Imprimanta Canon Maxify MB2050

Imprimanta Canon Maxify MB2050

Imprimanta Canon Maxify MB2050

Îmbunătățirile în ceea ce privește viteza și calitatea înseamnă și costuri de funcționare mai mari mai ales că imprimantele pe jet de cerneală pot oferi acum o concurență reală, imprimantelor laser pe piața afacerilor, iar Canon este cel mai recent producător care introduce o nouă gamă de imprimante inkjet destinate utilizatorilor „business”. Iată mai jos review-ul nostru pentru imprimanta Canon Maxify MB2050.

Caracteristici Canon Maxify MB2050

Gama Maxify este concepută pentru întreprinderile mici și persoane care lucrează acasă, iar prețurile încep de la doar 713 lei. Nu așa de compactă cum pretinde Canon, măsurând 260mm x 463mm x 459mm, așa că vei avea nevoie de o masă mică sau un birou dedicat acesteia. Cu toate acestea, funcționează bine pentru prețul respectiv, având cele mai multe dintre caracteristicile de care utilizatorii afacerilor mici au nevoie.

Canon Maxify MB2050

Imprimanta Multifuncțională Canon Maxify MB2050

În afară de imprimarea la rezoluție de 1200x600dpi, Canon Maxify MB2050 include și un scaner precum și copiator la 1200x1200dpi și fax de 300x300dpi. Tava de alimentare cu hârtie are capacitatea de 250 de coli de hârtie, iar ciclu imprimantei este evaluat la 1.000 de pagini pe lună, ceea ce ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru întreprinderile mici. Are și un alimentator de 50 de coli pentru documente, imprimare duplex automată și conectări pe USB și Wi-Fi.
Canon Maxify MB2050 suportă „Apple AirPrint” pentru imprimarea de pe dispozitive iOS, cum ar fi iPhone sau iPad, precum și prin „Google CloudPrint” și serviciul propriu al Canon „scanare către cloud”, care vă permite să scanați documente și să le încărcați direct pe servicii cloud, cum ar fi OneDrive, Dropbox sau Evernote. Singurul lucru care lipsește aici este o interfață Ethernet pentru rețelele cu cablu, dar există un alt model numit MB2350 care are și Ethernet, împreună cu viteze de imprimare mai mari și tavă pentru hârtie de 500 de coli pentru doar un plus de preț de aproximativ 100 lei.

Canon ratifică viteaza Canon Maxify MB2050 la 16 pagini pe minut pentru imprimare în alb-negru și 11ppm pentru culoare. Testele au produs însă viteze de 14ppm la imprimarea documentelor text simple cu Microsoft Word și negru, și 8ppm, mult mai modestă, la fișiere PDF care au conținut text și grafică color. Chiar și așa, aceste cifre sunt încă destul de respectabile pentru o imprimantă la această gamă de preț, iar MB2050 pare o alegere bună pentru persoanele care lucrează la domiciliu sau într-un birou mic.

Calitate și costuri la Canon Maxify MB2050

Calitatea imprimării este foarte bună, de asemenea, cu text clar negru, care rivalizează într-adevăr cu calitatea ce o poți primi de la o imprimantă laser. Canonul nostru poate produce chiar și fotografiile foarte bine, și asta chiar dacă MB2050 folosește doar patru cerneluri CMYK standard, cyan, magenta, galben și negru, față de cele cinci sau șase cerneluri cu care ne-a obișnuit Canon la unele dintre imprimantele sale foto de specialitate.

O fotografie format complet A4 a luat doar 18 secunde pentru a se imprima pe hârtie simplă, și nu a prezentat semne de banding și micșorare, erori care de multe ori afecteaza imprimantele cu jet de cerneală. Culorile au fost destul de întunecate, dar dacă am imprimat aceeași imagine folosind hârtie foto lucioasă mai scumpă, rezultatele au fost extrem de bune, cu culori mult mai vii și tonuri de piele mai deschise. Timpul de imprimare a crescut la două minute la utilizarea hârtiei lucioase, dar asta nu e neobișnuit de lent și MB2050 poate fi cu siguranță folosit pentru a imprima fotografii despre produse la vânzare, sau pentru pliante și broșuri de marketing obișnuite.

Cartușele normale rezistă cu MB2050 la 400 de pagini pentru imprimarea mono, sau 300 de pagini pentru color, după care veți avea nevoie de schimburi. Cartușele XL Canon furnizează 1.200 de pagini mono sau 900 de pagini pentru culoare. Cele mai mici preturi pentru toate cele patru cartușe sunt la circa 80 lei pentru culoare în format XL (1500 pagini) și circa 130 lei pentru cartuse cerneala negru „high density” (la fel, XL și 1500 pagini). Acestea sunt preturi bune, dar puteți găsi aceleași cartușe de vânzare și pentru mai mult pe unele site-uri, așa că într-adevăr aveți nevoie de noi pentru a face cumpărături la această valoare.

Untitled-42

 

One thought on “Imprimanta Canon Maxify MB2050

  1. Pingback: Imprimanta HP Officejet Pro 6230 | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor