HTC One M9 vs. Samsung Galaxy S6

HTC One M9 vs. Samsung Galaxy S6

HTC One M9 vs. Samsung Galaxy S6

Două telefoane emblematice de top tocmai au fost anunțate…  HTC One M9 vs. Samsung Galaxy S6. Care sunt cele mai evidente diferențe? Evident, există unele detalii importante pe care nu le știm încă (cum ar fi prețul). Dar înainte de alte recenzii partizane de pe internet, iată câteva dintre concluziile preliminare, nu prea bune pentru fanii HTC.

Designul

HTC a avut un design deosebit, cu M8. Da, a fost un pic prea înalt, dar corpul din aluminiu, fără goluri sau îmbinări, a fost foarte frumos. HTC M9 este aduce și mai mult rafinament. Partea din spate, curbată, este ușor mai plată și este mai ușor de ținut. Este un telefon frumos care se simte bine în mână. Dar este încă un pic prea înalt și prea greu.
Galaxy S6: în cele din urmă Samsung a nimerit la Galaxy S6 aspectul și „feeling-ul” premium.
După ani de dezvoltare a unor telefoane de top din plastic ieftin, Samsung a avut nevoie de un nou design cu Galaxy S6. Și l-au scos, până la urmă, din sertar. Telefonul este frumos, ușor, și se simte minunat în mână. Proeminența camerei, de pe partea din spate, este un pic supărătoare, dar atât estetic cât și ergonomic, Samsung iese câștigător.

Performanța: HTC One M9 vs. Samsung Galaxy S6

HTC One M9 utilizează noul procesor Snapdragon 810, în timp ce Galaxy S6 folosește propriul Exynos Samsung 7420. Până când vom rula câteva programe de reper, va fi dificil să declarăm un câștigător. Samsung de asemenea folosește ultra-rapida depozitare „flash” UFS 2,0 în telefonul său, lucru care ar putea ajuta cu adevărat accelerarea încărcării programelor.
Ambele telefoane se simt asemănătoare ca putere în timpul utilizării zilnice. „Lag-urile” care au chinuit interfața Galaxy S5 pare a fi complet uitată. HTC a avut deja o interfață rapidă cu One M8, și pe care o păstrează încă și la M9. Aplicațiile se lansează rapid și poți comuta între ele, pe ambele telefoane, foarte rapid.

Aparatul foto

Bătălia asta nu e nici pe departe terminată. Cei ce nu au fost fani ai designului camerei „duo” cu „ultrapixel” de la One M8 se bucură acum că cei de la HTC au optat pentru o singură cameră de înaltă rezoluție, pentru M9. Dar fotografiile de test au părut de nivel mediu, într-adevăr. Există încă prea multă întârziere a camerei („lag”) și fotografiile la luminozitate scăzută încă nu sunt la fel de bune cum ar trebui sa fie. Nu știm sigur până nu va examina cineva fotografiile la nivel de laborator, mai îndeaproape, dar se pare ca există foarte multă post-procesare supra-agresivă, combinată cu reducerea zgomotului.

Samsung Galaxy S6 - S6 Edge

Samsung Galaxy S6 – S6 Edge

Camera lui Galaxy S6 poate fi cea mai bună caracteristică a telefonului, proeminența de pe corpul aparatului ajutând la găsirea ei mai rapid decât la modelele anterioare… iar degetul nu va mai acoperi obiectivul în momentul pozării.
Camera foto a Galaxy S6 este, în experiența de la expoziția mondială de anul acesta, desigur limitată la prima mână, dar totuși foarte impresionantă. Aplicația camerei apare instantaneu cu un dublu-click pe butonul „home”, indiferent de ceea ce faci cu telefonul. Focusul și latența în fotografiere este mult diminuată, făcând fotografierea mult mai rapidă. Un fel de „iPhone-rapid”… Iluminarea este destul de bună în cazurile testate și nu pare să existe probleme majore, iar imaginile nu sunt supra-procesate. Software-ul camerei este curat, intuitiv, și are doar de suma de caracteristici necesare pentru a satisface atât fotografii ocazionali cât și fanii mai înrăiți.

Audio

Multă lume a găsit cu încântare difuzorul din spate al Samsung, în partea de jos, dar acesta încă nu e destul de bun. Plus că ar trebui să fie în partea din față, și într-adevăr, telefoanele de top cu difuzoare mono ar trebui interzise… Nu există nici un motiv să credm că va fi un telefon deosebit de bun din acest punct de vedere.
În schimb, cu HTC One M9 putem considera foarte bine că vom avea cel mai bun sunet găsit la acest moment pe un telefon de top. Slavă HTC pentru grilele mini boxelor montate în față! În departamentul audio, One M9 ne oferă ceea ce dorim. Unitatea are o pereche de difuzoare frumoase, clare, cu tehnologie audio Dolby, în partea de sus și de jos a ecranului. Ar putea fi cel mai bun sonor pentru telefon, inventat vreodată.

 

HTC-One-M9

HTC One M9

Interfața

Noul HTC Sense 7 seamănă foarte mult cu Sense 6. Sigur, este construit pe baza sistemului Android Lollipop, dar n-ai putea ști, pentru că multe dintre elementele de interfață sunt în mare măsură la fel ca la variantele mai vechi. De exemplu, ecranul multitasking este încă o rețea de miniaturi în loc de de stilui „Rolodex Flipbook” introdus în noul sistem de operare Android numărul 5. Este o interfață bună, clară și lizibilă, dar am fi dorit ca HTC să facă mai multe pentru urma noul design al Google. Profilurile personalizate sunt o atingere frumoasă, dar nu multă lume este impresionată de widget-urile care arată diferitele aplicații atunci când te afli acasă, la locul de muncă, sau pe drumuri. Există o mulțime de soluții pentru acest tip de lucru în „Google Play Store”.
Galaxy S6: „TouchWiz”… e încă foarte dens, dar interfața de la Samsung a devenit mai bună. Parcă nu ne vine să credem asta, dar noul „TouchWiz” al Samsung este … mai bun. Încă acea culoare enervantă de albastru strălucitor abundă, dar cu suportul pentru teme noi, puteți descărca o paletă întragă, la alegere. Samsung are încă tendinta de a folosi acele imagini abstracte și obtuze pentru aplicațiile sale, însă noul TouchWiz înlocuiește cele mai multe dintre ele cu text clar. Ecranul pare plat, curat, și mai puțin ocupat. Samsung urmează, deasemenea, mai îndeaproape noile linii directoare ale proiectului Android 5.

Ecranul

Impresia generală este că telefoanele de 5 inci nu au neapărat nevoie de un display Quad HD, așa că lumea nu este îngrijorată de faptul că ecranul LCD al HTC One M9 este „doar” 1080p. Pare adestul de clar și luminos.
Ecranul Galaxy S6: și totuși, Samsung are, destul de probabil, cel mai bun ecran de pe piață. Samsung a demonstrat un mare avans cu tehnologia SuperAMOLED și ecranul Quad HD de 5.1 inci este superb. E și luminos, de asemenea. Fiindcă Samsung calibrează culorile la fel de bine cum a făcut cu Note 4, acesta este cel mai bun ecranul pentru un telefon, de pe piață. Deși utilizarea a fost încă limitată la condițiile găsite la MWC 2015, vizitatorii au fost impresionați de display-urile de pe ambele telefoane. Dar mulți sunt de acord că avantajul este al Galaxy S6.

Alte tehnologii

Dacă există un neajuns la HTC One M9, este că acesta nu aduce nimic nou la masa tehnologiilor de ultimă oră. Are un procesor mai rapid și o cameră foto cu rezoluție mare, dar nu e nimic de ultimă oră acolo, cu adevărat. Se pare că este „doar” un telefon foarte bun.
Samsung Galaxy S6, pe de altă parte, promite aproape totul. Senzorul de amprentă digitală funcționează ca la Apple, ai nevoie doar să ții degetul pe butonul de start (în orice unghi) în loc de a-l trece cu grijă în jos. Aplicația „Samsung Pay” utilizează tehnologia „LoopPay” recent achiziționată, și va lucra cu orice cititor de card de credit pentru carduri cu bandă magnetică. Telefonul are tehnologia de încărcare wireless introdusă și suportă ambele standarde, PMA și WPC. Asta înseamnă că poate lucra cu ambele stații încărcătoare, „Duracell Powermat/Starbucks” și foarte popularele „Qi wireless”.

Încărcarea Galaxy S6

Galaxy S6 promite încărcare super-rapidă. Și, da, senzorul cardiac este încă acolo pe spate, iar de data aceasta are de fapt o utilizare decentă: puteți să-l apăsați, pentru a acționa ca butonul declanșator atunci când faceți o fotografie cu camera frontală.

Dacă discutăm despre o imagine de ansamblu, vizitatorii au fost mult mai impresionați de Galaxy S6. Aceasta fiind o inversare completă de păreri despre telefoanele de top de anul trecut, de la aceste două companii.
Dar există încă o mulțime de lucruri pe care nu le știm. Acele camere foto trebuie să fie testate în condiții reale, controlate. Trebuie să vedem dacă există o diferență substanțială în recepția wireless. Trebuie să vedem cât de mult vor dura bateriile. Avem nevoie a verifica afișajul într-o varietate mai mare de condiții de iluminare. Și, desigur, trebuie să știm cât vor costa: dacă acest HTC One M9 va fi cu câteva sute de dolari mai puțin costisitor decât Galaxy S6, lipsa comparativă de caracteristici ar fi mult mai ușor de înghițit. Și din câte se zvonește despre prețul Galaxy S6, HTC M9 va câștiga, în ultimă instanță…

3 thoughts on “HTC One M9 vs. Samsung Galaxy S6

  1. Pingback: Samsung Galaxy S6 vs. Apple iPhone 6 | Cartuse Imprimanta Refill Profesionist

  2. Pingback: Noi culori pentru Samsung Galaxy S6 | Cartuse Imprimanta Refill Profesionist

  3. Pingback: HTC One M9+ | Cartuse Imprimanta Refill Profesionist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor