HP va cumpara divizia de imprimante pentru afaceri a Samsung

HP va cumpara divizia de imprimante pentru afaceri a Samsung

HP va cumpara divizia de imprimante pentru afaceri a Samsung

Tranzacția, care va trebui să fie supusă aprobării autorității de reglementare din Statele Unite, este de așteptat să se finalizeze în termen de 12 luni, după cum au declarat luni companiile. De asemenea, Samsung a fost de acord să cumpere între acțiuni HP de la valoarea de 100 milioane și până la minim 300 milioane $ prin achiziții de piață, după ce vânzarea afacerii va fi finalizată.

Cumpărarea afacerii cu imprimante de la Samsung ar putea reduce dependența HP de Canon, pentru tehnologia imprimantelor laser. Deasemenea acesta este și un plan al Hewlett Packard pentru a compensa veniturile în scădere pe care se afla piața proprie de imprimante.

HP speră ca afacerea, evaluate la 1,05 miliarde $, va ajuta la mărirea poziției sale pe piață pentru fotocopiatoare, la o valoare de minim 55 de miliarde de $ anual. Cheia acestui plan, speră HP, este portofoliul de imprimante laser multifuncționale A3, de la Samsung.

Împreună cu celelalte modele de imprimante, HP va dobândi, de asemenea, un portofoliu de 6.500 de brevete de imprimare și un personal lucrativ total de minim 6.000 de persoane, inclusiv 1300 de cercetători și ingineri. Odată cu achiziția expertizei Samsung în domeniul imprimării laser, HP crede că va putea reduce dependența de Canon, care astăzi furnizează mecanismele de imprimare cu laser și cartușele pentru toate imprimantele laser de la HP. Canon și HP au anunțat că parteneriatul existent va continua, chiar și în aceste condiții.

HP LaserJet Enterprise MFP M725

Imprimanta Multifuncționala A3, clasa business – HP LaserJet Enterprise MFP M725

La această oră Samsung este un pitic  în afacerile cu imprimante, comparativ cu HP: veniturile sale în acest domeniu  au fost la mai puțin de o zecime din cele ale HP în ultimul an fiscal. Divizia de imprimante nu primește de obicei o linie separată în rapoartele Samsung anuale, în cazul acesta rezultatele fiind grupate împreună cu tehnologia video (monitoare, televizoare, etc.), alte aparate digitale precum și cu echipamentele medicale pentru sănătate, ca parte a diviziei sale de electronice de larg consum. Cu toate acestea, luni, compania a declarat că cifra sa de afaceri cu imprimante a ajuns la 2 trilioane woni coreeni (în jur de 1,8 miliarde $), în 2015.

HP a raportat însă venituri de 21.2 miliarde $ pentru segmentul său de imprimante la 31 octombrie 2015, în scădere cu 8,5 la sută față de anul precedent. La ora actuală,  veniturile obtinute de HP, separate de cele ale Hewlett Packard Enterprise, continuă să scadă. Pentru primele trei luni și până la 31 iulie, compania a raportat venituri din activitatea de imprimare de 4,4 miliarde $, în scădere cu 14 la sută, din veniturile totale ale companiei de 11,9 miliarde $.

La câteva ore după dezvăluirea noii afaceri, HP a lansat 16 noi imprimante multifuncționale orientate pe segmentul de imprimante A3 pentru imprimare-copiere, care este la această ora specialitatea unor companii precum Xerox, Canon, Ricoh și Konica Minolta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor