Samsung poate disparea in maxim 5 ani

Samsung poate disparea in maxim 5 ani

Samsung poate disparea in maxim 5 ani

La momentul la care scriem acest articol Samsung este cel mai mare producător de telefoane Android din lume și, din afara lumii Android, se pare că doar Apple poate pune presiune pe viitorul companiei.

Dar toate acestea s-ar putea să se schimbe, și în mai puțin de cinci ani Samsung ar putea fi „sacrificat”, sau cel puțin asta este ceea ce a susținut Kirk McMaster, CEO al Cyanogen într-un interviu acordat zilele acestea site-ului Business Insider.

El a susținut că producătorii din piețele emergente ar putea deveni noii regi, pentru care regula de aur este „crearea de telefoane foarte ieftine, cu performanțe de top”.

Lupta „de clasă” împotriva Samsung este tot mai acută!

El a continuat cu declarațiile: „Tipii ăștia sunt isteți și se mișcă în viteză! Ei știu de ce anume este nevoie, pentru a influența dinamica pieței”.

Este un argument destul de solid. La urma urmei, Xiaomi, o companie care este puțin cunoscută în Occident (dar mult mai cunoscută pe piețele emergente din Europa de Est si Centrală, zonă folosită cau un cap de pod), este acum al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, în timp ce „Micromax” a depășit Samsung în India – o țară care ar putea deveni o piață uriașă. Alte regiuni au parveniții lor proprii, cum ar fi produsele „Blu” în America Latină.

Bankruptcy illustration

McMaster prevede că aceeași soartă o așteaptă și pe Samsung, după BlackBerry și Nokia. Desigur, aceasta este doar opinia unei persoane și nu ne imaginăm la această oră că Samsung este în pericol imediat de prăbușire, dar s-ar putea confrunta cu siguranță pe unele piețe cu o concurență acerbă.

Pe de altă parte, Apple, este puțin probabil să se confrunte cu aceeași problemă, deoarece iOS este posibil să rămână la fel de popular în Occident, un lucru cu care alte companii nu se prea pot lăuda. Dar, chiar dacă piața pentru smartphone-uri de top crește în regiunile mai dezvoltate, s-ar putea, într-un final nu prea îndepărtat, ca partea lor din cota de piață la nivel mondial să se micșoreze drastic în fața noilor dispozitive Android mai ieftine. Încă nu se poate măsura impactul noilor aparate Galaxy S6 la nivel mondial, dar la costurile prevăzute (de aproximativ 699$ pe piața americană) viitorul lor pare un pic incert… pare că unii producători de nivel mondial nu vor să ia în calcul criza financiară permanentă ce încă se află în buzunarele majorității clienților… or fi de pe altă Planetă?

 

2 thoughts on “Samsung poate disparea in maxim 5 ani

  1. Pingback: Imprimanta Xerox Phaser 3260DN | Cartuse Imprimanta

  2. Pingback: Samsung doreste aplicatii mobile pentru imprimante | Cartuse Imprimanta Refill Profesionist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor