Imprimanta 3D Da Vinci Junior pentru incepatori

Imprimanta 3D Da Vinci Junior pentru incepatori

Imprimanta 3D Da Vinci Junior pentru incepatori

Chiar și marele inventator Leonardo da Vinci a trebuit să înceapă de undeva. În zilele noastre, entuziaștii începători într-ale imprimării 3D vor avea în curând accesul la imprimanta 3D Da Vinci Junior (349 dolari), o nouă imprimantă 3D ușor de manipulat și la preț accesibil, având aceleași specificații cu ale altor imprimante competitive, dar la de două ori costul său.
Imprimanta Da Vinci Junior este o imprimantă 3D cu filament condensat, ceea ce înseamnă că creează obiecte fizice din desenele 3D prin extrudarea straturilor de plastic biodegradabil non-toxic numit PLA pe o tavă de imprimare.

Imprimanta 3D Da Vinci Junior – Specificații

Imprimanta 3D Da Vinci Junior are o rezoluție a stratului de până la 100 microni, sau 0,1 milimetri. Pentru comparație, imprimanta Cube 3 de la 3D Systems costă 999 dolari și are o rezoluție a stratului de până la 70 de microni, pentru imprimări mai detaliate. La fel, imprimanta „The Print Bot Simple Maker”, de asemenea, la un preț de 349 dolari are o rezoluție a stratului de 100 microni, dar spre deosebire de imprimanta Da Vinci Junior cea dintâi trebuie să fie asamblată după achiziționare.

da-vinci

Imprimanta 3D Da Vinci  de la XYZPrinting

Imprimanta 3D Da Vinci Junior poate imprima obiecte de până la 5,9 inci cubi, ca mărime, și are o tavă de imprimare neîncălzită, ceea ce, XYZPrinting spune că o face mai sigură și mai prietenoasă pentru copii. (Unele imprimante 3D sunt dotate cu tăvi de imprimare încălzite pentru a menține obiectele imprimate flexibile, în timp ce acestea sunt create, dar plasticul PLA nu are nevoie de această tehnologie)

Imprimanta 3D Da Vinci Junior este doar una dintre cele trei noi imprimante 3D cu care XYZPrinting a debutat la CES 2015 Las Vegas. O alta este prima imprimantă 3D pe bază de rășini a companiei, denumită „Nobel 1”. Acesta va costa circa 1.500 dolari și va avea o rezoluție a stratului imprimat de 25 microni pentru detalii mari la un volum construit de 5 x 5 x 7,9 inci.

DAVINCIJUNIOR

Imprimanta 3D Da Vinci Junior

Imprimanta 3D pe bază de rășini crează obiecte modelând prin raze de lumină straturile ultra-subțiri de rășină, în scopul de a le întări în forma dorită. Acest proces este mult mai precis decât condensarea unor filamente de plastic în imprimarea 3D clasică, dar și mai scump: imprimanta 3D „Form 1+” pe bază de rășini de la Formlabs costă 3.299 dolari și are, de asemenea, o rezoluție a straturilor de până la 25 microni. La mai puțin de jumătate din costul acesteia, Nobel 1 de la XYZPrinting, cu siguranță sună mai promițător.

XYZPrinting

XYZPrinting

XYZPrinting a demonstrat la CES și o imprimantă nouă 3D pentru alimente. În prezent, numită simplu „Food 3D”, imprimanta poate printa modele complicate din ciocolată, glazură, diferite aluaturi de prăjituri și alte asemenea delicii, de fiecare dată cu o precizie și o consistență care i-ar lăsa perplecși chiar și pe cei mai exigenți bucătari umani.
Prin comparație, „3Dystems Chefjet”, anunțată la CES-ul de anul trecut și programată pentru lansare în cursul acestui an, este o mașină la nivel profesional, aproximativ două ori mai mare decât Food 3D a lui XYZPrinting, și va costa un pic sub 5.000 de dolari. Cu toate acestea, „Chefjet” este capabilă a printa obiecte geometrice complexe din zahăr întărit, spre deosebire de noua Food 3D care poate realiza doar imprimări plate și modele de biscuiți.

Detaliile despre imprimanta Food 3D sunt încă puține, dar XYZPrinting intenționează să o lanseze la sfârșitul anului 2015 sau începutul anului 2016. XYZPrinting are în vedere vânzarea dispozitivului cu „cartușe” de material alimentar pre-preparat, pentru a putea fi utilizat în creațiile culinare.
Alternativ, utilizatorii ar putea insera și propriile mixuri speciale în aparat.

One thought on “Imprimanta 3D Da Vinci Junior pentru incepatori

  1. Pingback: Imprimanta HP LaserJet Pro MFP M225dw | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor