Imprimanta HP Officejet Pro X576dw

Imprimanta HP Officejet Pro X576dw

Imprimanta HP Officejet Pro X576dw

Dacă cineva ți-ar da o imprimantă multifuncțională HP Officejet Pro X576dw pentru lucru și nu ți-ar spune că este un jet de cerneală, sunt șanse să juri că imprimanta e un laser. Sau dacă ai ști că este un jet de cerneală, ai crede că folosește tehnologia Memjet-un (un design nou pentru imprimante cu jet de cerneală rapide). Dar HP Officejet Pro X576dw nu este nici unul nici altul. In interiorul cutiei găsiți doar o imprimantă cu jet de cerneală de la HP. Din afară, pare ca fiind un laser, alimentează hârtia ca un laser și lucrează ca un laser. Acestea o aduc în clasa laser, la fel ca imprimantele cu cerneală solidă de la Xerox, care sunt, de asemenea, cu jet de cerneală și, de asemenea, alergă “cap-la-cap” cu concurența imprimantelor laser. Ca și unele imprimante laser din această clasă, HP Officejet Pro X576dw este un concurent puternic pentru utilizarea moderată într-un mic birou de dimensiuni medii sau un grup de lucru.
HP Officejet Pro X576dw are mai multe în comun cu unele imprimante laser decât am crede. Această imprimantă profită de aceeleași caracteristici de design, esențiale pentru a crește performanțele pe teritoriul laser, rapide, cu capul de imprimare ce funcționează dintr-o parte a paginii în cealaltă (și cu o margină non-imprimabilă de 0,17 inci pe fiecare parte). Această caracteristică permite imprimantei mutarea hârtiei în mod continuu, pentru a putea pulveriza cerneala printr-o singură trecere a capului de imprimare. Mai important, aceasta se traduce într-o viteză de 42 de pagini pe minut (ppm) la o primă evaluare a motorului. (Asta e de fapt un număr relativ, dar vom reveni la asta mai târziu).

hp

Imprimanta HP Officejet Pro X576dw

Nu este atât de întâmplător, că tehnologia Memjet, care încă nu este disponibilă în Statele Unite la acest moment, folosește același concept de imprimare “din margine-în margine“. Dar în timp ce toată lumea aștepta imprimante desktop Memjet, HP, în liniște, lucra la aplicarea unei variații a tehnologiei Edgeline pentru MFP-uri, aducîndu-o de la costuri de cinci cifre la valoarea tehnologiei PageWide pentru noile modele desktop.

Împreună cu HP Officejet Pro X576dw, noile imprimante PageWide includ și HP Officejet Pro X551dw și alte patru modele de imprimante, două multifuncționale și două cu o singură funcție. X576dw este versiunea high-end a unui MFP din această primă generație de imprimante PageWide.

Noțiuni de bază pentru HP Officejet Pro X576dw

După cum te aștepți la un model de imprimantă “top-of-the-line“, HP Officejet Pro X576dw oferă “doar orice funcție“ a unui MFP orientat spre munca de birou la care vă puteți gândi. Se poate imprima și de la fax, precum și de la o scanare a PC-ului, inclusiv printr-o rețea; funcționează ca un copiator independent, fax, și expeditor de e-mailuri; și atât scanarea cât și imprimarea se poate face de pe un stick de memorie USB.
Imprimanta susține, de asemenea, diverse aplicații de imprimare mobilă și aplicații de imprimare prin HP on-line. Conectați imprimanta la o rețea conectată la Internet și puteți imprima și prin “cloud“; imprimarea se poate desfășura și prin intermediul unui punct de acces Wi-Fi în rețea folosind aplicația Apple, AirPrint, sau propria aplicație de imprimare mobilă HP; deasemenea poate imprima cu aplicații online HP, folosind ecranul tactil de pe panoul frontal color de 4,3 inci pentru a da comenzi. Și pentru că oferă, de asemenea, tehnologia echivalentă Wireless Direct-HP prin Wi-Fi direct, vă puteți conecta la imprimantă direct de la un smartphone, laptop sau tabletă sau să imprimați fără cablu, chiar dacă aceasta nu este într-o rețea.
Imprimanta oferă, de asemenea, manipulare amplă a hârtiei, cu un sertar de 500 de coli, o tavă multifuncțională de 50 de coli și duplex (pentru imprimare față-verso) standard, cu un sertar opțional de 500 de coli (plus 199 dolari), de asemenea, disponibil. Rețineți de asemenea că hârtia iese cu fața în jos în tava de ieșire, ca și la tehnologia laser, astfel că documentele nu trebuie să se imprime în ordine inversă pentru ca prima pagină să fie în față, ci va ieși în partea din spate a stivei.

Imprimanta HP Officejet Pro X576dw

Incarcare Cartuse la Imprimanta HP Officejet Pro X576dw

Pentru scanare, imprimanta HP Officejet Pro X576dw oferă atât o platformă la dimensiunea “legal“ și un alimentator automat de documente de 50 de coli (ADF). Chiar mai bine, prin ADF se pot copia, scana sau trimite prin fax paginile față-verso întorcând pagina pentru a scana a doua față. În combinație cu imprimarea față-verso, aceasta vă permite să copiați ambele originale simple și față-verso la alegerea dvs., copii simple sau duplex. De asemenea, de o mare valoare este faptul că panoul de control cu “touch-screen“ oferă meniuri bine concepute, care fac imprimanta ușor de setat și de comandat.

Configurare și viteză

Imprimanta HP Officejet Pro X576dw este un pic mai mică decât unele lasere comparabile, dar este încă destul de mare, la 20,3 x 20,3 x 15,7 inci (HWD). Este, de asemenea, destul de grea, la 24 kg. Configurarea, cu toate acestea, este, fără îndoială mai ușoară decât la cele mai multe inkjeturi și lasere. Imprimanta este foarte bine ambalată, dar odată ce este scoasă din cutie, configurarea fizică reprezintă un pic mai mult decât introducerea celor patru cartușe de cerneală în locașul lor dar fără a fi nevoie să se pregătească cartușele în nici un fel. Restul configurării este standard.
Pentru teste, HP Officejet Pro X576dw a fost conectată la o rețea cu fir și au fost instalate driverele și software-ul pe un sistem Windows Vista. Imprimanta a fost cronometrată pe aplicații de business (folosind hardware QualityLogic lui și software-ul de sincronizare), la un eficient 9,5 pagini pe minut (ppm), ca și unul dintre cele mai rapide imprimante color MFP din clasa laser. Imprimanta Dell C3765dnf (la 1099 dolari), de exemplu, a fost de numai 8,3 ppm. De asemenea, merită menționat un lucru, imprimanta HP Officejet Pro X576dw oferă o calitate foto destul de bună, iar viteza în medie era de doar 26 secunde pentru o imprimare de 4 x 6 pe hârtie foto.

Calitate și alte probleme ale HP Officejet Pro X576dw

Calitatea la ieșire în modul Professional (default) contează ca un alt punct forte. Textul negru și umplerea de culoare în grafică au doar o ușoară tentă de gri, iar culorile sunt un pic diluate, însă doar pe hârtie simplă, altfel rezultatele fiind excelente, HP Officejet Pro X576dw oferind imprimare text și foto de calitate și grafică, în ansamblu, peste medie. Calitatea textului este imediat sub nivelul maxim de calitate a unei imprimante multifunctionale laser color, ceea ce o face ușor de utilizat pentru afaceri. Calitatea grafică, în mod similar, este destul de bună pentru orice utilizare, chiar și până la a vă impresiona clienții cu un sentiment de profesionalism. De asemenea, important este și faptul că, cel puțin pe hârtie simplă, imprimările rezistă și la umezeală. Imprimanta este foarte bună și pentru materiale de marketing cum ar fi broșuri sau pliante.
Calitatea foto este zona unde imprimanta HP Officejet Pro X576dw se comportă mai mult ca un jet de cerneală decât un laser, ceea ce înseamnă o calitate mai mare decât veți obține cu un laser.
Un alt punct forte este economia pe care o faceți cu HP Officejet Pro X576dw la o pagină printată, aceasta costând undeva la 1,3 cenți ($) pentru alb-negru și 6,8 cenți pentru o pagină color. Ca un punct de referință, imprimanta Dell C3765dnf pretinde un cost pe pagină cu 2 cenți mai mult pentru mono și 3,2 centi mai mult pentru color, ceea ce înseamnă că X576dw nu numai că costă mai puțin la cumpărare, dar și faci economii în exploatare cu fiecare pagină imprimată.

Cumpara Multifunctional inkjet color HP Officejet Pro X576dw

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor