Imprimanta HP LaserJet Enterprise M506dn

Imprimanta HP LaserJet Enterprise M506dn

Imprimanta HP LaserJet Enterprise M506dn

În mod clar imprimanta HP LaserJet Enterprise M506dn este menită să fie o imprimantă laser monocrom „cal de povară” pentru birourile de dimensiuni medii și mici. HP M506dn oferă performanțe rapide, o manevrabilitate excelentă a hârtiei și câteva „extra-uri” cum ar fi imprimarea privată (memorarea unei lucrări de imprimare în memorie până când introduceți PIN-ul personal pe panoul frontal). Din păcate, calitatea imprimării textului este în partea mediană a gamei de imprimante laser monocrom, dar este destul de bună pentru majoritatea scopurilor de afaceri. Atâta vreme cât nu aveți nevoie de text de înaltă calitate, la o dimensiune mică a fontului, HP LaserJet Enterprise M506dn este un concurent puternic.

Caracteristici HP LaserJet Enterprise M506dn

Din cele mai multe puncte de vedere, HP M506dn poate sta mândră în fața altor imprimante laser, cum ar fi Dell B3460dn, un laser monocrom pentru utilizare „grea” într-un birou mic sau de dimensiuni medii. Ambele configurații includ și un sertar de 550 de coli, o tavă multifuncțională pentru 100 de coli și un duplexer standard și ambele vă permit să creșteți capacitatea de 650 de coli, la un maxim de 2.300 de coli prin adăugarea de până la trei sertare suplimentare pentru hârtie, fiecare de câte 550 de coli (se plătesc separat). Asta e mai mult decât suficient pentru aproape orice birou de dimensiuni medii, și fără îndoială cea mai critică pentru nevoile de imprimare grele.

HP LaserJet Enterprise M506dn

HP LaserJet Enterprise M506dn

O caracteristică folositoare a HP M506dn, care este întâlnită relativ rar la o imprimantă cu o singură funcție, este abilitatea de a imprima Word, PowerPoint și fișiere PDF direct de pe un stick USB. Portul de tip USB este în partea stânga de sus a imprimantei, ascunsă în spatele unei mici ușițe. Tot ce trebuie să faceți este să conectați stickul USB și să utilizați panoul frontal pentru a naviga la fișierul pe care doriți să îl imprimați și puteți da comanda de imprimare.

Configurarea și viteza imprimantei HP LaserJet Enterprise M506dn

HP M506dn este la dimensiuni și o greutate normale pentru nivelul său de viteză și de manipulare a hârtiei. Aceasta măsoara 11,7 x 16,5 x 14,8 inci (HWD), fără tăvile suplimentare opționale, și are o greutate de aproape 12 kg. Configurarea ei este standard.
Singurele opțiuni de conexiune care vin standard pe HP M506dn sunt USB și Ethernet. Cu toate acestea, puteți adăuga un modul standard pentru Wi-Fi (cca. 850 lei), astfel încât să puteți conecta imprimanta la o rețea fără fir. O a doua opțiune Wi-Fi adaugă Wi-Fi Direct și NFC. Potrivit HP, puteți adăuga fie un modul, fie ambele. În cazul în care conectați imprimanta la o rețea, puteți imprima și din „cloud” și, de asemenea, vă puteți conecta la aceasta printr-un punct de acces Wi-Fi din rețea pentru a imprima de pe un dispozitiv mobil. Dacă instalați modulul Wi-Fi Direct, vă puteți conecta, de asemenea, în mod direct, chiar dacă vă conectați la un singur PC prin cablu USB. Ca și în cazul manipulării hârtiei, viteza de imprimare contează ca fiind una dintre cele mai importante caracteristici ale HP M506dn lui. Compania americană nominalizează viteza la 45 de pagini pe minut (ppm). În teste cronometrate viteza medie de imprimare a unor pagini complexe a fost de 16.1ppm. Pentru a pune viteza în context, imprimanta de față este, un pic mai lentă decât imprimanta mai ieftină HP LaserJet Pro M402dn, care a reusit 17 ppm în teste cu fișiere complexe de text, grafice și imagini.

Calitatea și costurile imprimantei HP LaserJet Enterprise M506dn

O slăbiciune a imrpimantei HP LaserJet Enterprise M506dn este calitatea imprimării textului, aflată undeva în partea de jos a grilei mediene în testele pentru imprimante laser monocrom. Dar chiar și aflându-se la partea de jos a gamei medii de calitate imprimanta de la HP este suficient de bună pentru cele mai multe afaceri de utilizare. Textul este de fapt bine format și chiar și la dimensiuni mai mici ale fonturilor. Dar, la dimensiunile de sub 8 puncte, arată mai degrabă ca o umbră gri și negru închisă la culoare, ceea ce o face greu de citit. Chiar și așa, dacă nu aveți o nevoie neobișnuită pentru fonturi mici, ar trebui să nu aiaveți o problemă cu respectiva imprimare.
Calitatea grafică este pe picior de egalitate cu majoritatea imprimantelor laser monocrome, făcând-o suficient de bună pentru uzul intern de afaceri. Dacă ești totuși un perfecționist, însă, s-ar putea să ai nevoie de altceva pentru prezentări PowerPoint sau altele asemenea. Calitatea foto este doar potrivită pentru imprimarea unor imagini ușor de recunoscut a fotografiilor de pe paginile web, dar nu cu mult mai mult decât atât.

HP87A

HP 87A – 9000 pagini

Un alt element cheie pentru orice imprimantă destinată utilizării în condiții grele de funcționare este costul. Costul imprimării la HP M506dn, per pagină este de 7 bani pe pagina la cartusul toner HP87X (18000 pagini) și 11 bani pe pagină la cartușul toner HP 87A (9000 pagini), ceea ce este destul de tipic pentru categoria grea de imprimare. La cartusele compatibile, însă, situația se schimba radical: ajungeți la 5 bani pe pagina la cartușul compatibil standard de 9000 de pagini și la un cost de 2,9 bani pe pagina la cartusul compatibil de 18000 de pagini.

Concluzie

Pentru cele mai multe birouri, imprimanta HP LaserJet Enterprise M506dn este o alegere puternică, cu o manevrabilitate excelentă a hârtiei și o calitate medie de imprimare a textului, dar cu costuri foarte mici la utilizarea zilnică.

Cumpara HP LaserJet Enterprise M506dn

One thought on “Imprimanta HP LaserJet Enterprise M506dn

  1. Pingback: Imprimanta Multifunctionala Xerox WorkCentre 6505N – Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor