Ultimul update al HP din Martie, loveste in Septembrie!

Ultimul update al HP din Martie, loveste in Septembrie!

Ultimul update al HP din Martie, loveste in Septembrie!

Săptămâna trecută, în 13 septembrie, mii de proprietari de imprimante HP au fost brusc întâmpinați de un mesaj de eroare atunci când încercau să imprime și care le comunica următoarele: „cartușul de cerneală este ”deteriorat” și trebuie înlocuit”. Motivul acestui mesaj a fost confirmat acum de HP însăși: compania a blocat folosirea, la aceste imprimante, a cartușelor cu cerneală compatibile, astfel încât să se poată folosi doar propriile consumabile originale.

Schimbarea a fost aparent introdusă ca parte a unei actualizări de soft în martie, dar a fost programată pentru a intra în vigoare săptămâna trecută, deși unele dintre imprimantele HP  anterioare celor deja în funcțiune au fost livrate împreună cu timer-ul care a intrat în funcțiune în 13. HP a numit aceasta „o mișcare pentru a proteja inovațiile [sale] și proprietatea noastră intelectuală.”

Please! Do not Update Printer!!!

Please! Do not Update Printer!!!

Imprimantele HP, sau alte mărci, sunt adesea vândute la preț foarte bun și cu o mică marjă de câștig, dar cu scopul ascuns de a câștiga profituri pe durata de viață a acesteia, prin vânzarea de consumabile foarte scumpe. Acest lucru spune multe despre protejarea celei mai mari surse de profit a companiei, iar în timp ce mutarea poate fi foarte nepopulară, într-un fel sau altul, HP ar fi putut cel puțin să anunțe pentru viitor o astfel de mișcare, mai degrabă decât a o strecura printr-un cronometru „self-distruct” de care nimeni nu avea habar.

Imprimantele HP OfficeJet, OfficeJet Pro și OfficeJet Pro X sunt cele afectate de acest timer. HP spune ca aceste imprimante vor continua să lucreze cu cartușe reumplute sau recondiționate dar numai împreună cu un cip de securitate HP original.

In mod curios, există unele rapoarte și de la proprietari ce folosesc cartușe originale, care pretind că au primit, de asemenea, mesajul de eroare și că nu au putut face ca imprimanta să răspundă, în scopul eliminării cartușului de cerneală, presupus deteriorat.

Ce spun clienții despre toate acestea: „Hp reușește, încă o dată, să se împuște singur în picior… sau chiar în față!”

One thought on “Ultimul update al HP din Martie, loveste in Septembrie!

  1. Pingback: HP isi cere scuze ca a dat-o-n bara! – Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor