Imprimanta Canon Color imageClass LBP7110Cw

Imprimanta Canon Color imageClass LBP7110Cw

Imprimanta Canon Color imageClass LBP7110Cw

Imprimantele laser color de la Canon sunt, de obicei situate în intervalul de calitate de la „bune” la „extraordinare”, ceea ce apare surprinzător că imprimanta Canon Color ImageClass LBP7110Cw (242,99 EUR), nu este pe aproape. Cel mai bun lucru care poate fi spus este faptul că totuși nu are probleme serioase. Cu toate acestea, imprimanta pierde puncte pentru numărul de mici probleme întâlnite, viteza neimpresionantă, calitatea medie a textului, graficii și a fotografiilor precum și capacitatea pentru hârtie mică și un cost de funcționare ce nu echilibrează punctele slabe cu oarece prețuri special de mici.
Ca punct de comparație, imprimanta Samsung CLP-415NW (la 272 EUR), o imprimantă color personală sau comună pentru birouri mici și medii costă doar un pic mai mult, dar întrece imprimanta Canon la aproape fiecare caracteristică. Comparativ cu Canon Color ImageClass LBP7110Cw, imprimanta Samsung este mai rapidă, imprimă mai bine și oferă o mai bună manipulare a hârtiei, cu o capacitate de intrare de 250 de coli, plus o tavă manuală de alimentare, față de tava de 150 de coli a imprimantei Canon. Surprinzător, în ciuda capacității de hârtie mai mare, imprimanta Samsung chiar reușește să fie un pic mai mică decât modelul Canon, ceea ce o face mai ușor de așezat în birouri. Canon Color ImageClass LBP7110Cw măsoară 10 x 16 x 17,9 inci (HWD) și cântărește 19 kilograme cu cartușele toner instalate.

Canon Color ImageClass LBP7110Cw

Canon Color ImageClass LBP7110Cw

Combinația specială de dimensiune și capacitatea de manipulare a hârtiei creează o altă problemă, deși minoră. Imprimanta este prea mare pentru a se potrivi confortabil pe birou pentru a servi ca o imprimantă personală, iar doar cu tava de 150 de coli, este, de asemenea, prea slabă pentru a servi ca o imprimantă partajată. Pur și simplu, Canon Color ImageClass LBP7110Cw nu se încadrează bine în fiecare rol în care o dirm.
Un potențial plus pentru imprimanta Canon Color ImageClass LBP7110Cw este suportul pentru imprimare de la dispozitive mobile (wireless), cu posibilitatea de a imprima de la dispozitive iOS și Android. Cu toate acestea, vă puteți conecta la imprimantă doar prin punctul de acces la rețea, și numai dacă imprimanta este conectată la rețea prin Ethernet sau Wi-Fi.

Setup pentru imprimanta Canon Color ImageClass LBP7110Cw

Setup-ul este standard, dar numai dacă ignorați instrucțiunile care vin cu imprimanta. Alegerea mai ușoară este de a instala pur și simplu driver-ul de pe discul furnizat. Cu toate acestea, „ghidul rapid” nu menționează discul de instalare. În schimb, vă spune să descărcați driverul și manualul de pe site-ul Canon. Nu numai că lipsa oricărei mențiuni a discului duce la potențiale confuzii, dar instrucțiunile de descărcare din ghidul de pornire rapidă nu sunt bune. Și chiar dacă ar fi fost bune, descărcarea manuală a driverelor este o complicație inutilă. Multe programe de instalare pentru o imprimantă includ o opțiune pentru programul de configurare în sine, care verifică on-line driverele actualizate și le descărcă automat, dacă este necesar. Nu există nici o scuză pentru Canon pentru că te pun să faci munca lor, în schimb.

Viteza și calitatea la imprimare

Pentru teste am conectat imprimanta la o rețea cu fir și instalat driverele pe un sistem Windows Vista. În aplicațiile de business am cronometrat imprimanta la 5,5 pagini pe minut (ppm). Aceasta reprezintă o viteză corespunzătoare pentru ratingul companiei de 14ppm atât pentru color cât și pentru alb-negru, dar nu reprezintă o viteză impresionantă la acest preț. Samsung CLP-415NW (cartuse Samsung originale) a fost semnificativ mai rapidă, la 6ppm, și atât imprimanta  Brother HL-3140CW (cartuse toner originale) cât și imprimanta Brother HL-3170CDW au fost mai rapide, în esență, apropiindu-se de 6.8ppm. În acest context, viteza Canon Color ImageClass LBP7110Cw este acceptabilă, dar nu mai mult decât atât.
Calitatea de imprimare a acestei Canon este la fel de neimpresionantă. Textul, grafica, fotografiile în teste au fost toate ușor submedii pentru un laser, ceea ce înseamnă că pentru fiecare tip de ieșire, Canon Color ImageClass LBP7110Cw a marcat chiar sub intervalul care include cea mai mare parte a concurenței sale.

Canon Color ImageClass LBP7110Cw

Tava de alimentare la Canon Color ImageClass LBP7110Cw

Din fericire, vestea privind calitatea la ieșire nu este peste tot rea. Textul este potrivit pentru aproape orice utilizare de afaceri, atâta timp cât nu ai o nevoie neobișnuită pentru folosirea fonturilor foarte mici. Ieșirea la grafică este destul de bună pentru orice necesitate internă și potențial destul de bună pentru prezentări PowerPoint sau altele asemenea, atâta timp cât nu ești prea perfecționist. Calitatea foto este destul de bună pentru a imprima imagini de pe pagini web, dar nu este potrivită pentru fotografii de calitate.

Costuri pentru imprimanta Canon Color ImageClass LBP7110Cw

Un alt aspect care contează în folosirea imprimantei este costul de funcționare, la un calcul sumar ajungând la 18 bani pentru o pagină alb-negru și 47 bani pentru o pagină color (cu toate cele trei culori). Aceste costuri nu sunt foarte diferite de cheltuielile declarate pentru Samsung CLP-415NW, în schimb nu sunt echilibrate de unele dintre avantajele oferite de imprimanta Samsung.

Dacă aveți nevoie de o imprimantă pentru uz personal greu sau pentru a fi utilizată ca imprimantă partajată într-un birou micro, Samsung CLP-415NW rămâne alegerea evidentă, cu echilibrul de viteză, calitatea de ieșire și manipularea de hârtie menținându-l solid în fața imprimantei. Nu e nimic în neregulă cu Canon Color ImageClass LBP7110Cw, însă ar putea fi valoroasă dacă o găsiți la un preț destul de mic. Dar nu e, de asemenea, nici convingătoare pentru a nu alege altă imprimantă de la concurență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor