Imprimanta HP Color LaserJet Enterprise M553dn

Imprimanta HP Color LaserJet Enterprise M553dn

Imprimanta HP Color LaserJet Enterprise M553dn

Imprimanta HP Color LaserJet Enterprise M553dn (3089 lei) este noul model high-end al seriei 500 pentru imprimante laser color cu o singură funcție, ale companiei americane, dar amintită atunci când vine vorba de un preț moderat la această calitate. HP Color LaserJet Enterprise M553dn combină o viteză foarte bună, cu o calitate de imprimare la fel de superioară, plus un set amplu de caracteristici. Imprimanta din acest articol este considerabil mai rapidă decât HP Color LaserJet Enterprise M551dn pe care o înlocuiește, în ​​linia HP dedicată imprimantelor laser pentru utilizare în mediul de lucru dificil al birourilor de mărime mijlocie.

HP Color LaserJet Enterprise M553dn  – Design și caracteristici

Imprimanta HP Color LaserJet Enterprise M553dn măsoară 600 x 500 x 598 mm (HWD), astfel încât, probabil, va avea nevoie de o masă proprie, cântărind 31,3 kg. Aveți nevoie de două persoane pentru a o muta din loc. Capacitatea standard de hârtie a HP Color LaserJet Enterprise M553dn este de 650 de foi, împărțite între o tavă de 550 de coli și un alimentator multifuncțional pentru 100 coli. Imprimanta este dotată cu o unitate duplex automată pentru imprimarea pe ambele fețe a unei coli de hârtie. Poate fi expandată această capacitate cu până la trei tăvi de hârtie de câte 550 de coli (contra cost) care pot fi adăugate pentru o capacitate maximă de hârtie de 2.300 de coli.
În colțul frontal din dreapta sus al imprimantei există un afișaj LED de patru linii, înclinat, pentru o vizualizare mai ușoară, plus o tastatura alfanumerica. Pe partea dreaptă a imprimantei aveți și un port pentru o unitate flash USB.

HP Color LaserJet Enterprise M553dn

HP Color LaserJet Enterprise M553dn


HP Color LaserJet Enterprise M553dn oferă conectivitate prin USB și Ethernet.
Imprimanta nu oferă Wi-Fi sau un modul NFC Direct/Wireless, acesta din urmă existând totuși la modelul M553x, cu toate că puteți imprima de la dispozitive mobile în cazul în care imprimanta este legată într-o rețea cu un punct de acces wireless. În acest scop, imprimanta suportă HP ePrint și Apple AirPrint și este certificată Mopria. Drivere de imprimantă includ PCL5, PCL6 și emulare prin HP PostScript. Acesta din urmă este util deoarece, deși cele mai multe birouri nu au nevoie de PostScript pentru imprimare, unii nu pot face față fără această unealtă.
Două alte modele completează seria HP M553. Cea menționată anterior, HP M553x care adaugă din start o a doua tavă de încărcare de 550 de coli, plus conexiune NFC/Wireless Direct și în loc de un ecran touch color, are linie de patru-LED-uri și tastatura și modelul HP M553n aceeași ca și M553dn, dar fără auto-duplexor.

HP Color LaserJet Enterprise M553dn – Viteza de imprimare

Cronometrată pe aplicații de business HP Color LaserJet Enterprise M553dn ajunge la 12,2 pagini pe minut (ppm). O viteză bună, având în vedere viteza nominală de 40ppm atât pentru color cât și pentru imprimarea cu negru, care se bazează pe imprimarea unor documente text, fără grafice sau sau foto; testul a inclus pagini de text, pagini grafice și pagini cu conținut mixt. Viteza este asemănătoare cu cea a HP M553x, cronometrată la 12,4ppm, imprimanta de față fiind a doua la viteză în toate testele care separă imprimantele din această categorie. Este mai rapidă decât HP M551dn, precum și față de concurenta Dell C3760dn, imprimantă laser color evaluată nominal la doar 23ppm și testată efectiv la 7.9ppm.

Calitatea la ieșire

Calitate de imprimare a HP Color LaserJet Enterprise M553dn este peste medie, cu o grafică excelentă, cu textul imprimat peste media calitativă a categoriei și fotografii chiar bine imprimate pentru categoria laserelor. Textul ar trebui să fie suficient de bun pentru orice utilizare de afaceri, chiar și pentru cele care necesită fonturi mai mici decăt normal.

La grafică, culorile sunt luminoase și bine saturate. Nu au existat probleme semnificative în teste, și imprimările pentru fișierele PowerPoint pentru clienți sau colegi impresionează. La fotografii, o imprimare de test a avut o ușoară posterizare (schimbări bruște de culoare când nuanțele ar fi trebuit să se schimbe treptat), iar o imagine de test monocrom a arătat o ușoară urmă de nuanțare, dar restul printurilor de testare au arătat o calitate foto adevărată. Luate împreună, calitățile M553dn la imprimarea de text, grafică și fotografii, o arată destul de bună pentru imprimarea de pliante sau broșuri de marketing.

Costurile de funcționare

HP Color LaserJet Enterprise M553dn are costuri rezonabile de exploatare de 8 bani pe pagină alb-negru și 15 bani pe pagina de culoare, conform prețului pentru cartuse toner originale HP ce le gasiti în magazinul nostru (la modelul XL).

Cartus toner original HP 508A (CF360A)

Cartus toner original HP 508A (CF360A)

Prețul M553dn este mult mai mic decât la HP M553x, dar include cele mai multe caracteristici necesare imprimării, având lipsă doar ecranul tactil al acesteia, a doua tavă pentru hârtie și conectivitatea directă prin NFC și HP Wireless. Dacă aceste caracteristici sunt o necesitate, vă puteți  îndepta spre HP M553x, dar decizia trebuie cântărită bine.

Chiar și fără oricare dintre caracteristicile extra, HP Color LaserJet Enterprise M553dn este o imprimanta laser color formidabilă și o valoare excelentă ce poate fi adăugată biroului Dv., fiind aparat succesor demn al HP M551dn. Nu numai că are un preț bun și costuri relativ scăzute, dar calitatea sa la imprimare este destul de bună să uitați de tipografii pentru cele mai multe dintre materialele de marketing de care aveți nevoie.

Cumpara Imprimanta laser HP Color Laserjet M553dn

One thought on “Imprimanta HP Color LaserJet Enterprise M553dn

  1. Pingback: Imprimanta Multifunctionala Xerox WorkCentre 3225 | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor