen LCD pentru un control mai simplu. Se conecteaza la PC și Mac inclusiv prin Wi-Fi sau cu ajutorul unui cablu USB.

Configurarea inițială a Epson L355

Această imprimantă utilizează un sistem de rezervoare cu cerneală. Odată ce ai încărcat cerneala a durat aproximativ 20 de minute pentru ca imprimanta să pregătească primul ciclu de cerneală în înteriorul său. Acest ciclu de pregătire durează doar o singură dată, din fericire – și o dată ce procesul a fost complet imprimanta nu mai necesită nici un pic de timp de încălzire între printuri.
Setup-ul și drivere se instalează de pe CD-ul de instalare de la Epson. Pentru funcționare ne-au fost prezentate diferite opțiuni, de la instalarea driverului de imprimantă pentru legarea la o rețea până la imprimarea prin Wi-Fi. Ca setare pentru Wi-Fi se folosește software-ul necesar de pe CD.
Epson L355 dispune de un scaner fărăn alimentator de hârtie, ceea ce înseamnă că este posibil a scana și copia documente doar câte o pagină. Procesul în sine este cel puțin rapid și ușor, și opțiunea de a alege copii fie color sau monocrome, folosind butoanele de pe partea frontală a imprimantei este un lucru deosebit.

Viteza de imprimare & Calitatea

Viteza Epson L355 a fost un pic dezamăgitoare. Printurile la calitate normală, nu „zboară” din imprimantă, iar setarea la calitate „High” a dus la printuri și mai lente. Ca exemplu, am printat un document de 7 pagini format din text și imagini, la calitate standard, în 03 minute și 15 secunde. La calitate „High”, acest timp a devenit foarte lung, 16:10 pentru același document, deși nu a existat nici o ameliorare imediată să evidentă în calitate.

Epson-L355

Epson L355

Calitatea imprimărilor noastre testate au fost, de asemenea, un pic sub așteptări. Am tipărit două documente – menționate mai sus – cu mixt de conținut și unul numai text PDF găsit on-line, iar rezultatele nu au fost groaznice dar nici fantastic de bune. Textul a apărut destul de clar la vedera cu ochiul liber, dar la o privire mai atentă (cu o lupă), a devenit clar că cerneala se răspândește pe pagină mai mult decât ar face-o alte imprimante, rezultând într-o claritate slabă a textului, în ceea ce noi numim “laser comparabil”.
Am observat, de asemenea, un aspect destul de spălăcit la imprimările cu culoare ale Epson L355. Roșul, în special, nu a fost la fel de luminos ca la alte două imprimante Epson de generații diferite, Epson L550 sau mai noua Epson WorkForce Pro WF-4630, posesoare a noului sistem „Precision Core” de imprimare.
Ciudat, apoi, când a venit vorba de imprimarea de fotografii, Epson L355 ne-a tăiat suflarea, în special pentru că nu este așteptată ca fiind o imprimantă pentru foto. Detaliile acestora au fost capabile de a reproduce culorile ultra-realist, exact cum le-am văzut în fotografia scanată pentru test, rezultând o imprimare absolut uluitoare.

Costurile de cerneală pentru Epson L355

Epson promite că fiecare set de sticle de cerneală pot imprima până la 4 000 de documente monocrom și până la 6 500 de printuri color. Asta e ceva ce nimeni din industria de imprimare nu poate bate și, la acest scor, Epson câștigă prin „neprezentare”. Ca să testăm pretențiile acestui randament al Epson am avea nevoie de peste 10 mii de pagini, evident… însă după multă testare și tipărire am observat o scădere a nivelului de cerneală abia supă tipărirea a peste 500 de pagini cu Epson L355. Aceasta este în mod normal în jurul valorii Epson, imprimantele pe bază de cartușe putând a începe să ia lecții de la producătorul japonez, pentru a-și mai putea menține locul pe piață.

Epson-L355-Ink-Tank

Incarcarea cu cerneala a Eps0on L355

Concluzia

Testele noastre pe Epson L355 au dat câteva rezultate interesante. Nu este cea mai rapidă imprimantă câteodată și calitatea ei lasă un pic de dorit, dar acestea sunt ușor de trecut cu vederea atunci când costul pe pagină este atât de ridicol de mic. Simțim că trebuie să dăm credit cauzei în sine: este vorba despre “Ink System Tank” de la Epson care face o treabă așa de bună. Doar sperăm ca pe măsură ce tehnologia rezervoarelor de cerneală Epson se va maturiza, vom vedea o îmbunătățire în calitatea lor imprimare în ansamblu, de asemenea.

Untitled-42

 

4 thoughts on “Imprimanta Epson L355

    1. admin Post author

      Ati incercat sa imprimati la “economic”, “normal” sau “best”? Incercati cele 3 variante si vedeti care este mai buna pentru dumneavoastra…

  1. Camelia

    As vrea sa stiu de unde se poate cumpara o imprimanta Epson Ecotank in Romania si care ar fi preturile. Va multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor