Nexus 6 vs iPhone 6 Plus

Nexus 6 vs iPhone 6 Plus

Nexus 6 vs iPhone 6 Plus

Google a lansat o serie de noi produse Nexus în 15 octombrie, inclusiv tableta Nexus 9, Nexus Player, sistemul de operare Android 5.0 Lollipop și un nou smartphone, Nexus 6. Deci, unde se află noul smartphone, comparabil cu ofertele de la Apple?

Nexus 6 vs iPhone 6 Plus: Design & Construcție

Nexus 6 seamănă mult cu Moto X. Asta pentru că Google a lucrat cu Motorola pentru a proiecta și construi Nexus 6 (după cum se vede și din logo-ul Motorola inscripționat pe partea din spate a smartphone-ului).
Acesta are marginile conice din spate, un cadru de aluminiu și un aparat de fotografiat plasat central pe partea din spate cu un flash dual-LED care îl înconjoară. Partea din spate este din plastic, dar marginea de aluminiu este de ajutor în a-i da un aspect mai premium. Este disponibil în opțiuni de culoare bleumarin și albă.

iPhone_6_PLUS

iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus este cel mai mare dintre cele mai recente smartphone-uri de la Apple. Spre deosebire de Nexus 6, este facut complet din aluminiu anodizat, disponibil în argintiu, auriu sau gri. Se poate argumenta că acest lucru face ca iPhone 6 Plus să arate mai premium decât Nexus 6, dar am descoperit că totul se rezumă la preferința personală.
În plus, nu e o problema de durabilitate pentru că aluminiul tinde să fie mai ușor de zgâriat și decât plasticul (deși cei mai mulți oameni au tendința de a folosi o carcasă, oricum, pentru a-și proteja smartphone-urile).
Aruncând o privire mai atentă, veți observa că iPhone 6 Plus are un display de 5.5 inci, în timp ce Nexus 6 are un display de aproape 6 inci (sau 5.96 inci pentru a fi exacți). în ciuda dimensiunilor unui ecran mai mare, Google a reușit să păstreze dimensiunile generale ale Nexus 6 la un nivel minim, ceea ce îl face similar cu dimensiunile iPhone 6 Plus datorită ramei foarte subțiri.
Nexus 6: 159.2 x 82.3 x 10mm, 184g / iPhone 6 Plus: 158.1 x 77.8 x 7.1mm, 172g
Nexus 6 este un pic greu, și, de asemenea, un pic mai gros atingând punctul de 10mm, deși marginile conice îl vor face să se simtă mai subtire decât este și diferența de greutate este puțin probabil să fie foarte palpabilă.

Nexus 6 vs iPhone 6 Plus: Ecranul

Mulțumiți cu ecranele lor mari, vom considera atât Nexus 6 cât și iPhone 6 Plus a fi „phablete”, ceea ce le încadrează undeva între piețele de smartphone-uri și tablete. Dimensiunea lor nu va fi pe placul tuturor, dar dacă doriți să utilizați smartphone-ul pentru a viziona conținut video sau dacă pur și simplu preferați mai multe iconițe pe ecran atunci un phablet ar trebui să se potrivească gusturilor dumneavoastră.
Ecranul de 6 inci al Nexus 6 are o rezoluție QuadHD foarte impresionantă, la 2560×1440 pixeli, echivalentă cu cea a Samsung Galaxy Note 4 și LG G3. Este AMOLED, care, în special, oferă avantaje atunci când vine vorba de economisirea energiei.
Ecranul de 5.5 inci al iPhone 6 Plus nu este la fel de orbitor. Apple îl numește “Retina HD,” la 401ppi (în comparație cu Nexus 6 la 493ppi) și o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli.

Nexus 6 vs iPhone 6 Plus: Hardware & performanță

În interiorul Nexus 6 veți găsi un procesor Qualcomm Snapdragon 805 pe 64 biți tactat la 2.7GHz, alături de un procesor grafic Adreno 420 și 3GB de memorie RAM. IPhone 6 Plus, pe de altă parte, este alimentat de propriul procesor al Apple, A8 tot pe 64 de biți și un co-procesor M8 cuplat cu memorie de 1GB RAM.

google-nexus-6

Nexus 6

Știm deja că iPhone 6 Plus este foarte puternic, și că s-a comportat strălucit în teste chiar și in timpul sarcinilor mai grele, așa că va fi interesant a vedea cum se compară cu performanța procesorului și a graficii pe Nexus 6.

Când vine vorba de depozitare, Nexus 6 este disponibil la opțiuni de 32GB și 64GB. 64GB va fi de ajuns pentru mulți, dar nu există nici un slot MicroSD, ceea ce este păcat.
iPhone 6 Plus are modele de 16GB, 64GB și 128GB, și, desigur, (deoarece vorbim despre Apple), nu există, deasemenea, nici un slot MicroSD. Caracteristicile de conectivitate ale Nexus 6 și iPhone 6 Plus sunt similare, ambele oferind WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.1 și NFC, în plus, față de 4G LTE.
iPhone 6 Plus ratează un pic față de Nexus 6, care are un avantaj imens pentru cei ce doresc să se uite la un video pe smartphone, fără a utiliza căști. Ce poate oferi iPhone 6 Plus, cu toate acestea, este senzorul de amprentă digitală de identitate „Touch”, care va aărea unora, probabil, mai atrăgător decât alte caracteristici. Acesta ajută la îmbunătățirea securității, atât a smartphone-ului în sine, cât și a datelor stocate pe telefon, pentru că poate fi folosit pentru a debloca dispozitivul, a debloca aplicații speciale și, de asemenea, a plăti cu aplicația iOS și la unele magazine online sau fizice.

Nexus 6 vs iPhone 6 Plus: Camerele foto

Camera foto a Nexus 6 ar trebui să fie destul de impresionantă, la 13Mp, cu o diafragmă de f/2,0, stabilizare optică a imaginii și capacitatea de a capta video 4K. iPhone 6 Plus, pe de altă parte, are o cameră 8Mp. Dar vă lăsați păcăliți că asta înseamnă un aparat mai slab decât al Nexus 6. Apple a făcut pixelii iPhone 6 Plus mai mari, ceea ce îmbunătățește masiv calitatea și oferă, de asemenea, stabilizare optică a imaginii și o diafragmă f/2,2. iPhone 6 Plus nu oferă înregistrare video 4K, dar totuși, înregistrează la 1080p.
Ambele smartphone-uri au, de asemenea, camere „sefie”. A lui iPhone 6 Plus este de 1.2MP și poate inregistra video la 720p, în timp ce la Nexus 6 este de 2 Mp și poate inregistra video la 1080p.

Prețul

Încă nu se știe cât va costa Nexus 6 pe piața europeană, dar este de așteptat să fie semnificativ mai mult decât cele 299 de lire sterline ale Nexus 5. Zvonurile sugerează că va costa 649 dolari în SUA. Vom actualiza acest articol atunci când vom afla mai multe.
la această dată iPhone 6 Plus începe de la 619£ pentru modelul de 16GB, și ajunge la 789£ dacă doriți modelul de 128GB, deci credem ca ambele smartphone-uri vor intra în categoria „high-end”, adică „yop-price”. Acest lucru este un pic o surpriză în ceea ce privește Google, pentru că una dintre calitățile atrăgătoare ale Nexus 5 a fost prețul său excelent pentru caracteristicile avute.

Verdict

iPhone 6 Plus și Nexus 6 sunt destul de egale în ceea ce privește configurașiile, dar există unele argumente pro și contra pentru ambele tabere. Dacă ești deja un fan al Android sau iOS, atunci decizia se poate lua mult mai ușor, datorită software-ului; dacă nu, iPhone 6 Plus oferă o opțiune de stocare mai mare (dar este destul de scumpă), un „look” mai premium și un scanner de amprente digitale ID Touch, dar Nexus 6 oferă un ecran mai mare și mai bun, difuzoare frontale și, probabil, o etichetă de preț mai mică, deși va trebui să așteptăm ceva timp pentru confirmarea oficială a acestui lucru.

2 thoughts on “Nexus 6 vs iPhone 6 Plus

  1. Pingback: Nexus 6 vs Galaxy Note 4 | Cartuse Imprimanta

  2. Pingback: De ce nu ieftineste Apple produsele? | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor