Cartuse de imprimanta – diferenta dintre originale si compatibile

Cartuse de imprimanta – diferenta dintre originale si compatibile

Cartuse de imprimanta – diferenta dintre originale si compatibile

Atunci când începeți să verificați costurile cartușelor de imprimantă, primul lucru care vă sare în ochi imediat, este diferența de preț dintre cartușele originale și cele compatibile sau reîncărcate. A doua întrebare ce vă vine în minte: care este diferența dintre cartușele originale scumpe ale producătorului original și cele compatibile sau reumplute. Sau, cu alte cuvinte dar aceeași întrebare: „sunt cele compatibile fel de bune ca și originalele?” Să răspundem la ambele întrebări aici și acum. Cele ale producătorilor de imprimante cartușele de cerneală originale, au fost proiectate pentru a fi utilizate de imprimantele respective, iar hârtia imprimată cu marca proprie a imprimantei este, dacă vorbim de calitate, imbatabilă – la ieșire vei primi de la oricare dintre marii producători de imprimante, calitate care îți taie respirația, dar și costul de imprimare generat, de asemenea, poate reduce destul de brusc aerul inspirat.

Cartuse de imprimanta – care este diferenta dintre originale si compatibile?

Pentru utilizatorul mediu de cartușe de imprimantă, cele compatibile sunt adecvate. Toate cartușele pe care le oferim spre vânzare sunt testate și garantăm calitatea producției și durata de viață a cartușelor. Răspunsul definitiv la întrebarea „sunt ele la fel de bune ca și cele originale” nu este chiar final în favoarea cartuselor originale, ci se bazează pe un raport preț/performanță mai mult decât adecvat, unii clienți putând fi chiar tentați să spună că sunt foarte bune.

În cele din urmă trebuie avut în vedere că produsele originale nu vă vor bloca capetele de imprimare sau nu vor provoca dungi (unele compatibile reușesc și acest lucru), dar în cazul în care compatibilele cauzează probleme, rulați ulterior un set de cartușe originale prin imprimantă, lucru care va curăța și lubrifia capetele de imprimare, apoi reveniți cu încredere la cartușele compatibile – oferindu-vă totuși un cost rezonabil de imprimare. Dacă vă bazați costul de imprimare pe un set de originale la trei seturi de cartușe compatibile, și atunci ar trebui să aveți un cost rezonabil pentru a vă asigura o producție de bună calitate.

Cap de imprimare HP

Cap de imprimare HP

În cele din urmă, care este diferența dintre cartuse de imprimantă compatibile și cartușe de imprimantă reîncărcate, sau recondiționate? Răspunsul este destul de simplu, deși tehnologia din spatele ambelor tipuri de imprimante, laser și pe jet de cerneală, este foarte complexă. Epson, Canon și Brother, spre exemplu produc imprimante cu cap de imprimare construit în corpul aparatului, astfel încât atunci când înlocuiți cartușul, se schimbă doar rezervorul de cerneală. În prezent aceste imprimante folosesc rezervoare individuale de cerneală pentru diferite culori de cerneală, (până la 10 cartușe diferite la anumite imprimante de top), ceea ce înseamnă că, atunci când o culoare se termină, vă este mai simplu să înlocuiți cartușul gol.

Cartus original imprimanta Lexmark

Cartus imprimanta Lexmark

HP, Lexmark, Dell (imprimante care sunt de fapt fabricate de Lexmark pentru Dell), Philips și Olivetti toate produc un cartuș care are capul de imprimare integrat în cartuș. Deci, de fiecare dată când schimbați un cartuș instalați un nou cap de imprimare. Aceste cartușe sunt intrinsec mai scumpe din cauza tehnologiei incredibil de complexe pentru că fiecare producător construiește diferit. Acestea sunt cartușele care se pot și trebuie reciclate, deoarece capetele de imprimare pot fi utilizate de mai multe ori fără degradarea calității.

Cartușele de cerneală compatibile sunt un brand nou, dar sunt fabricate de terți producători – care nu au nimic de-a face cu producătorii originali ai imprimantelor, cartușele originale au fost folosite o singură dată, și apoi se reciclază și sunt reumplute cu cerneală de un terț producător. Deci, puteți obține cartușe de cerneală compatibile pentru imprimantele Epson, Canon și Brother, dar numai reumplute sau cartușe remanufacturate pentru HP, Lexmark, Dell, etc.

Dacă te uiți la un cartuș HP, poți vedea imediat că nu are de gând să se degradeze și să dispară în locurile de depozitare a deșeurilor, foarte repede, de fapt, se estimează că ar fi nevoie de 10 mii de ani pentru ca acestea să se distrugă și să dispară complet, astfel că aruncarea unui cartuș este o operațiune care trebuie să vă dea de gândit înainte de a o face, și trebuie să fiți conștienți de faptul că singurele cartușele care merită în prezent cheltuiala unei reumpleri sunt cele cu capetele de imprimare integrate, adică tipurile HP, Lexmark, Dell. Cartușele de la Epson, Canon sau cartușele pentru imprimantele Brother sunt pur și simplu rezervoarele de cerneală și nu sunt, în general reciclabile.

Recicleaza cartusele de imprimanta

Recicleaza cartuse de imprimanta

Răspunsul final în această dezbatere este că un cartuș compatibil este, în foarte mare măsură, adecvat scopului pentru care este folosit. Dacă imprimați nu foarte des documente sau sunteți un birou cu puțini angajați, atunci economisiți bani și folosiți cartușe compatibile. Rulați un set de cartușe originale ocazional, pentru a întreține capete de imprimare și a le păstra în stare bună, acest lucru aducînd după el un cost eficient și o experiență excelentă cu imprimări de calitate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor