Imprimanta Brother DCP-J4120DW

Imprimanta Brother DCP-J4120DW

Imprimanta Brother DCP-J4120DW

Brother a împrospătat gama de imprimante mici pentru birou și pentru acasă, pe tehnologia inkjet (pe jet de cerneală), iar imprimanta Brother DCP-J4120DW este cea mai ieftină și cea mai performantă din acest buchet. Prețul oficial este de 644,149 de lei (TVA inclus), fiind mai ieftină decât multe alte imprimante multifuncționale de pe piață. Prețul este mic pentru o imprimantă, dar oare nu sunt prea mari costurile de funcționare?

Brother DCP-J4120DW – Configurare și specificații

Brother DCP-J4120DW este o imprimantă trei-în-una, ceea ce înseamnă că poate imprima, scana și copia. Vă puteți conecta prin USB sau Wi-Fi, având suport wireless 802.11b/g/n, precum și Wi-Fi Direct pentru configurare mai ușoară. Există 128MB de memorie on-board și se poate ocupa și de hârtie de până la A3. De asemenea, puteți imprima direct de la SD, SDHC, SDXC, stick de memorie și memorii flash, folosind fantele aflate în spatele capacului din partea din față a aparatului.

Ca la majoritatea imprimantelor recente Brother, există un touchscreen color mai mic pentru a opera diverse funcții ale imprimantei, care include suport pentru servicii de cloud, cum ar fi Dropbox, Evernote și Google Drive. Puteți imprima și scana de la și către serviciile cloud, facând aparatele clasice de fax din ce în ce mai inutile.

Imprimanta Brother DCP-J4120DW

Imprimanta Brother DCP-J4120DW

Tava pentru hârtie poate include 150 de coli iar tava de ieșire suportă 50 de coli, putând alimenta și o singură coală de diferite dimensiuni și gramaje, inclusiv cele în format A3, ocazionale. Imprimanta poate, de asemenea, imprima automat față-verso pe formatul A4.
Scanerul suportă atât scanare pe „flatbed” și scanare prin alimentatorul de documente automat, iar în al doilea caz acesta poate scana documentele și față-verso. Scanarea pe „flatbed” poate fi efectuată cu o rezoluție de până la 2.400 x 2.400 dpi iar scanarea ADF pâna la 2.400 x 1.200 dpi, și există un mod de interpolare care oferă în mod eficient o rezoluție imensă de până la 19200 x 19200 dpi. Scanerul nu are nevoie de un PC sau Mac, puteți scana către email, către diferite fișiere aflate pe flash drive-uri și în FTP și pe rețelele Windows, sau trimise către servere de e-mail și servere de web. Scanarea durează 3.37 secunde pentru un format A4 la 100dpi.

Setarea imprimantei este simplă deși un pic frustrantă. Cartușele de cerneală sunt foarte usor de inserat, cu toate acestea, trebuie apoi să așteptați patru minute, în timp imprimanta se curăță, iar touchscreenul un pic prea mic, e partea problematică, dacă aveți degetele mai mari. Este, de asemenea, demn de remarcat faptul că la prima folosire cartușele furnizate sunt cele de dimensiuni mici, așa că nu peste mult timp va trebui să cumpărați cartușe de cerneală noi, la cantitatățile normale.

Brother DCP-J4120DW – Costurile de performanță și de funcționare

Brother DCP-J4120DW este capabil de tipărire la rezoluții de până la 6.000 x 1.200 dpi, iar la calitatea inferioară în „modul rapid”, reușește o viteză excelentă de 35ppm în mono și 27ppm color. Dacă preferați pentru măsurarea vitezei măsura „ipm” (imagini pe minut, un test ISO bazat pe un set specific de documente de test), la rezoluții comparabile cu o imprimantă laser Brother, imprimanta de față reușește viteze de 20ipm în mono și 18ipm color.

Este o imprimantă surprinzător de rapidă. Un document A4 complex, full-color care conține mai multe fotografii durat doar 25 secunde pentru a fi imprimat, iar un document Word de două pagini în modul normal a fost finalizat în 14 secunde. Imprimarea a zece cópii ale unui document de două pagini, din nou în modul normal, a fost finalizată într-un minut și 11 de secunde. O fotografie color în modul foto, pe hârtie A4 a durat un minut și 25 secunde.

0.Brother.LC223BK-500x500

Cartus Cerneala Original – Brother DCP-J4120DW

Brother DCP-J4120DW este silențioasă, de asemenea, cu toate că există un zumzet ușor, în special în timp are lucrări de imprimare color. Cu toate acestea, calitatea imprimării cu jet de cerneală, depinde de setări și mediul de hârtie utilizat. Culorile pe hârtie normală apar spălăcite, chiar și pe cele mai bune setări de calitate, iar textul nu este la fel de ascuțit ca textul pe care îl puteți imprima cu un laser. Deși imprimările sunt cam prea luminoase, părșile negre par solide iar culorile sunt reproduse fără „banding” (dungi) sau alte efecte nedorite.

Dacă ați avut o imprimantă pe jet de cerneală ieftină pentru acasă, ați aflat deja că la multe astfel de imprimante costul cel mai mare este la cerneală. Cu Brother DCP-J4120DW veți avea o surpriză plăcută, pentru că imprimanta poate rula cartușe de randament standard, care oferă aproximativ 550 de pagini A4, la un preț normal de circa 88 lei la negru și 57 de lei pe culoare. Excluzând hârtia, la 5% acoperire, aveți un cost pe pagină la negru de 16 bani și 31 de bani pe culori CMYK (toate prețurile includ TVA si sunt pentru cartușe originale Brother). La cartușele XL Brother, originale, veți avea costuri și mai mici, de circa 10 bani/pagina de text negru. Prețul este foarte bun pentru o astfel de imprimantă accesibilă și tipărirea în duplex ar putea să vă aducă și mai multă economie (la hârtie).

(vezi și Top 10 imprimante pe jet de cerneală în 2015)

Untitled-42

 

3 thoughts on “Imprimanta Brother DCP-J4120DW

  1. Pingback: Cele mai bune imprimante pe jet de cerneala in 2015 | Cartuse Imprimanta

  2. Pingback: Imprimanta HP Color LaserJet M553X | Cartuse Imprimanta

  3. Pingback: Brother MFC-J4510DW | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor