5 produse „cool” lansate la IFA 2014

5 produse „cool” lansate la IFA 2014

5 produse „cool” lansate la IFA 2014

Te-ai săturat de cantitatea de atenție pe care smartwatch-urile au primit-o în timpul IFA 2014 de la Berlin? Ia-ți un scaun și citește cele ce urmează. Am aruncat un ochi și peste ultrabook-uri zvelte și strălucitoare, către platformele desktop (unele, adevărați monștri!) și tabletele ce economisesc baterie, toate dezvăluite săptămâna trecută în Berlinul de Vest, pentru a vedea cine a fost adevăratul câștigător.
Categoria câștigătorilor din acest an a avut mulți pretendenți, și nu puțini, în cea ce privește forma și economia de energie, balamalele extensibile, designul sau modelul „dual-mode”, posedând ultimele modele de procesoare Intel Core M, cipuri grafice AMD high-end și prețuri accesibile pentru Windows 8.1, laptopuri în amestec cu tablete și telefoane, și încă nu am amintit totul, zgâriind doar suprafața.
Nu ne crezi? Iată, din punctul nostru de vedere, următoarele dispozitive de calcul ce au apărut la IFA 2014 și care au fost doar câteva dintre multele produse „siliconice” ambalate strălucitor, pentru a ne transpira palmele și a ne tremura portofele.

Toshiba Chromebook 2 la IFA 2014

Chrome OS arată drăguț, într-un fel minimalist, iar paleta de culori bogate arată chiar mai bine atunci când se afișează pe un display IPS, cum este cel de pe HP Chromebook 11. Din acest motiv, suntem destul de încantați de Toshiba Chromebook 2, care a aterizat la IFA cu un superb display de 13 inci IPS și full-HD (1.920 x 1.080 pixeli).

Toshiba Chromebook 2

Toshiba Chromebook 2

A fost ambalat într-o carcasă mai subtire și mai ușoară decat originalul Toshiba Chromebook iar difuzoarele sale „Skullcandy” au fost aparent bine puse la punct, cu bas profund și sunete înalte de precizie. Totul este disponibil pentru aproximativ 326 dolari, astfel încât nu va trebui să vă spargeți contul pentru a pune mâna pe unul.

Lenovo X315 Erazer

Ai auzit despre PC-urile pentru jocuri ca fiind pe patul de moarte? Judecând după Erazer X315, „Gaming Desktop-ul”, care se mândrește cu „organe interne serioase”, la un preț pe care l-ați putea vedea la Xbox One și PS4, se pare că cineva a uitat să-i anunțe și pe cei de la Lenovo de acest zvon.

Lenovo X315 Erazer

Lenovo X315 Erazer

În timp ce noi nu ne îndoim că prețul va mai crește, când va fi configurat cu specificații și mai puternice, la un cost de 471€ pentru unitatea de bază, cu un procesor quad-core și cip grafic AMD R9, face ca această stație de luptă unghiulară să fie un serios și atractiv „luptător”. Există mai mult de 65 de milioane de abonați la serviciul de jocuri Steam și cu platforme ca aceasta lovind piața, socotim că cifra este setată doar pe creștere.

Asus EeeBook X205 la IFA 2014

Vă amintiți de netbook-uri? Binențeles, dar acestea colectau până acum praf în sertare, stârnind hohote de râs în timp ce contemplam cum planurile lor de dominare a lumii au mers foarte prost. Cu al său EE PC, Asus a lansat de unul singur epoca „netbook”, iar acum, șapte ani mai târziu, introduce EeeBook X205 în încercarea de a recupera o parte din magia pierdută a netbook-urilor (în opoziție cu performanța lor lentă, viața bateriei teribil de scurtă și a tastaturii înghesuite).

Asus EeeBook X205

Asus EeeBook X205

EeeBook X205 dispune de un ecran de 11.6 inci fără „touch” , dar cu o tastatură „chiclet” din plastic, full-size, și nu soiul vechi înghesuit. Cea mai bună dintre toate caracteristicile este prețul: un „amic al portofelului” la circa 200€, care este o opțiune mai accesibilă decât ofertele „convertibilelor” cu ecran tactil, cum ar fi Asus T100. Dacă sunteți în căutarea portabilității excelente, fără „fițe”, înfășurată într-un factor de formă clasică, EeeBook X205 ar putea fi cea potrivită.

Asus Zenbook UX305

MacBook Air la 13 inci de la Apple a fost folosit ca factor de referință de către rivalii săi, dar noul ultrabook de la Asus, Zenbook UX305 arată că diferența este acum atât de mare încât comparația nu mai reprezintă o luptă dreaptă. UX305, în conformitate cu Asus, este cel mai subțire laptop QHD din lume, măsurând doar 12.3mm (față de cei 17mm ai MacAir) în timp ce greutatea este de doar 1.4 kg (față de 1.35 kg ale Air-ului).

Asus Zenbook UX305

Asus Zenbook UX305

Împachetează, de asemenea, și un display peste cel „Retina”, cu o rezoluție orbitoare la 3200 x 1800 pixeli, fiind o propunere interesantă mai ales prin de faptul că aceasta nu este o variantă touchscreen – ceea ce înseamnă că ar trebui să poarte o etichetă de preț mult mai accesibilă atunci când va apărea pe rafturi.

Samsung Galaxy Tab Active

Comprimatele sunt rigidizate, cel mai adesea, pentru că nu sunt destinate afacerilor – și cele care într-un final sunt reprezintă niște monstruozități, mari, voluminoase și atât de scumpe că ai nevoie de un buget de firmă IT, pentru a le obține. Excepția ce confirmă regula ar fi Samsung Galaxy Tab Active, care a fost dezvăluită la IFA 2014, cu mențiunea de a fi “cea mai subțire tabletă rigidizată din lume”. Un dispozitiv de 8 inci, protejat cu acoperire anti-șoc, care poate rezista la o cădere de la 1,2 metri, ce adăpostește un procesor Quad-Core de 1,2 GHz, cu sistem de operare Android 4.4 și folosește până la 1,5 GB de memorie RAM LPDDR3.

Samsung Galaxy Tab Active

Samsung Galaxy Tab Active

Mai mult decât atât, este una dintre primele tablete rigidizate ce, în ciuda faptului că este preconizată pentru afaceri, nu te face să arăți nebun dacă o folosești în vacanță. Atașează-i o tastatură Bluetooth, conectează un mouse și te-ai ales cu o stație super-portabilă și productivă, aproape indestructibilă. Întrebarea este: va fi accesibilă? Suntem optimiști de felul nostru, dar ne vom ține respirația…

3 thoughts on “5 produse „cool” lansate la IFA 2014

  1. Pingback: Samsung prezinta chipsetul Exynos 5 Octa, promis pentru Galaxy S4 | Cartuse Imprimante Refill Profesionist

  2. Pingback: Vaio revine… cu baterie de 15 ore! | Cartuse Imprimanta

  3. Pingback: Toshiba va integra un buton pentru Cortana in laptopuri | Cartridge Service Cluj – Imprimante si Refill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor