Cele mai Bune Imprimante Multifunctionale in 2016

Cele mai Bune Imprimante Multifunctionale in 2016

Cele mai Bune Imprimante Multifunctionale in 2016

Existând zeci de modele cu specificații similare (spe exemplu doar Amazon listează aproape 1.150 de rezultate pentru imprimante inkjet și imprimante laser atunci când căutați „imprimantă A-I-O”) poate fi dificil a găsi printre toate aceste imprimante multifunctionale, pe cea care oferă cea mai bună combinație a performanței, a manipulării hârtiei, a calității și a celorlaltor caracteristici și valori. Clasamentul următor se bazează pe mai mult de 100 de ore de testare în profunzime, identificând cu precizie ce imprimante pe jet de cerneală sau laser vă puteți cumpăra pentru a avea cele mai bune rezultate.

Imprimanta cea mai bună pe ansamblu este HP Deskjet Ink Advantage 3635 (298,20 lei) care produce imprimări de înaltă calitate și scanează și tipărește grafic cu o viteză excelentă pentru acest preț minuscul. Pentru imprimarea foto, încă nevandabilă în Romania, cea mai bună și ieftină variantă ar fi imprimanta multifuncțională Epson Expression Premium XP-820 (aprox. 151$), care a produs unele dintre cele mai impresionante imagini imprimate pe hartie foto.

Dintre imprimantele care nu vă vor demola banca, credem că cea mai bună imprimantă laser economică este Canon I-SENSYS MF216N (869 lei), care a înregistrat unele dintre cele mai rapide imprimări, copieri și scanări printre modelele analizate, in timp ce Canon Pixma MG7550 ( 780,59 lei) este o imprimantă pe jet de cerneală bibelou, care încă mai produce imprimări cu aspect deosebit. Utilizatorii de imprimante în afaceri vor fi fericiți cu imprimanta laser Canon I-SENSYS MF229dw (1429 lei) pentru costurile de imprimare scăzute în timp, în timp ce Canon Pixma MG7550 pe jet de cerneală (780,59 lei), de asemenea, păstrează costuri reduse pentru imprimarea de volum mare. Pentru grupurile de lucru cu nevoi de imprimare care depășesc o imprimantă mică de birou, HP LaserJet Pro MFP M277dw (1476 lei), este un aparat mai scump, dar foarte puternic. În ceea ce privește imprimarea de format mai mare (A3), în top se află un multifunctional pe jet de cerneală, Brother MFC-J4620DW (785,56 lei) pentru capacitatea sa de a gestiona cu stil imprimări de 11 x 17 inci.

Imprimante Multifunctionale pe jet de cerneală vs. laser

Ce fel de imprimanta ar trebui să cumpărați? Pe jet de cerneală sau laser? Totul depinde de modul în care intenționați să utilizați imprimanta. În cazul în carevă concentrați în principal pe imprimarea fotografiilor, recomandăm un aparat pe jet de cerneală. Calitatea de imprimare a fotografiilor unei imprimante pe jet de cerneală este în mod tipic superioară față de ceea ce ați obține cu o imprimantă laser și veți putea imprima și pe diverse suporturi pentru fotografii, inclusiv hârtie mată, în plus față de cea tipic lucioasă. În cazul în care nevoile de imprimare sunt orientate mai mult spre afaceri, un model laser se va potrivi mult mai bine probabil, deși există multifuncționale inkjet orientate și spre business. Totuși, imprimarea extrem de clară a textului de către imprimantele laser nu poate fi bătută, și nici viteza lor.

inkjet-vs-laserjet-best-printer

Jet de cerneală vs. Laser

Unele imprimante laser all-in-one sunt, de asemenea, construite pentru volume mari de lucru, multe fiind capabile de a imprima chiar și până la 10.000 de pagini pe lună. În cazul în care nevoile dumneavoastră sunt mult mai modeste, un multifunctional pe jet de cerneală cu specificații pentru doar 1.000 de pagini pe lună ar putea fi un candidat bun. Comparați costurile cartușelor de cerneală și a celor cu toner laser, pentru a asigura că investiția inițială nu se transformă într-un dezastru pentru bugetul personal pe termen lung.

Ca și randament, pentru unele imprimante multifunctionale, atât laser cât și pe jet de cerneală, puteți găsi  cartușe economice compatibile, care au costuri mult mai mici de imprimare decât cartușele standard. Multe imprimante laser all-in-one imprimă doar în alb-negru (monocrom), lucru care și el ajută la menținerea costurilor de tipărire la minim. Dacă însă acest lucru e pur și simplu prea plictisitor, puteți lua în considerare un multifuncțional laser color all-in-one. Unele imprimante multifunctionale laser color imprimă chiar și pe hârtie lucioasă, fiind de mare efect pentru broșurile necesare în afaceri, dar calitatea nu este pe picior de egalitate cu imprimările celor pe jet de cerneală.

Nu uitați să luați în considerare și alte caracteristici, care altfel ar putea fi trecute prea ușor cu vederea. De exemplu, în cazul în care aveți de gând să faceți o mulțime de copii sau scanări a documentelor de mari dimensiuni, veți dori un alimentator automat de documente (ADF) pentru încărcarea mai multor pagini; vă veți face viața mult mai ușoară. Un duplexor (care permite imprimarea pe ambele fețe) va economisi kilograme de hârtie pe lună. Iar o tavă de capacitate mare pentru intrare, vă va scuti de multe excursii la imprimantă pentru a o umple din nou.

Ce fel de teste trece o imprimanta?

Fiecare imprimantă all-in-one trece printr-o baterie de teste grele pentru a se determina calitatea și performanța documentelor imprimate. Pentru a se testa viteza de imprimare, se cronometrează  fiecare dispozitiv la tipărirea unui document text de cinci pagini mixte (inclusiv grafică) și la tipărirea unei fotografii color. Se examinează calitatea la ieșire a ambelor imagini imprimate in modul „peisaj” sau „portret”,  imprimate pe fiecare imprimantă, și se înregistrează timpii de scanare și de copiere. Pentru a se măsura costul imprimărilor, se înregistrează costul standard al cartuselor de cerneală sau a tonerului laser și se estimează numărul de pagini pe care îl poate produce fiecare cartuș.

Cea mai bună Imprimanta Multifunctionala

HP Deskjet Ink Advantage 3635

HP Deskjet Ink Advantage 3635

HP Deskjet Ink Advantage 3635 oferă combinația potrivită de performanță și de calitate a imaginii, făcându-l alegerea noastră pentru topul imprimantelor multifuncționale. Această imprimantă pe jet de cerneală poate produce imagini de calitate, atât pe hârtie simplă cât și pe mai multe alte medii fotografice. Cartușele de cerneală nu sunt foarte scumpe (HP 652 black la doar 46,52 lei iar color la mai puțin de 40 de lei), și puteți imprima mai mult de 300 de pagini lunar pentru costurile menționate. Acest lucru face din această imprimantă versatilă, all-in-one, una care se va potrivi perfect într-un birou de acasă.

Cea mai bună Imprimanta Laser Economica

Canon I-SENSYS MF216N

Canon I-SENSYS MF216N

Puteți renunța la unele caracteristici (duplex) în schimbul prețului extrem de scăzut al acestui dispozitiv cu laser 4-in-1, dar nu va trebui să faceți rabat  asupra performanței. Canon I-SENSYS MF216N are unele dintre cele mai bune viteze de imprimare și timpi de scanare mărurați la imprimantele laser, în timp ce copierea se poate face foarte ușor printr-o simplă atingere a panoului de afișaj. Canon I-SENSYS MF216N produce, de asemenea, un text clar și o grafică detaliată. Economiile continuă chiar și după ce ați cumpărat imprimanta, deoarece Canon I-SENSYS MF216N oferă un cost mic per pagină la imprimarea laser, putând folosi cartuse compatibile la 2400 de pagini.

Cel mai bun multifunctional ieftin pe jet de cerneală

Canon Pixma MG7550

Canon Pixma MG7550

În cazul în care tot ceea ce cereți de la o imprimantă este calitate livrată rapid, Canon Pixma MG7550 este cea mai bună alegere. Acest include și un panou de control LCD și caracteristica NFC (printare de pe telefon prin atingere), neuitând să se concentreze asupra performanței. Textul apare clar – mai ales dacă utilizați hârtie de înaltă calitate, iar fotografiile au culori vibrante și detalii clare. MG7550 excelează la copiere rapidă și scanare în timp ce perioada de imprimare este mai bună decât la alte imprimante all-in-one cu etichete de preț mult mai mari.

Cea mai bună imprimanta pentru fotografii

Epson Expression Premium XP-820

Epson Expression Premium XP-820

Deși încă inexistentă pe piața din Romania, imprimanta multifunctionala Epson Expression Premium XP-820 a furnizat fotografiile cele mai detaliate în teste, cu imagini de o acurateșe maximă. Și acest lucru pentru acest multifuncțional nu este singurul pozitiv, datorită și imprimării rapide și a scanărilor, plus o mulțime de alte caracteristici utile care includ un ecran „touch” mare, cu comenzi prin gesturi, precum și capacitatea de a imprima pe CD-uri și butoanele dedicate pentru fax (un aparat astăzi aproape pe cale de dispariție).

Cel mai bun multifunctional pentru întreprinderi mici

multifunctional

Canon I-Sensys MF229dw

În cazul în care afacerea dumneavoastră necesită imprimare monocromă rapidă și copiere, această imprimantă laser este aparatul potrivit, chiar și cu o etichetă mai mare de preț. Asta pentru că imprimanta multifunctionala Canon I-SENSYS MF229dw economisește banii oricărei afaceri printr-un cost pe pagină de doar 0,03 lei atunci când utilizați cartușul compatibil de randament mare (CF283X). Textul sau paginile grafice se imprimă rapid plus că MF229dwnu face rabat nici la calitate. Birourile care doresc totuși imprimări color, pot lua în considerare la un preț mai mic, Canon i-Sensys MFC628Cw, care folosește și ea cartuse compatibile de randament mare.

Cea mai bună imprimanta pentru grupuri de lucru

HP LaserJet Pro MFP M277dw

HP LaserJet Pro MFP M277dw

Dacă lucrați într-un birou cu cereri grele de imprimare de zi cu zi, imprimanta multifunctionala laser HP LaserJet Pro MFP M277dw și ciclul său lunar de 30.000 de pagini este cea mai potrivită pentru această sarcină. Imprimanta s-a dovedit rapidă și fiabil de rapidă în teste, mai ales atunci când a venit vorba de imprimarea textului și a fotografiilor. Imprimările sunt și rapide și arată, de asemenea, bine, cu un text clar și o grafică atractivă. Vei plăti un pic mai mult pentru această imprimantă, dar cartușele toner compatibile de mare randament pot menține costurile pe pagină la un minim acceptabil.

 

2 thoughts on “Cele mai Bune Imprimante Multifunctionale in 2016

  1. Pingback: Noile produse i-Aicon, exclusiv în Romania prin Cartuse-Shop.ro – Cartuse Imprimanta

  2. Pingback: Noile produse i-Aicon, în Romania prin Cartuse-Shop.ro – Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor