Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-4630

Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-4630

Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-4630

Noua imprimantă la 300 dolari, Epson WorkForce Pro WF-4630 este nu doar o imprimantă multifuncțională accesibilă și capabilă pentru birouri mici, ci ar putea înlocui o imprimantă laser. O imprimantă MFP laser poate oferi o printare mai bună a textului (cu greu), dar toate caracteristicile acestei imprimante Epson lucrează în favoarea acestui „jet de cerneală” : prețul de achiziție, costurile consumabilelor și nu în ultimușl rând, printarea grafică. Epson WorkForce Pro WF-4630 este avatarul categoriei sale: ușoară, suficient de rapidă pentru munca într-un birou mic și multe alte caracteristici. Ea produce, de asemenea, o imprimare de text deosebit de clară, datorită noii tehnologii de imprimare PrecisionCore de la Epson.

Caracteristici Epson WorkForce Pro WF-4630

Epson WorkForce Pro WF-4630 conectabilă prin Ethernet, USB sau Wi-Fi are marimea de aproximativ 34 cm înălțime și 46 cm lățime. Nu este unitatea masivă pe care o veți vedea de obicei într-o cameră de imprimare, iar dimensiunea sa o face numai bună de a sta pe un birou, mai aproape de acțiune. Ieșirea printurilor ajunge într-o tavă de captură de jos, bună oentru 250 de coli. Un al doilea supliment de încărcare, de 80 de coli se află în spate, vertical, se va ocupa de hârtie de până la 8,5 x 47,2 inci (printează cineva bannere?). Această din urmă tavă oferă o încărcare bună pentru plicuri și hârtia foto.
Epson WorkForce Pro WF-4630 se poate gestiona prin intermediul unui ecran „touch” color de 3,5 inci și un, bine gândit, set de butoane, inclusiv o tastatură pentru fax. Navigarea pe interfața ecranului imprimantei Epson este super ușoară mai ales că există în prezent o previzualizare a documentelor scanate. Super!

Epson WorkForce Pro WF-4630

Epson WorkForce Pro WF-4630

Dialogul pentru driverele Epson este logic și curat. Epson oferă, de asemenea, un set, acum deja banal, pentru printare prin Web sau Wi-Fi Direct, caracteristici pentru printare de la distanță și de imprimare de e-mailuri.
Copierea, faxurile și scanarea sunt facilitate de un scanner format A4/Letter, o platformă pentru documente de o singură pagină și un alimentator automat de documente (ADF) pentru documentele mai lungi. Capacul scanerului se poate telescopa ușor pentru reviste și alte asemenea documente mai groase, în timp ce unitatea ADF scanează automat ambele fețe ale documentelor (duplex). Frumos. Singurul lucru mai drăguț ar fi fost ca scanarea duplex să se efectueze prin scanare dubla, mai degrabă decât prin „re-feed”.

Calitatea la Epson WorkForce Pro WF-4630

Ieșirea documentelor din Epson WorkForce Pro WF-4630 este remarcabilă și putem spune că lasă în urmă orice tip de imprimantă, cu jet de cerneală sau laser. Textul este extrem de „sharp”, atât în centru cât și marginile, atât la monocrom cât și la imprimarea color. Printarea color, deși un pic „prea clară”, oferă încă obișnuita paleta de culori calde de la Epson, dar nu exagerează făcând acest lucru.

Am găsit totuși o problemă cu prima unitate testată… ocazional, liniile au fost decalate spre dreapta cam de patru ori pe pagină. A doua unitate testată a expus și ea acest defect, în primul job, dar mult mai rar după aceea.
Chiar și cu aceste minore aspecte în calitate, imprimanta Epson WorkForce Pro WF-4630 nu numai că produce documente cu un aspect deosebit, dar este și un lucrător foarte rapid. În modul cu litere de dimensiuni standard, documentele de afaceri monocrome s-au printat cu 14.9 pagini pe minut de pe PC, și la 13,4 pagini pe minut pe un Mac. Chiar și mai bine, imprimanta nu alocă nici un pic de timp de așteptare înainte ca paginile să se printeze, cum ar face imprimantele laser, care trebuie să se oprească pentru a se răcori.

Epson WorkForce Pro WF-4630

Epson WorkForce Pro WF-4630 – Panou de Control

La pagini întregi de fotografii pe hârtie simplă, s-a ajuns cu viteza la aproximativ 5,5 pe minut, în timp ce un print foto, dar pe hârtie lucioasă, a ieșit în aproximativ 40 de secunde. Imprimanta scanează complet într-un ritm moderat, dar eficient: 10 secunde pentru o previzualizare, 32 secunde la 600 dpi și doar ceva peste un minut, la 1200 dpi.

Costurile la Epson WorkForce Pro WF-4630

Costurile consumabilelor sunt cu un fir de păr mai mari decât la generațiile anterioare, dar rămân încă foarte mici. Atunci când se utilizează cartușe de cerneală standard Epson pentru 1100 de pagini (35 dolari negru, 30 dolari pentru cyan, magenta și galben), costurile de cerneală pentru WF-4630 sunt cu mult sub cele „normale”: 3,2 cenți pe pagina cu negru și 2,7 cenți per pagină/pe culoare, adică 11,3 cenți pentru cele patru culori, cu câțiva cenți mai puțin decât cele mai multe imprimante inkjet din aceeași clasă de consum și alte imprimante laser „low-end”. Economiile reale încep cu cartușele de cerneală de 42 dolari, pentru 2.600 paggini alb-negru (1,6 cenți pe pagină) și cele color la 44 dolari pentru 2.000 de pagini pe culoare (adică 2,2 cenți pe pagină, pentru fiecare culoare). Cu aceste cartușe de cerneală mai încăpătoare, plătiți doar 8,8 cenți pentru o pagină în patru culori.

Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-4630 pe jet de cerneală este un multifuncțional aproape perfect, care face totul cu dedicație. Costurilor cartușelor de cerneală sunt clar mai bune decât cartușele toner pentru imprimante laser, la prețuri similare și cu cele ale altor imprimante pe jet de cerneală „low-end”.

One thought on “Imprimanta Epson WorkForce Pro WF-4630

  1. Pingback: Imprimanta Epson L355 | Cartuse Imprimante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor