Samsung Galaxy Note 4 vs Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy Note 4 vs Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy Note 4 vs Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy Note 4, care se va lansa miercurea viitoare la IFA Berlin, și Samsung Galaxy S5, care a fost lansat la MWC din februarie, sunt două dintre cele mai bune smartphone-uri create vreodată de Samsung. Aici vom compara caracteristicile Galaxy S5 și Note 4 pentru a vedea care este cel mai potrivit gadget pentru fiecare client. Este important să subliniem faptul că, până ce Samsung Galaxy Note 4 nu se va lansa oficial, nu vom fi absolut de siguri pe specificațiile sale. Cu toate acestea, atât de multe detalii s-au scurs pe internet, că deja avem o idee destul de apropiată despre aparatul ce va fi lansat.

Samsung Galaxy Note 4 vs Samsung Galaxy S5: Proiect si construcție

În timp ce Samsung Galaxy S5 Mini este o versiune mult mai compactă a standardului S5, Galaxy Note 4 nu va fi pur și simplu o versiune mai mare a aceluiași smartphone-pilot. Într-adevăr, mai degrabă decât adoptarea acelei învelitori de plastic ieftin, cu gropițe, în spate, noul SG Note 4 este de așteptat să calce pe urmele Samsung Galaxy Alfa cu șasiul de metal foarte bine desenat.
O altă diferență cheie va fi dimensionarea acestui telefon. Cu un ecran de 5.7 inci Note 4 va fi cunoscut ca un “phablet” și ar trebui să fie aproximativ la aceeași dimensiuni ca și Note 3 – adică 151.2×79.2×8.3 mm și să cântărească aproximativ 168g. La un ecran de 5.1 inci, Samsung Galaxy S5 este mult mai mic, cu dimensiunile de 142×72.5×8.1 mm și cântărește doar 145g.

Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 4 – Concept

De asemenea, ca și predecesorul său, noul Note 4 va include Samsung S Pen. SG S5 nu este livrat cu un „stylus”. De asemenea, se zvonește că Samsung au rămas în aceeași gama de culori pentru Note 4 ca și la S5: negru antracit, alb stralucitor, albastru electric și aur de cupru. Ne așteptăm, de asemenea, la un scanner de amprente, măsurător de puls, protecția IP67 la praf și rezistență la apă, găsite și la S5 și S5 Mini. Noutatea la Samsung Galaxy Note 4 va fi un scanner UV și scanner „Retina”.

Samsung Galaxy Note 4 vs Samsung Galaxy S5: Ecranul

Nu numai că ecranul de 5.7 inci al Note 4 este semnificativ mai mare decât panoul de 5.1 inci al Galaxy S5, dar acesta va fi, de asemenea, mult mai mare în rezoluție. În timp ce S5 are afișare full-HD (1920x1080p), cu o densitate a pixelilor de 432ppi, Note 4 va avea un ecran Quad HD cu o rezoluție și densitate enormă de 2560x1440p și 515 pixeli per inci.
Uită ceea ce spune Apple despre ochiul uman, că nu ar fi capabil a vedea pixeli individuali odată ce ai trecut de o anumită rezoluție și densitate. Am văzut acest ecran Quad HD la LG G3, și într-adevăr, nu se poate aprecia în cuvinte cât de minunat este, iar diferența nu o veți sesiza până nu veți avea una lângă alta cele trei rezoluții, HD, full-HD și Quad HD.
Samsung va folosi, mai mult ca probabil tehnologia Super AMOLED pentru Note 4, iar ca și la S5 aceasta va dezvălui culori vibrante și unghiuri de vizualizare decente. Au existat și zvonuri că o versiune a Note 4, va fi lansată cu un ecran curbat sau flexibil, fiind disponibilă în alte părți „mai speciale” ale lumii.

Samsung Galaxy Note 4 vs Samsung Galaxy S5: Procesor, grafică și performanță

Ne amintim cum Samsung Galaxy Note 3 a „demolat competiția” atunci când a fost lansat anul trecut, și credem că Note 4 va face același lucru. În termeni hardware, Note 4 va rula cu un procesor 2.5GHz Snapdragon 805 ajutat de „o grămadă” de 4GB de memorie RAM și un procesor grafic Adreno 420. Performanțele sale vor fi „terorizante”, din nou, pentru concurență.
Performanțele Samsung Galaxy S5, pe de altă parte, cu procesorul Snapdragon 801 la 2.5GHz și 2GB de memorie RAM, plus grafica Adreno 330 sunt slabe prin comparație, deși S5 a relevat unele performanțe uimitoare în testele „benchmark”. În Geekbench 3, de exemplu, S5 obținut 926 de puncte la testul de single-core și 2869 puncte pentru mai multe nuclee; în GFXBench 3.0 T-Rex am văzut 28fps (cadre pe secundă); și în SunSpider, Galaxy S5 a reușit 824ms.

Samsung Galaxy Note 4 vs Samsung Galaxy S5: Stocare

În timp ce Samsung Galaxy S5 vine în versiuni de 16 sau 32GB de stocare și include și un slot microSD care vă permite să adăugați până la 128GB, Samsung Galaxy Note 4 va fi disponibil cu 16, 32 sau 64GB de stocare. De asemenea, va include un slot microSD care va suporta o extindere de până la 128 GB, iar fiecare telefon va putea să facă uz și de stocarea în „cloud”.

Samsung Galaxy Nota 4 vs Samsung Galaxy S5: Camerele Foto

Pe Note 4 camera principală va fi aceeași ca la S5 și vă puteți aștepta la aceleași aplicații, caracteristici, filtre și moduri. Acestă cameră foto, reamintim, este un snapper de 16MP cu flash dual-LED și autofocus și, de asemenea, cu posibilitatea de a captura video, UHD la 30fps, full-HD la 60fps și HD la 120 fps. Samsung Galaxy S5 este, de asemenea, echipat cu o camera de 2MP pentru „selfie” și video chat. Nu știm, la această oră, dacă Samsung va echipa și acest aparat foto la Note 4 sau va alege modelul de 2.1Mp, ușor mai evoluat, găsit pe S5 Mini. În orice caz diferența va fi foarte mică, între cele două.

Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 4 & Stylus

Durata de viață a bateriei

Unul dintre punctele avantajoase ale Note 3 față de S4 a fost bateria de capacitate mai mare, iar aceasta este o tendință așteptată să continue cu Note 4. Bateria, la fel ca la S5, va fi mai mult decât probabil, detașabilă (ceea ce înseamnă că se va putea schimba) deși preferințele utilizatorilor converg spre folosirea unui încărcător USB portabil, iar ca și încărcare maximă, nu vedem nimic mai puțin decât celula de 3200mAh montată pe Note 3, având în vedere ecranul cu rezoluție mai mare și procesorul mai rapid.
Între timp, Samsung Galaxy S5 are o baterie 2800mAh mai mică, dar, de asemenea, un ecran cu rezoluție mai mică și „hardware” mai lent. S5 este dotat și cu o aplicație fantastică de economisire a energiei (Ultra Power Saving Mode) care poate stoarce un plus 24 de ore de viață de la bateria lui S5, dată fiind capacitatea bateriei de a ajunge la un consum de doar 10 la sută prin trecerea la un mod de ecran în nuanțe de gri și oprirea aplicațiilor neesențiale. Samsung a adăugat deja această funcție pentru noul S5 Mini și nu vedem nici un motiv pentru care nu ar fi adăugată, de asemenea, la Note 4.

Verdict

Ajungând pe piață cu șase luni bune după Galaxy S5, nu e de mirare că Samsung Galaxy Note 4 are un hardware mult mai rapid. Este important de remarcat, totuși, că toate smartphone-urile emblematice sunt acum foarte rapide, iar șansele ca un utilizator mediu să fie capabil să observe diferențele dintre ele, sunt minime. Cu toate acestea, ceea ce ar putea să ne întoarcă privirile în favoarea noului Note 4 este mărimea ecranului cu rezoluție mai mare și potențialul de viață mai mare a bateriei. În rest, mai depinde doar de bugetul Dv, dacă acest telefon merită încă 300 de dolari, față de S5…

2 thoughts on “Samsung Galaxy Note 4 vs Samsung Galaxy S5

  1. Pingback: Samsung seria A din metal | Cartuse Imprimante Refill Profesionist

  2. Pingback: Samsung Galaxy E5 si E7 | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor