iPad Air vs. Samsung Galaxy Tab S

iPad Air vs. Samsung Galaxy Tab S

iPad Air vs. Samsung Galaxy Tab S

Apple a stabilit standardul locului întâi pentru tablete și asta încă de la primul iPad, lansat în 2010.
Dar acum, patru ani mai târziu, Apple se confruntă cu o concurență mai dură decât oricând, în spațiul tabletelor – în special din partea Samsung.
La începutul lunii trecute, Samsung a prezentat cea mai nouă tabletă, Galaxy Tab S 10.5. Este una dintre puținele tablete de 10 inci pe piață, care se simte suficient de ușoară pentru a fi transportată oriunde, menținând în același timp un design de calitate. Plus faptul că are un ecran de înaltă rezoluție care este la fel de colorat pe cât este de luminos.
Tabletele sunt o investiție majoră pentru majoritatea oamenilor. O tabletă bună te poate costa cu ușurință ceva mai mult de 500 dolari, astfel încât clar veți dori să asigurați-vă că o achiziționați pe cea potrivită.
Dacă sunteți încă în dubii în ăncercarea de a decide între Samsung Tab S și iPad Air, aveți mai jos o defalcare a modului în care cele două se pot compara.

iPad Air vs. Samsung Galaxy Tab S – Hardware:

Samsung Galaxy Tab S și iPad Air se încadrează în aceeași gamă de preț, ceea ce le face concurenți direcți. Tab S de 16GB și iPad Air la 16GB costă, ambele, 499 dolari.

Ipad-vs-TabS

iPad Air vs. Samsung Galaxy Tab S

Ambele tablete vin cu ecrane superbe, luminoase care produc imagini colorate și pline de viață. Ecranul iPad Air dispune de o rezoluție de 2048 x 1536 cu 264 pixeli pe un inci (ppi), în timp ce Galaxy Tab S vine cu un display de 2560 x 1600 cu 278 ppi. Pe hârtie, acest lucru înseamnă că ecranul Galaxy Tab S “este puțin mai clar”, dar în practica de zi cu zi, probabil nu veți observa.
Ce veți observa, cu toate acestea, este diferența în modul de afișare al Apple Retina și cel de afișare al ecranului Super AMOLED al Samsung în ceea ce privește culorile. Atunci când vă uitați la aceeași fotografie a unui peisaj, cu rezoluție înaltă, pe ambele tablete (cu luminozitatea deschisă la maxim), culorile arată mult mai vibrant și îndrăzneț pe Galaxy Tab S.
Acest lucru a fost vizibil mai ales atunci când comparăm cum apare cerul în fiecare fotografie. Albastrul afișat pe ecranul iPad Air este perceput aproape ca o culoare total diferită, față de albastrul afișat pe ecranul Galaxy Tab S “.
Prin comparație, culorile de pe iPad Air arată aproape plictisitoare, deși la fel de detaliate, poate chiar ceva mai mult.
Acest lucru nu este neapărat nou pentru dispozitivele Samsung. A fost aceeași caz cu cea mai mare parte dintre telefoane și tablete lor ce folosesc tehnologia ecranului Super AMOLED – culorile întotdeauna par a fi exagerate. În timp ce acest efect, uneori, face imaginile să arate nenatural, am ajuns într-adevăr să le apreciem pe un ecran clar și strălucitor ca al Galaxy Tab S.
Samsung si Apple și-au echipat tablete high-end cu piese interne de ultimă generație. IPad Air ruleaza pe cele mai recent cip A7 de la Apple, capabil de procesare pe 64 de biți plus un co-procesor M7, care poate detecta mișcarea, ceea ce face telefonul mai inteligent, cu privire la conservarea energiei bateriei. Galaxy Tab S ruleaza unul din procesoarele octo-core al Samsung, ceea ce înseamnă, că în esență, este o bestie atunci când vine vorba de multitasking.

Samsung_Galaxy_Tab_S_10

Samsung Galaxy Tab S

Caracteristica hardware “cheie” care lipsește din tableta Apple și pe care o veți găsi la Galaxy Tab S este includerea unui senzor de amprentă digitală în butonul “home”. Cu Galaxy Tab S, aveți posibilitatea să utilizați amprenta pentru a debloca dispozitivul, sau să vă conectați în contul dvs. Samsung, inclusiv să faceți plăți cu PayPal. Apple a decis să nu porteze scannerul ID Touch de amprente digitale de pe iPhone 5S “pe tabletele sale – cel puțin nu încă.
Ambele tablete sunt, în general evaluate ca având o viață a bateriei excelentă. Review-urile de la Ars Technica și CNET indică undeva între 10 și 13 ore de viață a bateriei din iPad Air. Galaxy Tab S a rezistat timp de mai multe zile la o singură încărcare la utilizare mixtă, care a inclus jocuri, citire de articole și navigare pe Web. Nu a fost folosit nici un instrument cantitativ pentru a măsura durata de viață a bateriei, dar s-a folosit tableta în timp ce era conectată la Internet aproximativ opt ore. De asemenea, a fost folosită cu moderație, în timp ce era, în mod constant, conectată la internet, fără a fi nevoie de încărcare, ceea ce poate estima cu încredere o durată de folosire în jur de 10 de ore la o singură încărcare a bateriei.

iPad Air vs. Samsung Galaxy Tab S – Experiența utilizatorului:

Există câteva diferențe notabile atunci când vine vorba de utilizarea Galaxy Tab S și iPad Air. Altele decât software-ul, care se poate reduce la o preferință personală între iOS și Android.
Dacă te uiți la Galaxy Tab S, vei observa că logo-ul Samsung și aparatul de fotografiat sunt în partea de sus, în timp ce butonul “home” și controalele Android sunt de-a lungul părții de jos (ținută în modul “landscape“ – peisaj). IPad Air, cu toate acestea, este în mod clar conceput pentru utilizarea în modul “portret“, având în vedere plasarea aparatului de fotografiat și a butonului “home” pe latura mai mică.
Desigur, puteți utiliza tableta, din punct de vedere tehnic, fie în modul portret, fie în cel de peisaj, deoarece orientarea se schimbă în timp ce miscați tableta. Este mai mult o preferință estetică care are foarte mic efect asupra modului în care țineți tableta.
Există, de asemenea, diferențe de design care ar trebui luate în considerare. iPad Air este mai greu și puțin mai gros decât Tab S, deși ambele tablete simt impresionant de aerisite. Air masoara 9.4 x 6.6 x 0.29 inci, în timp ce la Tab S aveți 9.7 x 6.9 x 0.26 inci, ceea ce o face, din punct de vedere tehnic, puțin mai subțire decat iPad Air, dar și un pic mai lungă. Aceste diferențe, cu toate acestea, se simt minim spre deloc în folosirea de zi cu zi.
Tableta de la Samsung dispune de acelasi design de plastic ondulat ca și noul smartphone Galaxy S5, dar se simte mai bine și mai robustă decât edițiile anterioare de tablete. Suntem ușurați că s-a abandonat aspectul lucios, ca de plastic gras văzut pe tablete anterioare ale Samsung cât și la telefoanele sale.

ipad.air

iPad Air

Designul Galaxy Tab S este frumos în sine, dar încă nu se simte la fel ca și prima carcasă superbă de aluminiu al iPad Air. Desigur, aceasta este, probabil, și motivul pentru care tableta de la Apple este și puțin mai grea decât Galaxy Tab S, dar este și o calitate pro-comercială.
Una dintre cele mai importante considerații, însă, este faptul că Apple App Store, pur și simplu are mai multe aplicații și care sunt optimizate pentru utilizare pe tabletă. Apple susține că are mai mult de o jumatate de milion de aplicații (!) dedicate pentru iPad. Google nu a lansat nici un număr care să dezvăluie cât de multe aplicații sunt optimizate pentru tabletele cu sistem Android, dar criticii s-au mai plâns anterior că experiența nu este la fel de rafinată și de plăcută ca la tabletele cu aplicații pentru iPad.

Concluzie:

Atât iPad Air cât și Samsung Galaxy Tab S valorează aproape 500 de dolari pentru aceste calități prezentate mai sus. După comparațiile noastre, ambele tablete valorează aproape la fel, atunci când vine vorba de hardware. Dar, deși iPad Air este un pic mai greu și mai gros decât Galaxy Tab S, designul de aluminiu te face să simți ca deții un dispozitiv “premium”. Display-ul “Retina” de la iPad este într-adevăr minunat, dar ecranul Galaxy Tab S “este unul dintre cele mai vibrante și luminoase găsite vreodată pe o tabletă”. Așteptați-vă la o viață a bateriei solidă pe ambele tablete, de asemenea.
În afară de preferința personală pentru sistemul Android vs iOS, alegeți iPad, dacă doriți simplitate și aplicații frumos prelucrate și adaptate pentru a lucra pe un ecran mare. Galaxy Tab S este ideal pentru cei care sunt deja mult mai familiarizați cu Android și doresc un ecran mai mare dar care este încă incredibil de subțire și ușor.

 (update 05 octombrie) Noi vesti despre iPad Air 2

3 thoughts on “iPad Air vs. Samsung Galaxy Tab S

  1. Pingback: Samsung lanseaza castile Level | Cartuse Imprimante Refill Profesionist

  2. Pingback: De ce dorim un Smartphone mai mare | Cartuse Imprimante Refill Profesionist

  3. Pingback: iPad Air 2 in 2014 | Cartuse Imprimante Refill Profesionist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor