Imprimanta Canon Pixma Pro-10

Imprimanta Canon Pixma Pro-10

Imprimanta Canon Pixma Pro-10

Imprimanta Canon Pixma Pro-10 este o imprimantă care vizează profesioniștii și entuziaștii dedicați, ce doresc imprimări fotografice frumoase.  Trimiterea imprimărilor la un laborator profesionist probabil v-ar costa mai puțin și vă va oferi mai multe opțiuni (cum ar fi printurile de dimensiuni mai mari), dar a le face singur îți poate da o mai mare satisfacție. Și se pot produce chiar rezultate mai bune, mai ales dacă folosiți o imprimantă dedicată imprimărilor fotografice, cum este imprimanta Canon Pixma Pro-10.

 Configurarea Hardware și Software

Canon Pixma Pro-10 este mare și grea, cântarește peste 40 de kilograme si măsoară 27,2×15,2×8,5 inci. Configurare hardware-ului este ușoară, datorita indicațiilor de instalare rapidă ce se găsesc în ambalaj. Instalarea software-ului, însă, nu a fost atât de ușoară pentru cei cu sistem de operare de la Apple. Vă sugerăm să verificați site-ul Canon pentru cele mai recente versiuni de drivere. Principalele progame de care aveți nevoie pentru prinatre sunt Print Studio Pro și Canon IJ (instrument de rețea).
Când utilizați Canon IJ la configurarea de imprimare Wi-Fi, trebuie să aveți imprimanta conectată prin USB sau veți primi un mesaj de eroare. Vestea bună este că, setarea va trebui făcută doar o dată.

Imprimarea cu Canon Pixma Pro-10

Canon Pixma Pro-10 ne introduce într-un mod nou și, eventual, mai bun al universului imprimărilor. Canon Print Studio Pro se instalează ca plug-in pentru Adobe Photoshop sau Lightroom și funcționează cu toate cele trei imprimante Pro-line actuale Canon: Pro-1, Pro-10 și Pro-100 . Când imprimați de la Lightroom, veți avea de-a face cu unele decizii de imprimare (de exemplu, profil ICC, rezoluție, filigran, imprimarea marginilor) precum și unele decizii în dialogul standard al imprimantei. Unele dintre aceste decizii (de exemplu, dimensiunea hârtiei) trebuie să se facă de două ori.

Imprimanta A3+ inkjet Canon PIXMA Pro-10

Imprimanta A3+ inkjet Canon PIXMA Pro-10

Print Studio Pro, pe de altă parte îți permite să faci totul într-un singur loc. Este bine structurat și conceput. Dacă folosiți propriile standardele excelente ale hârtiei de la Canon, Print Studio Pro are un mare avantaj: modul de gestionare a culorilor “Pro Mode”. Fotografii cu experiență știu că menținerea fidelității culorilor, de la realitate la cameră și până la calculator, pentru hârtie, este o problemă tehnică majoră. Încă va mai trebui să vă faceți griji pentru balansul de alb și calibrarea ecranului; dar folosind Pro Mode în Print Studio Pro, puteți uita de profilele ICC și “intențiile de randare”, majoritatea timpului. Print Studio Pro va analiza imaginea pentru imprimare având ca țintă imprimanta și hârtia Canon, apoi vă va arăta harta gamei de culori pentru un echilibru optim de luminozitate, saturație și fidelitate a culorilor.
PRO-10

Calitatea imprimării

În teste s-au tipărit o serie de fotografii pe Canon Pixma Pro-10, precum și pe Canon Pixma Pro9000 Mark II și un Canon Pixma Pro-100. S-a folosit hârtie originală de la Canon, precum și hârtie de la terți și alte profiluri ICC.
La ieșire, Canon Pixma Pro-10 este remarcabilă. Imprimarea de la un iMac atent calibrat, a arătat fidelitate la culoare, strălucire și saturație superbă. La toate dimensiunile, chiar privit cu o lupă, detaliile au rămas fine și gradațiile de tonalitate arătau natural, fără dungi sau pixelare.

Canon-Pixma-Pro-10-cartuse

Canon Pixma Pro-10, Cartusele

Datorită, în parte, prezențeă a două cerneluri negre, o cerneală gri și a optimizării cromatice, printurile alb-negru rezultate cu imprimanta Canon Pixma Pro-10 sunt cele mai bune făcute vreodată, cu adevărat negre, profunde, și tonuri de gri subtile. În ceea ce privește printurile color, Canon Pixma Pro-10 produce ocazional imprimări care par a fi un pic mai închise decât imprimările de bază, color, făcute cu Canon Pixma Pro-100 și Pro 9000 Mark II, dar care nu s-au observat la cele mai multe dintre imprimări. Acesta nu este neapărat un dezavantaj.

Concluzii despre Canon Pixma Pro-10

Alegerea nu este una usoara. Inițial, imprimanta Canon Pixma Pro-10 costă mai mult decât Pixma Pro-100 și va continua să coste mai mult cu fiecare imprimare. Totuși, în cele mai multe dintre imprimările de testare, a fost greu să observăm diferența dintre printurile Pro-10 și cele ale Pro-100. Pe de altă parte, în timp ce Pro-10 listează inițial la aproximativ de de două ori costul lui Pro-100, vorbim de o calitate la imprimare care acoperă această diferență pe viață, iar o diferență de 70 de lei la o schimbare de cartuse imprimanta  se justifică la un profesionist.

Imprimanta A3+ inkjet Canon PIXMA Pro-100

 

2 thoughts on “Imprimanta Canon Pixma Pro-10

  1. Pingback: Imprimanta Canon Pixma MX395 | Cartuse Imprimante

  2. Pingback: Imprimanta Canon Pixma PRO-100 | Cartuse Imprimante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor