Imprimanta multifunctionala Canon Maxify MB5350

Imprimanta multifunctionala Canon Maxify MB5350

Imprimanta multifunctionala Canon Maxify MB5350

Noua gamă de imprimante pe jet de cerneală pentru afaceri, lansată anul trecut de Canon, are în top și modelul Canon Maxify MB5350, un aparat ce oferă aproape toate carteristicile dorite de o afacere de la un aparat „all-in-one”, inclusiv scanare duplex și imprimare, tăvi duble pentru hârtie și conexiune wireless completă.

Canon Maxify MB5350 – Proiectare si Caracteristici

Cubică, mare și neagră, Canon Maxify MB5350 este, de asemenea destul de înaltă, datorită tăvilor duble pentru 250 de coli. În partea de sus, un panou de control înclinat pus în capacul scanerului include un touchscreen de 75 mm care se ocupă de multe dintre funcțiile de control, completate de șase butoane.

Canon Maxify MB5350

Canon Maxify MB5350

Scannerul este echipat cu alimentator automat de documente (ADF) pentru 50 de coli, cu capete de scanare duble, astfel încât să puteți scana și copia documente duplex printr-o singură trecere. Acest mod de lucru este mult mai rapid decât să treceți hârtia prin scanner de fiecare dată pentru fiecare scanare și a treia oară pentru a re-centralizarea foilor.
Există un soclu cu panou frontal cu USB, astfel încât să puteți utiliza un dispozitiv USB pentru a încărca documente pentru imprimare sau pentru a descărca pagini din scanner. Tava de hârtie de jos folosește numai hârtie A4, dar cea de sus poate încărca și dimensiuni mai mici, până la 10 x 15 cm pentru hârtia foto. Paginile imprimate ies pe un suport extins peste tava de sus.
De fiecare dată când modificați dimensiunea hârtiei sau tipul ei, trebuie să introduceți noile detalii pe ecranul tactil și șă le înregistrați în imprimantă, ca să stie cu ce lucrează. E păcat totuși că imprimanta nu are un mod de a detecta acest lucru, automat.

Canon Maxify MB5350 – Cartușe și Software

Deschizând capacul frontal, imprimanta oferă acces la cele patru cartușe de cerneală individuale, care au randamente foarte ridicate, de circa 2.500 pagini la negru și aproximativ 1.500 de pagini la fiecare cartuș color. Când un cartuș rămâne fără cerneală, imprimanta se mișcă automat în poziția corectă pentru înlocuire și nu te va mai lăsa să continui imprimarea. Nu există o modalitate de a schimba cartușele înainte de a fi goale.
Software-ul furnizat include „Canon Easy WebPrint” și utilitățile „My print” pentru imprimantă. Există, de asemenea, o aplicație gratuită pentru descărcat pe Android, pentru imprimarea de pe dispozitive mobile și puteți utiliza „AirPrint” pentru iPhone, iPad și Mac-uri.

Canon Maxify MB5350 – Viteza de imprimare

Canon susține că ajunge la viteze de 23ppm pentru imprimarea cu negru și 15 ppm pentru color pe Canon Maxify MB5350. Testate local, aceste cifre arată un pic fanteziste. Un test de 5 pagini de text mono negru a dat o viteză de 14.3ppm, deși aceasta a crescut la 17.1ppm pe un document de 20 de pagini. Acestea sunt viteze sănătoase și viteza poate crește la documente cu mai multe pagini. Când vine vorba de culoare performanța de imprimare ajunge la 7,7ppm în testul de 5 pagini de text și grafică color, doar puțin peste jumătate din viteza declarată, dar din nou rezonabilă în comparație cu alte mașini de același tip, chiar și imprimante laser color din aceeași categorie de preț.
Duplexul de imprimare este standard pe această imprimantă și Canon pare să nu fi uitat de problema timpului de uscare, comun pentru majoritatea imprimantelor inkjet cu duplex, deorece are foarte puțină pauză între imprimări. Am masurat 9,8 pagini pe minut în documentul duplex de 20 de pagini, un alt rezultat respectabil.

Canon Maxify MB5350 – Calitate și Costuri

Calitatea imprimării este foarte bună, cu texte clare, cu un negru dens, nu la fel de curat la ieșire ca și la imprimantele laser, dar pe-aproape. Printurile foto se ridică la standardul cerut de fotografiile color ale tuturor imrimantelor cu patru culori de la Canon.
Inprimanta este destul de zgomotoasă, cu o putere măsurată de 66 decibeli la o distanță de 0.5m, dar oferă și un mod liniștit, care reduce zgomotul, deși reduce și viteza în acelasi timp.

Inlocuirea cartuselor la Canon Maxify MB5350

Inlocuirea cartuselor la Canon Maxify MB5350

Folosind cartușele de mare randament, care par a fi singurele disponibile, costurile pe pagină sunt de 0,05 bani pentru negru și 0,12 bani pentru color. Acestea sunt foarte mici, chiar mult sub costurile de imprimare ale oricărei imprimante laser color testate și cu mult sub cele ale multor rivali pe jet de cerneală, de asemenea.
Gama de imprimante „Maxify” „all-in-one” de la Canon este recomandată ca o gamă cu valoare foarte bună, iar Canon Maxify MB5350 se poate compara foarte bine cu Epson WorkForce Pro WF-5620, cât și cu mult mai scumpa HP Officejet Pro X576DW.
În timp ce imprimanta HP le lasă în urmă pe celelalte două, din punctul de vedere al vitezei de imprimare, aceasta nu se poate compara la costurile de funcționare cu cele ale aparatului Canon. Epson, care este cam cu 50$ mai ieftină decât Canon Maxify MB5350, nu se poate compara la calitatea imprimării și este, de asemenea, ușor mai lentă.

Untitled-42

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor