Imprimanta HP Officejet Enterprise Color Flow X585z

Imprimanta HP Officejet Enterprise Color Flow X585z

Imprimanta HP Officejet Enterprise Color Flow X585z

Văzând cum zboară paginile în tava de ieșire a imprimantei multifuncționale HP Officejet Enterprise Color Flow X585z, la 26 de pagini pe minut (numai text), rămâi impresionat, fiindcă nu suntem obișnuiți la un astfel de comportament de la o imprimanta cu jet de cerneală, chiar și de la una multifuncțională din clasa „enterprise”, cum este această imprimantă. Dar, în ceea ce privește calitatea, performanța și costurile de funcționare, HP Officejet Enterprise Color Flow X585z la 2799 dolari concurează foarte bine cu o imprimanta MFP laser. Ea nu se poate măsura în ceea ce privește textul cu o imprimanta laser, dar întrece marea majoritate la grafica color.

Setup și specificații pentru HP Officejet Enterprise Color Flow X585z

HP Officejet Enterprise Color Flow X585z conectabilă prin USB/Ethernet s-a dovedit a fi la doar un fir de păr distanță față de testul nostru în rețea. A trebuit să resetăm router-ul și adresa de IP a imprimantei X585z pentru a elimina unele pauze destul de lungi. După ce a fost rezolvată problema paginile s-au succedat rapid într-o succesiune rapidă cu 22.75 pe minut (ppm) de pe PC și doar puțin peste 16 ppm pe Mac. De unde aparea acest decalaj mare între driverele PCL și PostScript, nu putem spune. Fotografiile color imprimate pe hârtie simplă, ajung la puțin peste 4 pe minut și o fotografie tipărită pe o pagină întreagă, pe hârtie lucioasă, durează aproximativ 50 de secunde. Copiile sunt printate, de asemenea, destul de repede, mai ales cele față-verso, utilizând alimentatorul automat de documente, care are elemente de scanare dublă pentru a elimina re-feed-urile.

HP Officejet Enterprise Color Flow X585z

Imprimanta HP Officejet Enterprise Color Flow X585z

Secretul acestei ieșiri rapide a HP Officejet Enterprise Color Flow X585z este mecanismul de imprimare PageWide (introdus anul trecut la imprimanta HP Officejet Pro x576dw), care acoperă întreaga lățime a unei pagini de 8,5 inci (A4). Este de fapt un set de zece capete de imprimare eșalonate și, în plus pentru printare mai rapidă, se elimină problemele de aliniere cauzate de drumul capului de imprimare înainte și înapoi pe carul imprimantei.
HP Officejet Enterprise Color Flow X585z are o capacitate mare pentru hârtie, începând cu o tavă de 500 de coli jos și se încheie cu o tavă enormă de ieșire pentru 300 de coli. Există, de asemenea, o tavă multifuncțională pentru 50 de coli în partea laterală a unității de plicuri și alte densități. În cazul în care 550 de pagini nu ajung, puteți achiziționa o tavă de 500 de coli auxiliară (B5L07A) pentru 300 de dolari.

Panou Control la HP Officejet Enterprise Color Flow X585z

Panou Control la HP Officejet Enterprise Color Flow X585z

Calitatea globală a producției la HP Officejet Enterprise Color Flow X585z este destul de bună. În afară de unele striații ușoare care s-au ”lămurit” după o primă tură de imprimare de 15 minute, iar la 5 minute de la al doilea nivel de adâncime-curățare (în terminologia HP), fotografiile arătau destul de frumos. Culoarea pe hârtia simplă la setările implicite arată un pic neluminate, dar sunt foarte bune pentru documente de afaceri. Textul este clar și limpede pentru un jet de cerneală, dar nu la nivelul la care Epson l-a adus cu capetele de imprimare ale sistemului PrecisionCore. Toate ca toate, dar imprimarea tipică pentru o imprimantă pe jet de cerneală de la HP și-a spus cuvântul, cu o ușoară exprimare rozalie pentru tonurile bej dar și cu o paletă de culori, altfel elegantă.

Costuri de imprimare pentru HP Officejet Enterprise Color Flow X585z

Marile cartușe seria 980 pentru HP Officejet Enterprise Color Flow X585z fac să aveți costuri de cerneală deosebit de mici pe pagină. Folosind prețurile on-line de la Staples, costurile de cerneală neagră pentru 10.000 de pagini ajung la 114 dolari, sau 1,14 cenți pe pagină (3 bani noi – 300 lei vechi). Cartușele cyan, magenta și galben vă costă 98 dolari bucata și durează 6600 de pagini, sau de 1,5 cenți pe culoare, pe pagina. Asta aduce o pagină în patru culori la doar 5.64 cenți per pagină (de asemenea, nu aveți nevoie de toate celelalte consumabile pentru care vă îngrijorați la o imprimantă laser).
HP Officejet Enterprise Color Flow X585z dispune de un ecran tactil capacitativ mare, de 8 inci, și o tastatura ”slide” (numai pentru modelulX585z) pentru a controla imprimanta la nivel local. Întregul sistem de control este ușor de folosit odată ce ești la curent cu gama destul de mare de funcții. Există un hard disk la bord de 320GB criptat, astfel încât există o mulțime de lucrări pe care le puteți lăsa ”în coadă”, previzualizând și depozitând scanări, faxuri, etc. Adăugați la acestea și imprimarea prin NFC, sau prin ”cloud” și veți fi mai mulți utilizatori, mai multe sarcini administrative și altele asemenea, pe care le puteți parcurge și învăța împreună cu ghidul utilizatorului în aproximativ o jumătate de oră.

Alimentator Hartie la HP Officejet Enterprise Color Flow X585z

Alimentator Hartie la HP Officejet Enterprise Color Flow X585z

Un domeniu în care nu am fost deosebit de impresionați de HP Officejet Enterprise Color Flow X585z este anul de garanție acordat implicit, la cumpărare. Cam puțin la peste 2 mii de dolari… Puteți obține până la cinci ani, dacă veți plăti peste 1000 de dolari în plus…

Setul de caracteristici a imprimantei HP Officejet Enterprise Color Flow X585z, ieșirea grafică de calitate, capacitatea mare de hârtie și viteza o fac extrem de competitivă cu imprimantele laser la un preț similar, la clasa de aparate pentru birouri mari și întreprinderi. S-a declarat deseori că imprimantele laser pot oferi text de mai mare calitate, dar rareori acestea pot concura la fotografii sau la paginile imprimate cu patru culori, cu prețul pe pagina al acestei imprimante X585z de la HP. Doar și numai pentru aceste motive, imprimanta merita o privire mai îndelungată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor