7 noi tehnologii pentru Windows 10

7 noi tehnologii pentru Windows 10

7 noi tehnologii pentru Windows 10

Lansarea Windows 10 din acest an, ar putea inaugura o eră nouă în ceea ce privește distracția și folosirea unui PC fără cabluri.
Unele caracteristici noi în ceea ce privește hardware-ul sunt deja disponibile, dar nu în PC-uri ce folosesc Windows, deocamdată, un sistem găsit la marea majoritate a unităților desktop și laptop. De exemplu, MacBook de la Apple și Google Chromebook Pixel au pregătit terenul pentru noile porturi USB C și pentru cablurile reversibile asociate, ce vor fi utilizate în PC-urile cu Windows mai târziu, în cursul acestui an. Între timp, noua aplicație „Windows Hello”, este o facilitate care va permite utilizatorilor a debloca un dispozitiv Windows 10 prin recunoașterea feței, a irisului sau a amprentelor digitale și ar putea aduce camerele 3D și tot mai mulți senzori pe PC-uri.

Noi tehnologii hardware ar putea, de asemenea, îmbunătăți viteza și timpul de viață a bateriei PC-ului, în același timp, și vor aduce mai multe caracteristici wireless, care v-ar putea elibera de dezordinea din spatele biroului. Windows 10 va fi un upgrade gratuit pentru sistemele existente Windows 7 și 8, dar dacă vă decideți să cumpărați un PC nou, poate veți dori să verificați și unele dintre următoarele caracteristici:

USB de tip C, și 3.1 pe un laptop

Așteptați-vă ca portul USB de tip C mai mic, să devină o obișnuință la PC-uri în jurul datei de lansare a Windows 10 în cursul acestui an. Porturile USB de tip C cu multiple fațete vor reîncărca laptop-urile și vor conecta PC-urile la monitoare, la unitățile de stocare externe, la imprimante, la camerele video și la alte periferice.

Noua tehnologie USB C

Noua tehnologie USB C

Există, de asemenea entuziasm în jurul cablului de tip C, din cauza conectorului identic existent la ambele capete. PC-urile vor beneficia în cele din urmă, de asemenea, și de ratele de transfer de date mai rapide ale protocolului USB 3.1, care pot transfera date cu viteze de până la 10Gbps (biți pe secundă), dublu față de vechea tehnologie USB 3.0. Deocamdată MacBook și Chromebook Pixel transferă la viteze USB 3.0, cu porturile USB de tip C, pentru că plăcile de bază cu tehnologia USB 3.1 abia au fost lansate.

Recunoașterea trăsăturilor

Marea dorință a Microsoft pentru Windows 10 este de a scăpa de parole și speră să facă acest lucru cu autentificarea feței a amprentei și a irisului. Laptop-urile cu camera Intel RealSense 3D vor fi capabile să recunoască fața utilizatorului și vor folosi această capacitate pentru se conecta la Windows. Primele camere cu această funcție există deja într-o mână de tablete și PC-uri, și următoarea versiune a camerei, este de așteptat să fie găsită pe PC-urile cu Windows 10, având o capacitate mai bună de a recunoaște obiecte, de a măsura distanțele și chiar a utea face selfies .

Noi senzori pentru Windows 10

O caracteristică deosebită a Windows 10, una care îl separă de la Windows 8 este capacitatea de a comuta automat între interfețele de tablete și Windows 10 utilizat pe PC. Acest lucru este posibil prin senzori care detectează poziția unui laptop. Microsoft a sugerat, de asemenea, că dispozitivele cu Windows 10 ar putea fi capabile de a măsura temperatura, presiunea mediului precum și nivelul de dioxid de carbon din aer, deși nu este clar dacă PC-urile ar avea nevoie de senzori aferenți.

Procesoare noi

Intel Skylake for Windows 10

Intel Skylake for Windows 10

Microsoft dezvoltă, de asemena, Windows 10, pentru a lucra bine cu viitoarele procesoare Intel cu numele de cod Skylake, ce vor fi găsite în PC-uri din a doua jumătate a acestui an. Procesoarele Skylake vor stimula aplicațiile grafice și în același timp vor îmbunătă viața bateriei pe laptop-uri. Skylake va fi, de asemenea, o platformă pentru eliberarea laptop-urile de dezordinea cablurilor interioare. Primele cipuri Skylake vor fi probabil procesoare Core M pentru tablete și laptop-uri low-power, și vor fi urmate de cele pentru „gaming laptops” și pentru  desktop-uri.

Viața fără cabluri

Într-un univers perfect, Intel vrea laptop-uri fără nici un cablu. Compania dezvoltă și tehnologia de încărcare wireless pentru laptop-uri în cursul acestui an, astfel încât utilizatorii nu vor mai avea nevoie de laptopuri de 2-3 kg. Încărcarea unui laptop va fi la fel de simplă prin așezarea acestuia pe o masă sau o altă suprafață; Intel vrea ca încărcarea wireless să fie la fel de omniprezentă ca și tehnologia Wi-Fi. Intel este deja în discuție cu aeroporturi, cafenele și alte întreprinderi despre instalarea unor suprafețe wireless de încărcare pentru clienți. Cu toate acestea, tehnologia poate fi la câțiva ani distanță până va deveni cu adevărat practică.

Imprimanta wireless Canon Pixma

Imprimanta wireless Canon Pixma

Intel va lega laptop-urile și la monitoare wireless, la dispozitive de stocare, imprimante și alte periferice prin intermediul tehnologiei WiGig, care poate transfera date cu până la 7Gbps (biți pe secundă). La fel ca și pentru Wi-Fi, laptop-urile vor fi echipate în mod standard cu chipuri pentru WiGig. Dar ar putea dura ceva timp pentru ca monitoarele și perifericele cu tehnologia WiGig să devină disponibile.

Ecrane avansate

Dell a sugerat recent că nu ar putea integra ecranele OLED în laptopuri sau tablete cu Windows 8 din cauza lipsei de suport nativ pentru tipul acesta de ecran. De asemenea, compania a sugerat că în viitor acest lucru va fi posibil, deși nu a evidențiat niște planuri exacte. Ecranele OLED sunt cele mai utilizate la televizoare, tablete și smartphone-uri, dar încă nu și la PC-urile (laptop-urile) cu Windows.

Upgrade-uri pentru noile hardware

PC-urile cu Windows 10 ar putea ambala plăci grafice care vor folosi DirectX 12, tehnologie care va îmbunătăți calitatea și viteza jocurilor pe PC. Durata de viață a bateriei unui laptop va fi și ea mai mare cu DX12. Mai târziu, în acest an, laptop-urile ar putea, de asemenea, fi livrate cu noile memorii DDR4, care vor îmbunătăți transferul de date între memoria interna, procesor și alte componente.

One thought on “7 noi tehnologii pentru Windows 10

  1. Pingback: Toshiba va integra un buton pentru Cortana in laptopuri | Cartridge Service Cluj – Imprimante si Refill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor