Noul Apple MacBook 12

Noul Apple MacBook 12

Noul Apple MacBook 12

Gama notebook-urilor de la Apple tocmai a devenit mai ușoară. Numit pur și simplu „MacBook”, noul laptop de 12 inci al companiei, care cânărește ceva mai puțin de un kilogram (0,92 kg), este cu 24 la sută mai subțire decât MacBook din Air 2014, la 11 inci, și include o serie de alte inovații, inclusiv un ecran Retina, port USB-C, o nouă tastatură și un touchpad care simte cât de multă presiune aplici. Disponibil în culori de argintiu, gri și auriu, „Air 12” va fi disponibil începând din 10 aprilie, de la 1.299 dolari.

Ce noutăți aduce Apple MacBook 12?

Apple a inclus, de asemenea, un ecran Retina pentru prima dată pe un sistem mai mic decât cel de 13 inci. Cu o rezoluție de 2304 x 1440 pixeli, „Air 12 inch” este pe picior de egalitate cu alte ultraportabile premium, cum ar fi Dell XPS 13 și Samsung Ativ Book 9 Plus. Desigur, aceste mașini bazate pe Windows au touchscreen, ceva ce lipsește la Mac Air.

2015_apple-macbook

Noul Apple MacBook Air 12

Ca și alte ultraportabile, cum ar fi HP EliteBook 1020, de 12 inci, noul MacBook va funcționa cu un procesor Intel Core M, care, deși nueste la fel de puternic ca un Core i5 sau Core i7, permite o configurație fără ventilator, design care lăsat Apple să înghesuie în noul laptop mai multe baterii. Cu toate acestea, există unele limitări pentru a face un notebook foarte subțire. Apple spune că „Air 12” ar trebui să dureze până la 9 ore în navigare pe Web wireless, ceea ce ar face ca viața bateriei să fie cu aproximativ 3 ore mai mică decât la MacBook Air 13.

Apple a reproiectat tastatura, folosind un nou tip de comutator, cu care, se spune că, rezultă mai multă presiune chiar la apăsarea mai slabă a tastelor. Touchpad-ul este, de asemenea, nou, si foloseste tehnologia „Force Touch”, mai degrabă decât un mecanism fizic de clic, pentru a simți câtă presiune se folosește pe pad. Astfel, de exemplu, dacă apăsați mai tare pe touchpad în aplicația Calendar, se va deschide automat un nou eveniment. Acest lucru nu este tocmai nou – HP și Synaptics experimentat tehnologia „ForcePad” în urmă cu aproximativ doi ani, dar nu au mai continuat niciodată să o dezvolte.

Într-o altă decizie interesantă cu privire la design, MacBook Air va avea doar un singur port. Un singur port USB-C pe partea stângă a notebook-ului va fi folosit nu numai pentru conectarea la priză, dar poate lucra, de asemenea ca un displayport, USB, VGA, precum și port HDMI, prin diferite adaptoare care vor fi vândute separat. În timp ce MacAir 12 va avea, de asemenea, Wi-Fi 802.11ac și Bluetooth 4.0, vor exista mult mult de o persoană care vor regreta imens lipsa unui port tradițional USB, ca să nu mai vorbim de o mufă pentru căști.

Configurația de pornire a MacBook Air 12-inci va costa 1.299 dolari, și va avea un procesor Intel Core M de 1,1 GHz, un procesor grafic Intel HD 5300, memorie de 8GB și o unitate de stocare flash de 256GB. Un model la 1599 dolari va avea un procesor mai rapid de 1,2 GHz și 512GB de stocare. Ambele vor fi disponibile începând din 10 aprilie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor