Imprimanta Multifunctionala Canon Pixma MG2450

Imprimanta Multifunctionala Canon Pixma MG2450

Imprimanta Multifunctionala Canon Pixma MG2450

Apărută pe piața imprimantelor pe jet de cerneală deja de mai mult de un an, Canon Pixma MG2450 este printre primele imprimante „all-in-one” (multifuncționale) care costă sub 200 de lei cu TVA inclus.

Când desfaceți această imprimantă din cutie, ceea ce vă va surprinde va fi greutatea și mărimea, extrem de mici, comparativ cu alte imprimante, chiar și între cele pe cereneală.

Pare să existe o relație direct proporțională între tipărire, mărimea și greutatea plus prețul dispozitivului. La 3.5 kg, această imprimntă Canon este mai ușoară chiar și decât unele laptop-uri de pe piață, fiind doar un pic mai mare decât o pagină A3, ceea ce o face ideală chiar și pentru cel mai  înghesuit birou sau undeva într-un colț de acasă.

Imprimanta în sine este realizată în întregime din material plastic, cu o schemă de culoare gri, în două tonuri. Controalele sunt menținute la un nivel strict minim: patru butoane mari oferă posibilitatea de a copia, color sau doar cu negru, scanare, plus butonul de pornire obligatoriu. Câteva lumini de avertizare completează panoul cu butoanele de control.

O altă regulă nescrisă în industria imprimărilor arată un CAPEX (valoarea produsului) invers proporțional cu OPEX (costurile de operare ale produsului). Cu alte cuvinte, cu cât este mai ieftină imprimanta, cu atât mai probabil consumabilele sau costul tipăririi va fi mai mare.

Un pachet complet de cartușe color si negru (Canon PG-545 și CL-546) costă aproape cât imprimanta (115,32 lei), iar fiecare dintre ele se va imprima doar 180 de pagini. Dacă alegeți cartușele mai mari, PG-545XL și CL-546XL (176,88 lei), depășiți prețul imprimantei pentru a imprima doar 400 de pagini cu negru și 300 de pagini color. De asemenea, trebuie să aveți în vedere faptul că, folosind prea mult o anumită culoare înseamnă că veți sfârși prin a fi nevoiți să înlocuiți un cartuș color întreg, pentru a avea din nou setul complet.

Accesarea cartușelor pentru a le schimba este, de asemenea, un exercițiu destul de complicat. Veți avea probleme cu introducerea celor două cartușe, dacă aveți degetele mai groase.

Setare și caracteristici – Canon Pixma MG2450

Canon Pixma MG2450 are în pachet un CD ce conține manualul în format PDF, plus o serie de utilități care variază în ceea ce privește utilitatea lor (Quick Menu, „My Printer”, Easy-WebPrint EX, My Image Garden și Easy-PhotoPrint EX). Cum este de așteptat, nu e necesar să instalați nici unul dintre programele de mai sus, pentru a face ca imprimanta să funcționeze în mod corespunzător. Cel mai recent pachet de drivere de imprimantă și software-ul necesar pot fi descarcate direct de pe pagina de internet a Canon; cele mai recente datează din ianuarie 2016.

Canon Pixma MG2450 funcționează la o rezoluție de imprimare nominală de până la 4800 x 600 dpi mulțumită unui sistem care poate livra picături de cerneală de 2 pl (picolitri, adică 2 x 10-9 mililitri), la o viteză de aproximativ 8 pagini pe minut pentru documente monocrom și 4 pagini pe minut pentru cele color.

Scanner - Canon Pixma MG2450

Scanner – Canon Pixma MG2450

Nu exista casetă de hârtie, doar tăvi de hârtie – cea din spate cu o capacitate de până la 60 de coli la dimensiunea A4 în. Poate găzdui, de asemenea, hârtie foto și plicuri; ambele tăvi se pliază când imprimanta nu este în uz (însă trebuie să aveți în vedere delicatețea materialului plastic, pentru a nu le forța). Din păcate, nu am putut testa calitatea imprimării sau viteza (sau caracteristicile de copiere). Canon Pixma MG2450 a fost recunoscută în mod automat de către calculator, dar un mesaj care cerea “intervenția utilizatorului”, a apărut pe ecran, însă fără alte detalii cu privire la ce intervenție ar fi necesară. Deși încerci să rezolvi problema, o eroare îngrijorătoare apare la „troubleshooting”: imprimanta nu este compatibilă cu porturile USB 3.0 – „dispozitivul USB al imprimantei este mai vechi și s-ar putea să nu funcționeze cu USB 3.0”. Puteți însă încerca cu USB 2.0.

În mod curios, scanerul nu a avut probleme de setare. Acesta folosește tehnologia CIS, care ajută la reducerea costurilor și a consumului de energie prin reducerea dimensiunii și a numărului de componente. Cu o rezoluție de 600 x 1200 dpi (optic), acesta scanează o pagină A4, în aproximativ 15 secunde. Imprimanta, de asemenea, se trezește automat din modul standby și, mai convenabil, se oprește atunci când nu este folosită mai mult de 15 minute. De asemenea, Canon susține că imprimanta folosește doar 1 Watt în modul de așteptare, ajungând la 9 Wați atunci când se utilizează caracteristica de copiere.

Setări pentru întreținere - Canon Pixma MG2450

Setări pentru întreținere – Canon Pixma MG2450

Setările imprimantei pentru întreținere sunt destul de bune, având opțiuni de curățare (și curățare profundă), de curățare a plăcii inferioare (pentru a preveni petele pe hârtie în timpul imprimării), de curățare a rolei (pentru alimentarea cu hârtie mai fină) precum și un mod „quiet”, care însă reduce viteza de imprimare.

Concluzii funcționare Canon Pixma MG2450

În mod evident, Canon Pixma MG2450 reprezintă modelul unei imprimante ieftine dar nu una care a evoluat pozitiv în ceea ce privește cheltuielile cu cerneala. Poate fi eventual luată în considerare ca și „un partener”  al unei imprimante laser monocrom ieftină, dacă o folosiți ocazional pentru a imprima  documente color, sau pentru copiere și scanare.

Canon Pixma MG2450 este un adevărat periferic „plug-and-play” și nu am avut nici o problemă să-l facem să lucreze chiar și fără a instala software-ul inclus (cine mai folosește o unitate optică în aceste zile?). Nici o altă problemă, cu excepția setărilor de imprimare – care sunt o adevărată rușine.

Un punct interesant de notat: cel mai ieftin scaner de pe piață (Canon CanoScan LiDE 120) costă totuși de două ori mai mult decât prețul unui Canon Pixma MG2450. Așa că puteți considera imprimanta ca un scanner cu funcții de copiere și printare gratuite (cu excepția cartușelor!).

Cumpara Multifunctional Canon Pixma MG2450

 

One thought on “Imprimanta Multifunctionala Canon Pixma MG2450

  1. Pingback: Imprimanta Multifunctionala Canon Pixma TS8050 – Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor