Cele mai bune imprimante 3D

Cele mai bune imprimante 3D

Cele mai bune imprimante 3D

Categoria de imprimante 3D s-a dovedit a fi mai mult decât o fantezie trecătoare; în mod clar, are un viitor. Un număr ridicat de modele finisate, orientate către pasionați, școli sau profesioniști sunt acum disponibile. Suntem încă, totuși, în căutarea unei imprimante 3D care să aibă o combinație de preț modest și o bună calitate a imprimării, plus o configurare ușoară și funcționare rapidă, pentru a fi aleasă drept produsul de consum câștigător, dar nu putem spune că nu au fost înregistrate progrese pe toate aceste fronturi.

Anul trecut a vazut primele imprimante 3D complet asamblate în intervalul de preț de 500 dolari, cu anunțuri despre M3D și New Matter ca fiind modele viitoare la aproximativ jumătate din acest preț. Calitatea imprimării și coerența s-a îmbunătățit. Software-ul a devenit mai bun; funcțiunile integrate perfect, necesare procesului de imprimare pas cu pas, sunt acum o normă. (Nu cu mult timp în urmă trebuia să descărcați o amestecătură de programe individuale și să vă luptați cu ele pentru a ajunge să lucreze împreună).

Ce fel de imprimante 3D ne dorim?

Vedem acum mai puține imprimante 3D cu probleme de alimentare cu filament, datorită clemelor îmbunătățite și sistemelor de transmisie a alimentării în extruder cu filamente. Asigurarea că extruderul este setat la o înălțime adecvată deasupra patului de imprimare, la începutul unei lucrări de imprimare este încă o provocare, dar imprimantele noi simplifică această calibrare, și câteva chiar corectează automat înălțimea extruderului. Multe modele folosesc paturi de imprimare încălzite pentru a se asigura că obiectele tipărite pot fi îndepărtate cu ușurință atunci când sunt complet imprimate. Iar imprimantele cu două sau mai multe extrudere pot imprima chiar și obiecte multicolore.

Marea majoritate a imprimantelor 3D la vânzare acum către consumatori, școli și pasionați imprimă cu filament de plastic topit, numit stiren, în general, acrilonitril butadien (ABS) sau acid polilactic (PLA), dar s-au vazut mai multe aparate, care pot imprima cu alte materiale plastice, nailon și alte materiale. Imprimantele care folosesc stereolitografia pentru a imprima cu rășină fotosensibilă au coborât foarte mult la preț, deși acestea sunt încă relativ scumpe.

Mai jos sunt cele mai bune imprimante 3D pe care le-am întâlnit pe piață în ultimul an. Acestea acoperă o gamă largă de preț, caracteristici, precum și metode de imprimare, dar ele reprezintă totuși calitate. Pentru mai multe informații despre imprimarea 3D verificați blogurile noastre. Vezi si articolul despre imprimantele 3D pentu copii

 Top 5 Cele mai bune imprimante 3D (neoficial si aleatoriu)

Ultimaker 2 ($2,899)

Ultimaker 2 oferă constant o calitate bună a imprimării, o zonă de construcție mare, și o operare aproape fără cusur, făcându-l prima noastră alegere între imprimantele 3D de top pentru pasionați și designeri.

ultimaker-2

Imprimanta 3D Ultimaker 2

Formlabs Form 1+ ($3,299)

Compactă și liniștită, imprimanta 3D Formlabs Form 1+ creează obiecte magnifice de înaltă rezoluție din rășină lichidă, dar procesul de imprimare este mai strict decât cu celelalte imprimante 3D care folosesc filament de plastic.

Formlabs Form 1+

Formlabs Form 1+

Imprimanta Afinia H479 Desktop 3D ($1,599)

Imprimanta Afinia H479 Desktop 3D, este orientată către profesori, ingineri și designeri și este relativ ușor de configurat și de utilizat, deși un pic mai scumpă din cauza capacităților sale.

Afinia H479 Desktop 3D

Afinia H479 Desktop 3D

MakerBot Replicator 2X ($2,799)

Imprimanta 3D cu dual-extruder Makerbot Replicator 2X produce obiecte de bună calitate, folosind două culori. Este cea mai potrivită pentru utilizatorii avansați care sunt dispuși să-și suflece mânecile și să efectueze unele reparații, potențial dificile, dacă este necesar.

MakerBot Replicator 2X

MakerBot Replicator 2X

Solidoodle 4 ($999)

Imprimanta 3D Solidoodle 4 este ușor de utilizat și are o zonă de printare (construcție) mare, la un preț relativ modest.

Solidoodle 4

Solidoodle 4

 

 

One thought on “Cele mai bune imprimante 3D

  1. Pingback: Apple iPhone 7 | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor