Imprimanta Epson WorkForce WF-3640

Imprimanta Epson WorkForce WF-3640

Imprimanta Epson WorkForce WF-3640

Ca și versiunea generației anterioare a Epson WorkForce WF-3540 pe care o înlocuiește, Epson WorkForce WF-3640 Epson (199.99 dolari pe Amazon.com), are multe calități la care să apelezi. Vestea cea mai bună este că cele mai multe, de la manevrarea excelentă a hârtiei până la setul impresionant de funcții (MFP) sunt potrivite mai ales pentru un birou micro. Vestea proastă este că în ceea ce privește calitatea grafică este cu un pas în urma predecesorului său, dar acest lucru este echilibrat cu o mai mare calitate a textului imprimat.
Caracteristicile multifuncșionale de bază pentru WF-3640 de la Epson, includ capacitatea de a imprima și a trimite faxuri, precum și scanarea de la un calculator, inclusiv prin rețea. Poate lucra, de asemenea, ca un copiator independent și fax. În plus, poate imprima de la scanări sau de pe un stick de memorie USB sau card de memorie.

epson-workforce-wf-3640

Imprimanta Epson WorkForce WF-3640

Conectarea imprimantei la o rețea se face folosind fie Ethernet sau Wi-Fi și puteți imprima de la aparate cu iOS sau de pe dispozitive Android prin intermediul unei rețele de punct de acces Wi-Fi gratuit. Dacă rețeaua este conectată la Internet, puteți scana, de asemenea, de pe un e-mail, imprima prin ”cloud” și poate scana direct prin oricare dintre cele mai multe servicii de cloud (Box, Dropbox, Evernote, și Google Drive). În cazul în care conectați imprimanta la un singur PC prin cablu USB, nu puteți utiliza caracteristicile bazate pe ”cloud”, dar pentru că imprimanta oferă Wi-Fi Direct, puteți imprima de la un telefon sau tabletă utilizând o conexiune directă.

Manipularea hârtiei

Manipularea hârtiei este una dintre cele mai puternice caracteristici ale Epson WorkForce WF-3640. Capacitatea mare pentru 500 de coli este împărțită pe două sertare de 250 de coli, acest lucru făcând ușor de păstrat două tipuri de hârtie încărcate și a comuta între ele. Dincolo de acest fapt există și o tavă de alimentare manuală, astfel încât să puteți utiliza un al treilea tip de hârtie, fără a fi nevoie să schimbați hârtia în oricare dintre tăvi plus un duplex ”built-in” pentru imprimarea față-verso.
Pentru scanare, imprimanta oferă un alimentator automat de documente (ADF) pentru 35 de coli pentru dimensiunea ”Letter”. ADF-ul poate suporta până la hârtie de dimensiune ”legal” care se poate folosi și la duplex, de asemenea. Scanarea duplex combinată cu imprimarea duplex vă permite, de asemenea, să copiați ambele documente și față-verso la alegerea dvs., și să faceți cópii pe o singură parte sau față-verso.

Epson WorkForce WF-3640: setup și viteză

Imprimanta este un pic prea mare pentru a te simți confortabil pe același birou, dar este totuși surprinzător de compactă la 12,1 x 17,7 x 22,2 inci (HWD) cu tava de hârtie deschisă și doar 16,8 inci adâncime cu tava închisă. Imprimanta cântărește doar 11,5 kilograme. Pentru teste, am conectat imprimanta la o rețea cu fir și am instalat drivere și software pe un sistem Windows Vista.

Epson WorkForce WF-3640

Panou de Control la Imprimanta Epson WorkForce WF-3640

În aplicațiile de business (folosind hardware-ul QualityLogic și software-ul pentru sincronizare), am cronometrat Epson WorkForce WF-3640 la 5,4 pagini pe minut (ppm). Asta o face mult mai rapidă decât Epson WF-3540, ce reușea doar 4.5ppm. Este, de asemenea, mai rapidă decât marea majoritate a imprimantelor MFP cu jet de cerneală la acest preț. Una dintre puținele excepții este Brother MFC-J4510DW (la 129.99 dolari pe Amazon.com), care a reușit 5.6ppm.

Calitatea la ieșire

Calitatea la ieșire pentru această imprimantă este inegală, cu o calitate foto tipică. Însă calitatea textului este la limita superioară a unor imprimante Epson WorkForce MFP cu jet de cerneală, iar calitatea grafică este la limita inferioară a intervalului. Textul nu este destul de bun pentru un meci cu o imprimantă laser, dar e mai mult decât suficient de bun pentru cele mai multe utilizări de afaceri, atâta timp cât nu ai o nevoie neobișnuită pentru fonturi mici.
Calitatea imaginilor este destul de bună deasemenea pentru orice nevoie internă a biroului. În funcție de cât de perfectionist ești, cu toate acestea, ai putea lua sau nu în considerare calitatea destul de bună pentru, să zicem, printări din PowerPoint. Culorile sunt un pic decolorate pe hârtia multifuncțională folosită pentru testare și am văzut niște benzi evidente în zonele colorate verde-negru și negru complet. Fotografiile pe hârtie foto lucioasă se califică pentru o calitate fotografică adevărată, aproximativ echivalentă cu ceea ce ați aștepta de la imprimările cu plată din magazine specializate.

Epson WorkForce WF-3640

Cartuse Imprimanta Epson WorkForce WF-3640

Un alt plus este panoul de control cu ”touch-screen” de 3.5-incI color, al imprimantei. Un set foarte bine conceput de meniuri îl face ușor de folosit pentru comenzi de copiere, scanare și fax. O caracteristică demnă de remarcat este opțiunea de a crea până la 12 presetări, cu diferiți parametri privind rezoluția, duplex, dimensiunea documentului, destinația ”cloud” și așa mai departe. Presetările vă permit să repetați ușor cele mai frecvente lucrări de scanare, fax, sau copiere fără a fi nevoie de a redefini setările de fiecare dată.
Dacă nu aveți nevoie a imprima pe hârtie de mărime mai mare (A3), iar dacă nu cereți calități speciale cu privire la calitatea grafică, Epson WorkForce WF-3640 este un câștigător clar. Această imprimanta oferă imprimare excelentă a textului pentru o multifuncțională cu jet de cerneală, viteză mare, o listă lungă de caracteristici MFP, și, mai presus de toate, excelentă manipulare a hârtiei atât pentru imprimare cât și pentru scanare. Acestea sunt mai mult decât suficiente pentru a o alege ca pe un ”coleg de nădejde” într-un birou mic până la mediu, pentru a face față tuturor nevoilor de imprimare.

One thought on “Imprimanta Epson WorkForce WF-3640

  1. Pingback: Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-5620 | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor