Imprimanta Brother MFC-L2740DW

Imprimanta Brother MFC-L2740DW

Imprimanta Brother MFC-L2740DW

Brother a introdus o serie de noi imprimante laser pentru piața europeană promițând imprimare „la prețuri accesibile, cu imprimante compacte și de încredere”. Gama include imprimante independente și „all-in-one”, cu prețuri variind între 100€ și 350€, inclusiv TVA. Brother MFC-L2740DW este nava amiral a gamei, iar prețul este deja redus (304,18€): în acest moment este disponibilă on-line pentru 304€, inclusiv TVA. E un preț foarte bun pentru o mulțime de caracteristici.

Specificații Brother MFC-L2740DW

Brother MFC-L2740DW poate imprima, copia, scana și trimite faxuri, oferă imprimare față-verso, se conectează prin USB, Ethernet sau WLAN, și are 64MB de memorie on-board. Această imprimantă oferă viteze de până la 30 ppm (pagini pe minut), are o tavă de 250 de coli, un alimentator automat de documente de 35 de coli și o tavă media pentru o singură coală. De asemenea, sprijină emulația GDI, PCL6 și BR Script 3 și poate fi operată de la un touchscreen de 6.8cm.

Brother_MFC-L2740DW

Brother MFC-L2740DW

Dispozitivul arată destul de urât în fotografii – dacă Darth Vader ar avea o imprimantă laser pe „Steaua Morții”, bănuim că ar arăta ca MFC-L2740DW – dar mai puțin înspăimântătoare, deși nici imprimanta noastră nu va câștiga niciodată un concurs de frumusețe. Apoi, din nou, nimieni nu cumpără imprimante de afaceri pe baza aspectului lor. Controlul este menținut la un nivel minim: în plus față de ecranul tactil exista un buton de alimentare și butoane „Home” și „Back” luminoase în spate.
Odată instalat driverul, imprimanta vă oferă o gamă largă de opțiuni de imprimare, inclusiv modul de economisire toner, capacitatea de a reduce ondularea hârtiei, precum și selectarea calității imprimării (600 dpi este implicit, dar puteți alege 300 dpi sau modul HQ1200, care oferă rezoluție până la 2.400 x 600 dpi). Există, de asemenea, o opțiune de imprimare față-verso. Imprimanta oferă „Secure Print” protejat de un cod PIN, ceea ce nu va permite a imprima documentul fără PIN-ul specificat.

Setup Brother MFC-L2740DW

Configurarea funcțiilor wireless ale imprimantei este destul de simplă, de pe ecranul tactil – este doar o chestiune de alegere a rețelei și introducere a parolei, sau doar folosind Wi-Fi Direct.
Secțiunea Web vă permite să utilizați unul sau mai multe servicii de „cloud”, inclusiv „OneNote”, „OneDrive”, „BR-Docs” al Brother, „Box”, „Google Drive”, „Evernote”, „Dropbox”, „Facebook”, „Picasa” și „Flickr”. Activarea acestor servicii necesită o excursie pe site-ul Brother pentru a utiliza serviciul „Brother Web Connect”, care oferă o identitate provizorie (24 de ore) cu 11 cifre pe care le introduceți în imprimantă pentru a accesa serviciul cloud ales. E un pic problematic dacă nu ai degete mici, dar nu este la fel de problematic ca și încercarea de a introduce un nume de utilizator și o parolă normală. De asemenea, puteți proteja accesul la serviciul de „cloud” printr-un PIN.
După ce ați conectat serviciul din „cloud” ales puteți încărca (prin scanare) și descărca (prin imprimare) diferite fișiere de printat. Am imprimat cu succes documente Office, PDF-uri și imagini fără probleme.

Performanță

Brother MFC-L2740DW are nevoie de un anumit timp pentru a porni – pe o conexiune fără fir o singură pagină a avut nevoie de 13 secunde de la apăsarea pe butonul de imprimare până am văzut-o în tavă – dar odată ce rulează mai multe joburi de imprimare, poate ajunge la pretinsa viteză de 30 ppm. In teste am realizat 29 ppm, care este destul de aproape. Scanarea și copierea sunt și ele rapide: o scanare A4 luat șapte secunde de la început până la sfârșit.
Ca și celelalte imprimante din această gamă, Brother MFC-L2740DW produce text clar, ascuțit și imagini decente fără banding și cu un negru evident, deși, dacă optați pentru modul de economisire de toner ieșirea poate părea un pic mai ștearsă. Imprimarea și scanarea sunt destul de liniștite și economisesc energie, dar puterea consumată este întreruptă după o scurtă perioadă de inactivitate, reluând jobul imediat când trimiteți o lucrare către imprimantă.
Ca și „frații” săi mai mici, Brother MFC-L2740DW poate utiliza un cartuș toner Brother de mare capacitate, TN-2320, care oferă 2.600 de pagini, la o acoperire standard de 5%.

schimbare_cartus_brother

Schimbare cartus Brother MFC-L2740DW

Prețurile variază foarte mult: în momentul scrierii acestui articol cele mai ieftine cartușe originale Brother sint pentru 1,2k pagini la 200 lei și cel mai scump, pentru 2,6k pagini la 311,33 lei. Nu uitați, capacitatea de imprimare față-verso, dacă o setați în mod „default” ar trebui să reducă foarte mult din facturile pentru hârtie și toner. Unitatea de cilindru a imprimantei (DR-2300) are o durata de viață mare, de până la 12.000 de pagini și este la un preț de 354 lei.

Verdictul final

Brother a ambalat o mulțime d ecaracteristici în MFC-L2740DW, care este deosebit de bine adaptată pentru birourile aglomerate care au nevoie pentru a face câte un pic din toate joburile oferite de această imprimantpă multifuncțională. Costurile de funcționare sunt bune, și putem concluziona că Brother MFC-L2740DW reprezintă o foarte bună valoare pentru banii plătiți.

Untitled

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor