Sony Xperia Z3 vs Samsung Galaxy S5

Sony Xperia Z3 vs Samsung Galaxy S5

Sony Xperia Z3 vs Samsung Galaxy S5

Am văzut zilele trecute diferențele notabile dintre Sony Xperia Z3 și iPhone 6, dar vrem să auzim și părerea Samsung Galaxy S5 în aceste privințe. Diferențele nu sunt minore în unele cazuri, iar o comparație obiect la obiect poate fi binevenită.

Sony Xperia Z3 vs Samsung Galaxy S5: Prețul

Având în vedere că Xperia Z3 este un smartphone nou-nouț, nu e de mirare că este mai scump decât Galaxy S5, care este vechi de câteva luni (enorm de mult pe piețele „civilizate” unde timpul trece mai repede decât, să zicem, în Balcani). (citește și Sony Xperia Z3 prezentat oficial la IFA 2014).
Pe piața tehnologiilor noi, în special cea a telefoanelor mobile, acele câteva luni, fac o mare diferență și, în timp ce Sony Xperia Z3 este lansat la 549£ (prețul oficial), Galaxy S5 poate fi cumpărat deja pentru circa 390£ la data la care scriem acestea.
Asta-i o diferență destul de mare, dar pretul Xperia Z3 va scădea și el destul de rapid. De fapt, unii operatori îl au deja la 515£ (cu accesorii gratuite), așa că nu ar trebui să treacă mult timp ca să scadă sub pragul de 500 de lire.
Dar are Xperia Z3 ceva de valoare ca să plătim în plus pentru el?

samsung-galaxy-s5

Samsung Galaxy S5

Sony Xperia Z3 vs Samsung Galaxy S5: Proiectare

Sony a fost un producător de telefoane rezistente la praf și apă (și tablete), pentru o vreme, aproape exclusiv și Xperia Z3 desigur, nu face excepție – deși caracteristica aceasta a apărut deja și la telefoane mai ieftine, spre exemplu Xperia M2 Aqua.
Lui Samsung însă îi plac funcționalitățile foarte mult și a adăugat multe dintre acestea în proiectul lui Galaxy S5. Telefonul Samsung are un rating IP67 iar al Sony, Xperia Z3 se promovează cu IP68. Primul număr din „67” (adică 6) se referă la protecția contra prafului, așa că amândouă sunt complet etanșeizate contra acestui „microb”. Cel de-al doilea se referă la apă, astfel încât, în timp ce Galaxy S5 poate fi scufundat în apă doar până la 1 m, timp de 30 de minute, Xperia Z3 poate suporta o adâncime până la 1,5 m, fiind astfel ceva mai protejat.
Un lucru de care trebuie să vă faceți griji, probabil, este capacul din spate al Galaxy S5 care este încă detașabil, deci, dacă nu este închis în mod corespunzător nu va fi ermetic iar apa va ajunge cu ușurință înăuntru. Z3 are doar o pereche de flapsuri pentru a-l mențin închis.
Xperia Z3 este un pic mai subțire, la 7,3 mm față de cei 8,1 mm ai S5, dar din moment ce este un telefon ceva mai mare, este și mai greu, la 152 g față de 142 g ai Z3. Acestea sunt diferențe mici și destul de nesemnificative. Ce contează mult mai mult, este că telefonul Sony se simte mult mai premium și de lux, cu o combinație de aluminiu și sticlă, fără spatele nefericit „cu găurele”. Galaxy S5 este prea „fantastic de plastic” pentru un smartphone-pilot.

Sony Xperia Z3 vs Samsung Galaxy S5: Ecranul

Lucrurile sunt destul de similare când vine vorba de ecranul celor două smartphone-uri. Ambele au rezoluție Full HD, așteptată de obicei la telefoane „top-end” plus că este doar o zecime de inci diferență de mărime. Galaxy S5 are un ecran de 5.1 inci, în timp ce Xperia Z3 ajunge la 5.2 inci găsiți și pe Xperia Z2. Ușoara diferență în dimensiune înseamnă doar că Galaxy S5 are o densitate a pixelilor de 432 ppi, în timp ce Z3 oferă 424 ppi, dar măsurile sunt mult prea neglijabile pentru a le observa cu ochiul liber.
În privința tehnologiei Samsung utilizează Super AMOLED în timp ce Xperia Z3 folosește un ecran LCD IPS cu propriile sale îmbunătățiri „Triluminos” și „X-Reality”. Din acest punct de vedere ecranul Xperia Z3 este mai plăcut și ne este favorit, în timp ce tehnologia AMOLED este un pic prea „evidentă”, deși s-ar putea să nu fiți de acord.

Sony Xperia Z3 vs Samsung Galaxy S5: Procesor și GPU

Lucrurile sunt identice atunci când vine vorba de „camera motoarelor” atât la Sony cât și la Samsung; amândoi producătorii au optat pentru un procesor Qualcomm Snapdragon 801 și procesor grafic Adreno 330. 801 este un cip quad-core la 2,5 GHz și, indiferent ce telefon am alege, am descoperit performanță maximă pe fiecare.
Xperia Z3 nu câștigă foarte mult față de Galaxy S5, având 3 GB de RAM în loc de 2 GB. Dar mai multă memorie va fi întotdeauna un lucru bun în ceea ce privește oricare sistem Android. Cu iOS este altă poveste…

Stocare

Memoria de stocare este un alt domeniu în care aceste două telefoane sunt foarte similare, dar aici Samsung câștigă un punct minuscul de data aceasta cu modelele de 16 sau 32 GB – deși capacitatea și mai mare tinde să fie un pic cam greu de găsit. Sony a decis să lanseze Xperia Z3 cu doar 16 GB. Ambele telefoane au însă un slot pentru card microSD pentru adăugarea de până la 128 GB de memorie.

Caracteristici unice

Cu astfel de seturi similare de hardware, avem caracteristici unice, care vor ajuta la decizia de cumpărare? Unele vor depinde de gustul dumneavoastră (sau dacă dețineți un PS4 deja…)

Sony Xperia Z3

Sony Xperia Z3 Fun

Galaxy S5 are un număr de caracteristici care lipsesc la Xperia Z3, cum ar fi un scanner de amprente digitale (găzduit în butonul „home”), sau un blaster IR pentru a controla alte gadget-uri, plus un monitor de ritm cardiac. Acesta este un triunghi folositor caracteristici, dar ele pot fi sau nu de folos pentru client. Poate că facilitatea „High-Res audio” (inclusiv pentru fișiere DSD) de pe Xperia Z3 va fi mai mult pe placul unora, sau căștile cu anulare a zgomotului ca și la Xperia Z2. De asemenea, aveți difuzoare stereo în față pe telefonul Sony și jucătorii vor fi încântați să audă că au și PS4 Remote Play la bord.

Sony Xperia Z3 vs Samsung Galaxy S5: Camerele Foto

Există o diferență foarte mică pentru fanii camerei „selfie”; la Galaxy S5, au o cameră web de 2MP, în timp ce Xperia Z3 oferă un shooter cu o mai ușor ridicată rezoluție de 2.2Mp. Ambele pot înregistra video la calitatea de 1080p.
Cu toate acestea, există o diferență mai mare atunci când vine vorba de camerele principale de luat vederi. Samsung a optat pentru un impresionant 16 Mp pe Galaxy S5 în timp ce Xperia Z3 rămâne la camera de 20,7 MP cu senzor „Exmor Sony RS”, găsit pe mai multe telefoane predecedente. Acum camera Z3 are un obiectiv nou de 28 mm cu unghi larg și un ISO maxim enorm, la 12800. Ambele pot înregistra video la rezoluție 4K (2160p) cu caracteristici digitale de stabilizare.

În favoarea Galaxy S5 este un flash în „dual-ton”, în timp ce Xperia Z3 oferă un buton dedicat pentru camera foto și fotografiere, pe partea laterală a telefonului. Fiecare telefon are o gamă largă de aplicații, cum ar fi HDR, panorama, camera dublă, etc. Deși Xperia Z3 câștigă „la mustață” concursul nostru, credem că și Galaxy S5 are una dintre cele mai bune camere de smartphone-uri de pe piață (aici citiți despre cea mai bună cameră foto pe un telefon!) așa că nu credem că veți fi dezamăgiți cu nici una dintre alegeri.

6 thoughts on “Sony Xperia Z3 vs Samsung Galaxy S5

  1. Pingback: Xperia Z3 vs iPhone 6 | Cartuse Imprimante Refill Profesionist

  2. Pingback: Vaio revine… cu baterie de 15 ore! | Cartuse Imprimanta

  3. Pingback: Sony lanseaza in tacere Xperia Z4 in Japonia | Cartuse Imprimanta Refill Profesionist

  4. Pingback: Sony lanseaza doua noi modele Xperia | Cartridge Service Cluj

    1. admin Post author

      Din cei 16GB, daca nu ati instalat nici o aplicatie si nu aveti imagini sau clipuri video downloadate pe telefon, ar trebui sa puteti folosi cel putin 10GB, restul de 6 fiind ocupati de sistemul de operare si update-urile necesare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor