Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-5190

Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-5190

Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-5190

Epson WorkForce Pro WF-5190 este o imprimantă de top ceea ce înseamnă, de asemenea că este și modelul cel mai scump pentru seria cu o singură funcție. Dar în timp ce este scumpă pentru o imprimanta cu jet de cerneală, este mai bine înțeleasă ca un „challenger” serios pentru imprimantele laser, cu puterea și viteza sa mare, precum și datorită imprimărilor de înaltă calitate reușite cu un cost de funcționare mai mic decât alte imprimante laser color, ale căror consumabile costă de două ori mai mult. Un factor important este, de asemenea, manipularea hârtiei care învinge într-un meci cu laserele tipice.

Caracteristici generale Epson WorkForce Pro WF-5190

Una dintre diferențele esențiale dintre Epson WorkForce Pro WF-5190 și, să zicem, HP Officejet Pro 8100, este că WF-5190 este mult mai rapidă. Este construită în jurul tehnologiei „PrecisionCore” de la Epson, care poate combina mai multe cipuri într-un singur cap de imprimare pentru a mări viteza. Cele patru jetoane de pe capul de imprimare al Epson WorkForce Pro WF-5190 livrează suficientă viteză pentru lăsa în urmă alte imprimante laser.

epson-workforce-pro-wf-5190

Epson WorkForce Pro WF-5190

Epson WorkForce Pro WF-5190 oferă, de asemenea, o manevrabilitate excelentă a hârtiei, cu un sertar pentru 250 de coli, o tavă în spate de 80 de coli, și un duplex (pentru tipărire față-verso) standard. Ar trebui să fie de ajuns pentru majoritatea birourilor mici și mijlocii. Dacă aveți nevoie de mai mult, vă puteți alege o capacitate de 580 de coli cu o a doua tavă de 250 de coli (pentru aproximativ 99 dolari).
Dincolo de aceste elementele de bază, Epson WorkForce Pro WF-5190 ofera suport pentru imprimare mobilă. Conectați imprimanta la o rețea utilizând fie Ethernet sau Wi-Fi, și puteți imprima de pe un sistem iOS, Android, Windows Phone, printr-un punct de acces Wi-Fi gratuit. Presupunând că rețeaua este conectată la Internet, puteți imprima, de asemenea, prin „cloud”. Dacă vă conectați imprimanta la un singur PC prin cablu USB, imprimarea prin „cloud” nu va fi disponibilă, dar puteți imprima de pe un dispozitiv mobil prin conectarea directă la imprimantă folosind Wi-Fi Direct.
Ca un bonus, Epson WorkForce Pro WF-5190 include chiar suport pentru cele două limbaje ale imprimantei, utilizate cel mai des, PostScript și Printer Command Language (PCL), care nu-l veți găsi la multe imprimante inkjet, sau chiar la multe lasere la acest preț.

Setup, viteză și de calitate la ieșire pentru Epson WorkForce Pro WF-5190

Epson WorkForce Pro WF-5190 are dimensiuni tipice și o greutate obișnuită pentru clasa sa, la 11,2 x 18,1 x 16.6 inci (HWD) cu tăvile închise și 11,3 kg. Setarea pe o rețea prin cablu este în cea mai mare parte standard. Ghidul de pornire, cu toate acestea, vă spune să descărcați software-ul de pe site-ul Epson și vă oferă un URL care vă duce direct pe pagina de descărcare. Site-ul identifică în mod automat sistemul de operare folosit și vă dă posibilitatea de a alege și de a descărca driverul standard pentru imprimante Epson, unul pentru PCL, sau unul pentru PostScript.
În aplicații de business, Epson WorkForce Pro WF-5690 reușește un impresionant 10,3 pagini pe minut (ppm). Asta o face mai rapidă decât mult mai scumpa imprimantă HP Officejet Enterprise Color X555xh  și aproape de două ori mai rapidă decât Epson WP-4020 (5.6ppm) și HP Officejet Pro 8100 ePrinter (5.9ppm). Viteza pentru imprimările foto este de asemenea mare, deși nu la fel de impresionantă, cu o medie de 41 secunde la mărimea 4 x 6.

epson-workforce-pro-wf-5190dw-a5e

Cartuse de cerneala la Epson WorkForce Pro WF-5190

Calitatea la ieșire este un pic inegală, dar totuși un alt punct forte al imprimantei. Calitatea textului la setarea „default” este mai bună decât la cele mai multe imprimante inkjet, cu caractere clare, foarte ușor de citit chiar și la dimensiuni mici ale fonturilor. Ieșirea grafică este mai mult decât suficient de bună pentru orice utilizare de afaceri. Cele mai multe dintre paginile din testele imprimantei au fost destul de bune pentru prezentări PowerPoint sau aplicații similare. Cu toate acestea, există unele excepții, cu benzi minore de un verde întunecat pe pagini, în zonele mari, iar în altele de un albastru închis. În funcție de ce fel de ochi ai, și cât de important este pentru o imprimare profesională, dacă există pagini cu culori care arată a „banding”, s-ar putea sau nu lua în considerare eliminarea acestei inconveniențe prin setarea imprimării, automat la o calitate superioară, acest lucru însă, diminuând viteza de imprimare.

Costurile de funcționare

Calitatea foto este mai bună decât te-ai aștepta la imprimările tipice, cel puțin atunci când utilizați hârtie mată originală de la Epson, și recomandată de companie. Dacă vă așteptați ca fotografiile să aibă un finisaj lucios, cu toate acestea, este posibil să nu vă placă aspectul mat.
Un alt punct forte cheie pentru Epson WorkForce Pro WF-5190 este costul de funcționare redus. Epson nu oferă un cost pe pagină, dar pe baza randamentelor comunicate și al prețurilor la cartușele de cerneală, se poate ajunge la doar 5 bani pentru o pagină monocrom și la doar 24 de bani pentru o pagină color.
Epson WorkForce Pro WF-5190 este o imprimantă impresionantă la aproape toate capitolele. Aceasta oferă un echilibru atractiv între viteza de imprimare, calitatea la ieșire și manipularea hârtiei, adunând apoi și unele caracteristici moderne, cum ar fi imprimarea mobilă și costurile de funcționare reduse.

Untitled

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor