Imprimanta Canon Pixma MG4250

Imprimanta Canon Pixma MG4250

Imprimanta Canon Pixma MG4250

Să ai calitate ”all-in-one” la o imprimantă în jurul valorii de 300 de lei este un câștig imens în aceste zile, și pentru utilizatorii care imprimă în principal câteva documente, plus câteva fotografii, imprimantele Canon Pixma au fost mult timp un pariu sigur. Acest lucru este valabil și în cazul de față, cu imprimanta Canon Pixma MG4250, cu toate că nu ne așteaptăm la nici o îmbunătățire majoră față de imprimantele mai vechi.
Diferența cea mai vizibilă însă, la noul model, este trecerea la un finisaj mat de-a lungul carcasei, care oferă imprimantei un aspect mai puțin ”lipicios” și bătător la ochi. Controlul imprimantei rămâne pe marginea din stânga a dispozitivului, cu câteva modificări minore. Rotița de derulare circulară a fost înlocuită cu un cursor mai simplu și mai ieftin, dar mai ”Clicky”, cu patru căi, pentru a merge cu selectarea opțiunilor existente iar strălucirea albastră, bătătoare la ochi a butonului de pornire a fost atenuată. Ecranul încă se înclină în sus pentru a fi utilizat atunci când copiați sau scanați.

Imprimanta Canon Pixma MG4250 –  Caracteristici

Imprimanta Canon Pixma MG4250 nu are cernelurile de culoare individuale ale ”surorilor” sale Pixma mai scumpe, dar, fără îndoială, cea mai importantă îmbunătățire este că acceptă în cele din urmă cartușe de cerneală de mare randament. Pentru a ilustra cum face acest lucru diferența, un set de cerneluri standard – unul negru și unul color combinat – vă costă peste £ 25 și va dura doar 180 de pagini. Ceea ce vă oferă un cost ridicat de funcționare, de 7p pentru mono și 14.3p pentru o pagină imprimată cu culoare.

Canon Pixma MG4250

Imprimanta Canon Pixma MG4250

Prin contrast, cartusul de cerneală XL negru precum și cernelurile color, vor costa fiecare doar cu aproximativ 4 lire sterline mai mult, dar veți trece ușor de 600 și respectiv 400 de pagini. Acest lucru reduce costurile de exploatare la 2.8p, mult mai rezonabil pentru mono, și 7.1p pentru culoare (la jumătate). Imprimanta în sine este ieftină, la 361 lei (TVA inclus), astfel încât ai fi nebun să nu alegi să folosești mai mult cartușele XL cu ea.

Performanța este mixtă, în funcție de principalele obiceiuri de imprimare. Documentele monocrom zburdă la o viteză de 18.2 ppm în modul normal și încă și mai rapid în modul ”draft”. Calitatea imprimării este foarte bună, cu text negru gros și fără urme de imprimare vizibilw, deși zonele solide au arătat câteva pete, dar lucrul a fost în general bine făcut pentru documentele necesare unui utilizator la domiciliu. La printările cu culoare imprimanta Canon Pixma MG4250 nu este la fel de rapidă, târându-se cu doar 3.5 ppm în testele noastre, dar în afară de un roșu un pic cam prea palid, rezultatele sunt perfect acceptabile. Același lucru este valabil și la fotografii – deși, bineînțeles, ele nu sunt la fel de bogate și vii ca la prinările unei imprimante Canon Pixma mai scumpe și cu cerneluri individualizate.

Viteza de scanare este medie, cu rezultate bune, dar nu excelente. Culorile sunt vii și destul de bine capturate, deși dacă aruncați o privire atentă la fotografiile scanate, detaliile nu sunt pe picior de egalitate cu media întâlnită la imprimantele HP all-in-one. Unele scanări și cópii au fost un pic tulburi, în special atunci când captarea de culoare se face pe un fundal alb.
Cu un panou cu ecran color de 2.5 inci, care are și suport AirPrint, cu un mod auto-duplex și diferite caracteristici auto-off și modul ”liniștit! De printare, imprimanta Canon Pixma MG4250 oferă o mulțime de facilități la prețul său redus. Față de imprimanta HP Photosmart 5510 (una dintre preferatele doamnelor), de exemplu, are doar o viteză un pic mai lentă de scanare, însă are costuri de funcționare mai scăzute și o interfață cu touchscreen mai frumoasă.

Untitled

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor