Imprimanta HP LaserJet Pro MFP M225dw

Imprimanta HP LaserJet Pro MFP M225dw

Imprimanta HP LaserJet Pro MFP M225dw

Încă lider atunci când vine vorba de imprimare, HP are ceva pentru toată lumea, de la utilizatorul ce imprimă acasă, până la corporațiile mari ale planetei. Imprimanta HP LaserJet Pro MFP M225dw măsoară 44 x 29 x 37cm (17 x 11 x 15 inci). Aceasta se adresează cumpărătorilor ce au afaceri mici și care caută o soluție de imprimare / scanare / copiere la un buget decent. În ciuda unei etichete modeste de preț, de doar 319€ cu TVA (1435 lei), această imprimantă se dovedește a fi un dispozitiv foarte capabil, deși cu o pereche de deficiențe minore, care sunt inevitabile atunci când construiești cu un anumit preț în minte.

HP LaserJet Pro MFP M225dw – Calități

De obicei calitatea HP se simte în construcție și se aplică și aici cu un aspect solid, în ciuda utilizării pe scară largă a unor muluri din plastic. Ca atare, HP LaserJet Pro MFP M225dw este găzduită într-o carcasă inteligentă neagră, ce urmează convențiile unei MFP normale, care, în acest caz, înseamnă un motor cu laser monocrom la 600 dpi la bază, plus un platou scanner de 1200 dpi montat deasupra.
Un alimentator automat de documente pentru 35 de coli este, de asemenea, așezat în partea de sus a aparatului pentru a ajuta la automatizarea scanării și copierii. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că scanerul are un singur cap de scanare și care face din scanarea față-verso și copiere, un proces destul obositor, care necesită o intervenție manuală suplimentară (pentru întoarcerea colilor).
Imprimanta are o singură tavă pentru alimentare, de 250 de coli, și există un slot de by-pass util mai sus pentru a face față hârtiei cu antet și pentru alte suporturi non-standard, fără a fi nevoie să te chinui cu tava principală. O altă tavă ar fi frumos să existe, dar asta e un opțiune rară în această categorie de preț și, pentru o afacere mică o capacitate de 250 de coli (două topuri si jumătate) ar trebui să fie suficient. Mai mult decât atât, spre deosebire de HP Officejet Pro 6830 care vizează același sector, M225dw are o tavă de captură separată, în partea de sus, pentru documentele finite care nu te încurcă atunci cînd umbli fie la tava de alimentare cu hârtie, fie la slotul de by-pass.

HP LaserJet Pro MFP M225dw

Imprimanta HP LaserJet Pro MFP M225dw

Sursa de alimentare este construită în așa fel, încât nu este nevoie de nici un adaptor de curent alternativ având și un conector USB pentru atașarea directă la PC; există deasemenea un port Gigabit Ethernet pentru partajarea în LAN, plus WiFi 802.11n (de aici „dw” de la sfârșitul modelului). Wireless-ul este foarte ușor de instalat, după despachetare, putând fi pusă la lucru în mai puțin de cinci minute. HP LaserJet Pro MFP M225dw acceptă deasemenea și imprimarea wireless direct de la notebook-uri, tablete și smartphone-uri fără a fi nevoie de o rețea.
Un touchscreen color oferă interfața necesară pentru funcționarea walk-up și există un port USB frontal montat pentru un stick de memorie și pentru un atașament extern de cd/dvd. Celelalte porturi conectoare se găsesc în partea din spate, inclusiv un soclu pentru atașarea unui telefon dacă doriți să profitați de capabilitățile de fax „built-in”. Nu că multe afaceri ar avea nevoie în aceste zile, căci fax-ul devine rapid un fel de anacronism la acest tip de produs.

HP LaserJet Pro MFP M225dw – viteza și capacitatea de imprimare

Ciclul de imprimare este de 8.000 de pagini pe lună, care este mai mult decât suficient pentru un dispozitiv de acest tip. Motorul laserului se potrivește foarte bine la 25 ppm, sau 15 laturi pe minut, dacă alegeți să profitași de duplexor pentru imprimarea față-verso. Ca în cazul tuturor imprimantelor și copiatoarelor, totuși, tranzitul real este probabil să fie mult mai lent decât viteza promisă, deși cu un procesor de 600MHz și 256MB de memorie această imprimantă este departe de a fi lentă.

Am testat-o utilizând o conexiune wireless și a existat un decalaj vizibil la trimiterea unui document pentru a imprimare, prima pagină necesitând undeva în jurul valorii de 10 secunde, să apară. Câteva pagini mai târziu, însă, acestea au ieșit mult mai repede. A 9-pagină tipică în PDF, de exemplu, a fost imprimată la a 30-a secundă, oferind o viteză efectivă de 18 ppm, cu alte aplicații de management ajungând mai aproape de turația normală a motorului.
Scannerul, între timp, este evaluat la 14ppm doar pentru mono (6ppm pentru color), cu o singură copie a unui original monocrom luând aproximativ 13 de secunde pentru a fi finalizată, echivalând cu un pic sub 5 ppm pentru copiere pe o singură față. Originalele cu culori au fost mai lente în copiere, dar nu extrem de mult, însă dacă ai de gând să faci o mulțime de copii color cu acest dispozitiv, nu este neapărat instrumentul potrivit pentru această slujbă.

HP_LaserJet_Pro_MFP_M225dw_panou_frontal_touch

Touch Panel – HP LaserJet Pro MFP M225dw

Calitatea imprimării este, din nou, destul de bună pentru o imprimantă pentru afaceri mici-mijlocii și va trebui să plătiți destul de mult pentru a obține un aparat mai performant. O problemă nu chiar minoră este incapacitatea de a imprima chiar până la marginea hârtiei. Nu este o problemă la imprimare dar este vizibilă atunci când copiezi, mai ales pentru documentele care au avut adnotări pe ele.

Costurile de funcționare ar trebui să fie reduse la un singur cartuș de toner, acesta fiind singurul consumabil necesar. Acesta se schimbă foarte ușor și, deși cartușul livrat cu imprimanta este evaluat pentru doar 1.500 de pagini, este disponibilă și o alternativă. Din păcate, nu este un randament mult prea mare, fiind calibrat la doar 2.200 de pagini. Pretul oficial al cartușului original este de 295 lei inclusiv taxe, dar puteți găsi și cartușe „compatibile” (TFO H-83A sau CS CF283A) la o treime din acest preț .

Imprimante Economice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor