Imprimanta Canon Pixma PRO-1

Imprimanta Canon Pixma PRO-1

Imprimanta Canon Pixma PRO-1

Imprimanta Canon Pixma PRO-1 (4046 lei) este „nava pilot” pentru formatul A3 printre imprimantele foto de la Canon, capabilă să producă imprimări de înaltă calitate de până la 13 x 19 inci. Această imprimanta este cu un pas mai departe decât Canon Pixma Pro9500 Mark II, folosind rezervoare de cerneală mai multe și mai mari și având viteze mai mari la imprimarea foto. În teste, această imprimantă masivă a emis în mod constant imprimări magnifice într-o galerie de calitate, reișind foarte bine și la imprimarea imaginilor monocrome și a celor care provin din medii fotografice lipsite de lumină.

Caracteristici Canon PIXMA PRO-1

Canon PIXMA PRO-1 măsoară 9,5 x 18,2 x 27.4 inci (69,5 x 46,2 x 23,9 cm) și cântărește 28 de kilograme. Deși mare și grea, nu e neatractivă, având un finisaj negru mat și colțuri rotunjite. Are doar 3 butoane: „On”, „Cancel/Rsume” și un buton pentru a deschide compartimentul pentru cerneală. Canon Pixma PRO-1 poate imprima pe coli de hârtie tăiate până la 13 x 19 inci (A3). Are o tavă în spate care se poate alimenta cu până la 150 de coli, precum și un alimentator manual pentru o singură coală, de asemenea, în spate, care acceptă și hârtie mai groasă. În plus, poate imprima pe discuri optice, utilizând o altă tavă, inclusă în accesorii.

Imprimanta Canon Pixma PRO-1

Imprimanta Canon Pixma PRO-1

Canon Pixma PRO-1 este alimentată de un număr enorm de rezervoare de cerneală, adică 12, fiecare cu mai mult de două ori volumul și cu un cost mai mic per mililitru decât unul de la Canon Mark II (cu doar 10 de rezervoarele de cerneală). Cinci dintre rezervoarele de cerneală ale PRO-1 sunt pentru negru sau nuanțele de gri; nu în mod surprinzător, în teste PRO-1 a reușit foarte bine acordarea nuanțelor de negru și aproape negru. Rezervoarele sunt situate în două compartimente, unul pe fiecare parte a tăvii de ieșire. (Este ușor să aflați dacă rezervoarele sunt așezate corect, pentru că fiecare tanc are o lumină în partea de sus, care se va aprinde atunci când este instalat corect și va clipi atunci când rezervorul este instalat incorect sau este gol).
Culorile pentru cernelurile cu pigmenți includ: roșu, galben, cyan, magenta, cyan fotografic, magenta fotografică, negru mat, negru fotografic, gri deschis, gri și gri închis. Al doisprezecelea rezervor este unul numit „Chroma Optimizer”, ce imprimă un strat special care, în conformitate cu Canon, acoperă denivelările dintre picăturile de cerneală pentru a obține luciul uniform în zonele întunecate și gradația de tonuri netede de la culori, crescând astfel gama de culori.
Fiecare dintre rezervoarele de cerneală are o capacitate de 36 ml, iar Canon le vinde pentru aproximativ 33 de EUR fiecare, adică circa 90 de cenți per mililitru. Cu toate acestea, costul per volum de cerneală nu se poate traduce direct în costul pe print, pentru care nici Canon, nici Epson nu dau cifre (și care ar fi dificil de cuantificat pentru imprimante cu atât de multe rezervoarele de cerneală, deoarece depinde în mare măsură de ceea ce se imprimă cu ele). De asemenea, Canon nu oferă un ciclu evaluator pentru Canon Pixma PRO-1, deci nu e nici o cale de a afla cât de mult puteți imprima pe lună, fără scurtarea duratei de viață a imprimantei.

Imprimanta Canon Pixma PRO-1

Cartusele de Cerneala pentru Imprimanta Canon Pixma PRO-1

Canon s-a orientat cu imprimanta PRO-1 către piața fotografilor profesioniști, dar este de asemenea potrivită pentru pasionații de fotografie ce doresc a obține cea mai bună experiență fotografică – mai ales pentru cei care fac o mulțime de imprimări alb-negru . E mai puțin costisitoare decât majoritatea aparatelor DSLR și este ușor de configurat și de folosit; mai dificil lucru poate fi găsirea unui loc pentru a se potrivi cadrului său destul de voluminos. Deasemenea Canon Pixma PRO-1 oferă conectivitate USB și Ethernet.

Viteza de printare, textul și grafica

Calitatea imprimării este extrem de importantă pentru această clasă de imprimante foto, dar și viteza de imprimare a fotografiilor este de asemenea importantă, mai ales pentru un profesionistfără prea mult timp la dispoziție. În teste, Canon Pixma PRO-1 a avut o nevoie în medie de 2 minute și 14 secunde pentru a imprima o fotografie de 4/6 inci, mai rapid decât PIXMA Pro9500 Mark II cu 02:35, dar mult mai lent decât Epson Stylus Photo R3000 cu o medie de 53 secunde pentru imprimarea 4/6. Folosind o imprimantă foto dedicată, cum este PRO-1 pentru a imprima documente de tip text este ca și cum ai folosi un Maserati pentru a merge la piață, dar imprimanta se comportă excelent pentru un jet de cerneală, tipărind cu ușurință documente elegante, cum ar fi CV-uri sau materiale comerciale de bază; singura nereușită este faptul că unele medii ar fi putut fi mai întunecate, iar unele linii subțiri, colorate mai îndrăzneț.

Calitatea fotografică a Canon Pixma Pro-1

Pozele, desigur, sunt „raison d’etre”pentru acest aparat și la aceste imprimări Canon Pixma PRO-1 își arată adevărata valoare. Calitatea imprimării este rafinată, probabil, cea mai bună văzută pe un jet de cerneală. Tipărirea de test alb-negru a fost fără urme de cerneală nedorite, la contrast mare și o suprafață netedă, chiar și a fundalului. La alte imprimări, culorile arătau adevărat, iar imprimanta a capturat perfect gradațiile subtile ale tonurilor pielii, spre exemplu. Nu au existat defecte în valoare ce ar fi putut fi menționate.
Canon Pixma PRO-1 este o imprimantă foto A3 formidabilă, capabilă consecvent a imprima lucrări deosebite, într-o galerie de calitate de până la 13×19 inci în dimensiune. Aceasta stă foarte bine la tipărirea monocromă sau la imprimările în diferite tonuri de negru, asta mai ales din cauza multitudinii de rezervoare cu cerneală neagră și gri. Deși este o foarte bună imprimantă profesională de calitate, acesta ar trebui să se potrivească, de asemenea, și amatorilor avansati, cei care doresc să obțină cea mai bună valoare a imaginilor lor.

Untitled

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor