Imprimanta Brother HL-L5100DN

Imprimanta Brother HL-L5100DN

Imprimanta Brother HL-L5100DN

Desi nu arată spectaculos, imprimanta Brother HL-L5100DN manipulează destulă hârtie și destul toner ca să imprime la viteze care ar face alte imprimante laser să arate ca niște aparate pe jet de cerneală.

Proiectată pentru un birou mic, dar cu multe necesități, această imprimanta mono relativ compactă poate fi așezată pe un birou, deși probabil că veți prefera să nu o țineți la vedere. Totuși, este destul de mare să manevreze 300 de coli de hârtie A4 în cele două tăvi și 150 de coli în tava de ieșire. Nu există nici o conexiune Wi-Fi încorporată lacu acest model, dar dacă vă conectați la routerul dvs. de birou printr-un cablu Ethernet (nu este inclus), acesta va servi foarte bine unui grup de lucru moderat și puteți, de asemenea, să vă conectați prin intermediul telefonului smartphone utilizând aplicația Brother iPrint & Scan.

imprimanta Brother HL-L5100DN

Brother HL-L5100DN – spate

Pachetul include driverele Windows pe un CD-ROM și un singur cartuș toner care vă va oferi aproximativ 3000 de pagini mono. Dacă vi se pare puțin, puteți trece imprimanta pe opțiunea de randament ridicat, care promite o capacitate de imprimare impresionantă și mult mai economică de 8000 de pagini.

Designul Brother HL-L5100DN

Designul cubului de plastic gri nu poate fi mai util, dar, cel puțin, imprimanta Brother HL-L5100DN este relativ compactă și poate fi găzduită de un birou mic. Tava principală de hârtie are 250 de pagini, în timp ce tava frontală pliabilă poate conține încă 50 de coli sau plicuri și dimensiuni mai mici de hârtie. Paginile tipărite aterizează pur și simplu în tava deschisă din partea de sus.

Cartușul de toner (TN3430) este îndepărtat prin deschiderea părții frontale și scoaterea acestuia din interiorul mașinii. Acest lucru este destul de important, deci asigurați-vă că urmați ghidul de utilizare tipărit. Toate părțile din plastic se simt destul de robuste atunci când faceți acest lucru și întreaga unitate se simte solidă. În afară de tava multifuncțională din față, există puține componente în mișcare și în risc de a se rupe.

Brother HL-L5100DN - Panoul LCD

Brother HL-L5100DN – Panoul LCD

Panoul LCD are o singură linie, care este atât mică, cât și destul de reflexivă, ceea ce face dificilă citirea dintr-o privire. Cel puțin butoanele de lângă acesta sunt destul de logice și de auto-explicative. Indicatorul pentru nivelul hârtiei este dificil de citit, fiind doar o fereastră gri foarte mică în sertarul tăvii principale de hârtie.

Caracteristici Brother HL-L5100DN

Fiind un dispozitiv mono, numai pentru imprimare, lista de caracteristici este una scurtă. În mod esențial, Brother HL-L5100DN poate imprima pe ambele fețe ale paginii și, pe lângă tava de hârtie principală, are o tavă multi-scop care poate alimenta plicuri și dimensiuni mai mici de hârtie. Zece plicuri pot fi încărcate în prealabil aici și aici se poate încărca și hârtia normală.

Wi-Fi nu este inclus la acest model, ci doar la Brother HL-L5200DW. În schimb, va trebui să vă conectați prin cablul Ethernet pentru a accesa fără fir această imprimantă. Nu există nici un port USB frontal, dar în spate există o interfață USB pătrată.

Brother HL-L5100DN - Schimbare toner

Brother HL-L5100DN – Schimbare toner

Folosind software-ul Windows, puteți utiliza imprimanta Brother HL-L5100DN pentru a imprima postere constând în până la 25 de coli A4 sau pentru a tipări broșuri de dimensiune A5 în mod automat sau pentru a imprima pe hârtie filigrane subtile. Și utilizând aplicații pe un dispozitiv Android sau iOS, puteți imprima fără fir de la servicii de tip cloud, cum ar fi Dropbox și Evernote.

Configurarea și operarea Brother HL-L5100DN

Configurarea Brother HL-L5100DN înseamnă deschiderea părții frontale și ridicarea cartușului de toner și a tamburului (drum-unitul, unitatea de imagine) din interiorul mașinii pentru a scoate ambalajul din plastic de unică folosință. Va trebui să urmați manualul de utilizare pas cu pas tipărit pentru acest lucru. Fără instalare de Wi-Fi, restul instalării este ușor. Trebuie doar să conectați cablul Ethernet pentru a fixa imprimanta în rețeaua biroului.

Ecranul monocolor și reflectorizant nu face mai ușoară funcționarea zilnică a imprimantei Brother HL-L5100DN, dar cel puțin butoanele de lângă acesta sunt suficient de intuitive. Umplerea sertarului principal de hârtie și a tăvii multifuncționale este simplă și puteți comanda imprimanta din aplicația însoțitoare și de asemenea monitoriza nivelul tonerului de la distanță.

Performanţa Brother HL-L5100DN

Imprimanta Brother HL-L5100DN se ridică la înălțimea așteptărilor, imprimând pagini alb-negru la o viteză remarcabilă. Pentru lucrările cu o singură pagină, rata este cotată la 40ppm și am aflat că rata pentru  duplex (imprimare față-verso))să fie mai rapidă decât la toți rivalii săi. Treceți pe modul silențios și viteza este redusă puțin iarși zgomotul de funcționare scade considerabil.

Brother HL-L5100DN

Brother HL-L5100DN

Documentele text apar constant lizibil, chiar și la dimensiuni foarte mici ale caracterelor. Ca și multe alte imprimante laser, acesta are o atingere ușoară care nu permite niciodată tonerului să se împrăștie pe hârtie, sau să varieze ca și greutate percepută, oferindu-vă un finisaj foarte profesionist al paginii printate. Manipularea imaginilor și a fotografiilor nu este atât de fină însă tendința de a vedea bandaj în cazul tonurilor de gri nu este destul de pronunțată pentru a distinge umbrele, dar nu este mai rău decât cele mai multe imprimante laser la acest nivel de preț.

Verdictul final

În ciuda amprentei sale reduse, imprimanta Brother HL-L5100DN are capacitate mare de toner și hârtie pentru a servi un birou mic ocupat și un grup de lucru de dimensiuni modeste. Aveți posibilitatea să încărcați 250 de coli de hârtie în tava principală și să încărcați în același timp zece plicuri în tava multifuncțională și dacă alegeți să faceți upgrade la cartușul de toner cu randament ridicat, nu trebuie să îl modificați din nou pentru aproximativ 8.000 de pagini. Chiar și cartușul inclus trebuie să administreze 3.000 de pagini respectabile. Puteți extinde capacitatea de socare a hârtiei la 1.300, prin cumpărarea de sertare suplimentare.

Calitatea imprimării este plăcută datorită unei rezoluții relativ înalte de 1.200 dpi, dar beneficiul principal al Brother HL-L5100DN este viteza la care se printează pagini cu text clar în modul duplex.

Imprimanta Brother HL-L5100DN nu are multe calități și încă nu există cartuș toner compatibil  de  3.000 de pagini, dar dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv mono compact, numai pentru imprimare, dar trebuie să tipăriți o mulțime de pagini și rapid, Brother HL-L5100DN s-ar potrivi foarte bine. Cu siguranță nu ocupă mult spațiu, manipulând o mulțime de hârtie și toner, ceea ce înseamnă că va funcționa neobosit fără interferențe și ar putea servi un grup de lucru de mai mulți oameni. Dacă faceți upgrade la toner cu randament ridicat, costul de funcționare devine mai competitiv.

Cumpara Imprimanta laser Brother HL-L5100DN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor