Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-5690

Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-5690

Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-5690

Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-5690 este nava pilot a seriei de imprimante WorkForce Pro de la Epson. Este dotată cu caracteristici utile, inclusiv suport pentru „Printer Command Language” (PCL, găsit și la HP) și „PostScript”, pe care nu-l veți găsi la multe imprimante cu jet de cerneală multifuncționale (MFP). Dacă aveți nevoie de suport pentru PCL, PostScript, sau ambele, WF-5690 de la Epson oferă aceste două caracteristici, împreună cu o mulțime de alte funcționalități suplimentare pentru a o face alegerea noastră de top pentru munca de imprimare grea dintr-un birou micro sau mic.
Epson WorkForce Pro WF-5690 este construită în jurul tehnologiei „PrecisionCore” de la Epson, care permite mai multe cipuri într-un singur cap de imprimare. Fiecare cip adaugă mai multe duze de cerneală, lăsând imprimanta să imprime mai multă cerneală pe hârtie, într-o singură trecere pentru o imprimare mai rapidă. Epson WorkForce Pro WF-5690 are patru cipuri cu duze în capul de imprimare, ceea ce o face mai rapidă decât unele imprimante laser.

Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-5690

Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-5690

Epson WorkForce Pro WF-5690 oferă o manevrabilitate excelentă a hârtiei. Aceasta este dotată cu un sertar de 250 de coli în față și o tavă în spate, standard, de 80 de coli, plus un duplex integrat (pentru imprimarea față-verso). Asta ar trebui să fie suficient pentru cele mai multe birouri mici, dar dacă aveți nevoie de mai mult, puteți adăuga o a doua tavă de 250 de coli (la circa 350 lei) pentru un total de capacitate de 580 de coli.

Noțiuni de bază pentru Epson WorkForce Pro WF-5690

Epson WorkForce Pro WF-5690 măsoară 18,1 x 25,8 x 5,1 inci (HWD) și cântărește 14,2 kg. Împreună cu viteza mare si manevrabilitatea excelentă a hârtiei, se oferă o listă lungă de caracteristici MFP. În plus față de imprimare, se pot trimite lucrări prin fax și de la scanner către un calculator, inclusiv printr-o rețea, poate lucra ca un copiator independent și fax și poate imprima de la scanner sau trimite fișiere către un stick de memorie USB. Epson WorkForce Pro WF-5690 are un ecran tactil color de 4,3 inci, cu un set de meniuri ușor de utilizat pentru a da comenzi.

Dincolo de aceste elementele de bază, Epson WorkForce Pro WF-5690 suportă imprimare mobilă și conexiunea la „cloud”. Dacă o conectați la o rețea, folosind fie Ethernet fie Wi-Fi, puteți imprima de la un aparat mobil cu iOS, Android, Windows Phone precum și dispozitivele Fire Kindle printr-un punct de acces gratuit Wi-Fi. Dacă rețeaua este conectată la Internet, puteți imprima, de asemenea, prin „cloud” și scana direct către oricare dintre cele mai multe servicii de „cloud”, Box, Dropbox, Evernote și Google Drive. Dacă vă conectați la un singur PC prin cablul USB, în schimb, nu puteți utiliza caracteristicile bazate pe „cloud”, dar puteți imprima de la un dispozitiv mobil, datorită capacitatății Wi-Fi Direct, care vă permite să vă conectați direct la imprimantă.

Pentru scanare, WF-5690 vă oferă posibilitatea de a alege între utilizarea platformei la dimensiune „Letter” și alimentatorul automat de documente de 35 de coli (ADF). ADF poate suporta hârtie de până la dimensiunea „Legal”, având de asemenea duplex, prin rotirea paginii și scanarea celei de-a doua părți. Scanarea duplex combinată cu imprimarea duplex vă permite să copiați originale atât mono cât și față-verso la alegerea dvs. sau de a copia o singură pagină sau față-verso.

Setup, viteză și calitatea la ieșire

Pentru teste, am conectat Epson WorkForce Pro WF-5690 la o rețea cu fir și am instalat driverele și software-ul pe un sistem Windows Vista. Setup-ul a fost standard. Dar performanța imprimantei a fost peste așteptări.

Am cronometrat WF-5690 în lucrări complexe pentru afaceri la 10,1 pagini pe minut (ppm), ceea ce este extraordinar de rapid pentru o imprimanta cu jet de cerneală. Chiar și modelul anterior Epson WF-4630 a ajuns în esență la aceeași viteză, ceea ce nu este surprinzător, deoarece folosește, de asemenea, un cap de imprimare PrecisionCore cu patru chipuri. Cu toate acestea, ambele imprimante lasă în urmă imprimanta HP Officejet Pro 276dw, ce reușește doar 5.9ppm.

Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-5690

Epson WorkForce Pro WF R5690 cu sistem de cerneală RIPS

Calitatea generală la ieșire nu este la fel de impresionantă ca și viteza, dar e destul de bună pentru a conta ca un alt plus. Calitatea textului este mai bună per ansamblu, decât la cele mai multe imprimante pe jet de cerneală, cu caractere clare, chiar foarte lizibile și la dimensiuni mai mici.
Calitatea pentru imprimarea grafică este destul de bună pentru orice utilizare de afaceri internă. Cu toate acestea, am văzut niște dungi ușoare în zonele mai mari cu culori închise, inclusiv la albastru, negru și gri închis. În funcție de cât de perfecționist ești, poți sau nu, lua în considerare calitatea pentru prezentări PowerPoint sau altele asemenea. Puteți elimina această problemă minoră prin stabilirea „auto default” a imprimării de calitate, lucru care, totuși încetinește și viteza de imprimare.
Pentru fotografii, Epson recomandă hârtie de prezentare mată. În teste, imprimarea pe hârtie mată a fost de o mai bună calitate decât veți obține la oficiile de imprimare din oraș. Dacă vă așteptați la fotografii să aveți un finisaj lucios, totuși, este posibil să nu vă placă acest aspect mat.

Costuri și concluzie pentru Epson WorkForce Pro WF-5690

În fine, un factor important de calificare în testele noastre, a WF-5690, sunt costurile de funcționare reduse. Pe baza randamentelor anunțate de Epson și ținând cont de prețurile la cerneală, costul per pagină ajunge la doar 1,6 cenți pentru monocrom și 7,2 cenți pentru culoare.
Epson WorkForce Pro WF-5690 oferă o mulțime de puncte forte fără deficiențe grave. Dacă nu aveți nevoie de PCL sau PostScript și nu aveți nevoie de a doua tavă de 250 de coli, puteți obține cele mai multe dintre aceste caracteristici, inclusiv viteza similară, pentru mai puțini bani cu varianta anterioară de la Epson, WF-4630. Dar pentru birouri care au nevoie de PCL, PostScript, sau ambele, imprimanta Epson WorkForce Pro WF-5690 oferă o viteză excelentă, o lista lungă de caracteristici multifuncționale, un cost de exploatare redus, plus o capacitate de încărcare a hârtiei suficientă pentru utilizarea intensivă într-o zi cu lucru peste normal.

Untitled-42

 

2 thoughts on “Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-5690

  1. Pingback: Imprimanta Brother DCP-9020CDW | Cartuse Imprimante

  2. Pingback: Imprimanta Epson Stylus Photo R2000 | Cartuse Imprimante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor