CES 2015: imprimanta 3D pentru mancare

CES 2015: imprimanta 3D pentru mancare

CES 2015: imprimanta 3D pentru mancare

LAS VEGAS – CES 2015 poate marca momentul în care imprimarea 3D a alimentelor va trece de la o curiozitate la o afacere serioasă. Există produse noi de la companii relativ nou venite pe piață precum XYZPrinting, care a lansat pe scena show-ului de anul trecut două imprimante 3D noi „DaVinci”.

Imprimanta XYZ 3D

Cea mai nouă imprimantă 3D a companiei, sub 2.000 dolari, a fost lansată în Las Vegas, demonstrand imprimări de alimente pe bază de aluat care, odată fierte, se pot transforma în produse de patiserie, prăjituri și altele.
Aproximativ de mărimea unei imprimante “all-in-one”, imprimanta pentru alimente 3D de la XYZPrinting include un ecran tactil de 5 inch și tipărește alimente consumabile, în straturi, variind de la 0.8 la 6.4 mm, cu o dimensiune maximă de imprimare de 7,8×5.9×5,9 inci.

Imprimanta XYZ 3D

Imprimanta XYZ 3D

Reprezentanții companiei declară că imprimanta poate scoate un obiect la un moment dat, dar după care puteti coace un lot ăntreg. Proiectele de obiecte comestibile pentru această imprimantă 3D vor putea fi găsite pe serviciul de „cloud” al XYZPrinting și pot fi descărcate direct în imprimantă.

Compania precizează că modele de produse alimentare vor fi revizuite de către gastronomi profesioniști înainte de a fi adăugate în baza de date. XYZPrinting, de asemenea, promite că sistemul va fi ușor de utilizat și că va oferi o funcționalitate „one-touch”.
Când a fost întrebat ce deosebește această imprimantă 3D pentru mâncare, față de altele văzute în ultimii ani pe platforma de finanțare „Kickstarter”, un purtător de cuvant al companie a declarat că multe dintre aceste imprimante nici nu au intrat în producția de masă.

XYZ 3D printing

Imprimante 3D la CES 2015

Imprimanta 3D pentru alimente a XYZPrinting, prin contrast, a sărit peste traseul de „crowdfunding”, datorită în mare parte faptului că XYZPrinting este susținută de societate-mamă Kinpo Electronics – care, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, este unul dintre cei mai mari producători de set-top box-uri TV și hard disk-uri (cu toate acestea nu împărtășit și numele partenerilor Kinpo).

Imprimanta alimentară 3D se conectează prin USB la Windows 7 și 8 și la sistemele Mac OSX; imprimanta ar trebui să ajungă la vânzare cândva în cursul acestui an. Aceasta este deja expusă la CES, unde vizitatorii pot gusta hrana imprimată 3D și pot trage concluzii.

4 thoughts on “CES 2015: imprimanta 3D pentru mancare

  1. Pingback: Imprimanta 3D Da Vinci Junior pentru incepatori | Cartuse Imprimanta

  2. Pingback: Top 10 imprimante 3D in 2015 | Cartuse Imprimanta

  3. Pingback: Computex 2015 | Cartuse Imprimanta Refill Profesionist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor