Imprimanta Brother DCP-9020CDW

Imprimanta Brother DCP-9020CDW

Imprimanta Brother DCP-9020CDW

Multe multifuncționale sunt împânzite cu butoane fizice, dar imprimanta Brother DCP-9020CDW are într-un bloc cu LED-uri doar un buton de alimentare, ecranul tactil color de 9.3cm și o grilă de chei sensibilă la atingere. Ecranul tactil face ușoară configurarea de caracteristici cum ar fi conexiunea în rețeaua wireless, multifuncționalitatea, iar tastatura de pe ecran este suficient de mare pentru a face ușoară introducerea de parole pentru rețeaua dvs. Toate comenzile principale, cum ar fi simbolurile pentru a copia, scana sau setările ecranului, și chiar și butoanele pentru copiere mono și color sau pentru scanare, apar pe ecranul tactil receptiv. Nu există alte butoanele dedicate.
Imprimanta multifuncțională Brother DCP-9020CDW are o multime de caracteristici care vă permit să utilizați multifuncționalitatea fără ajutorul unui PC. Aplicația „Brother iPrint & Scan” pentru mobil face simplă trimiterea de documente sau fotografii, imprimantei, de pe un telefon iOS, Android sau de pe o tabșletă, în aceeași rețea wireless. Puteți descărca și instala aplicația ce vă permite să navigați și să imprimați documentele prin serviciile de „cloud” precum Google Drive și Microsoft SkyDrive.

imprimanta.brother

Imprimanta Brother DCP-9020CDW

Interfețele de imprimare și scanare din Windows funcționează și ele bine, și nici nu vă încarcă cu o gamă de opțiuni prea complicată, sau să vă priveze de caracteristicile utile ale imprimantei. Imprimanta vine și cu o copie a „PaperPort 12 SE”, care vă oferă o gamă largă de management a documentelor și instrumente OCR pentru a ajuta la gestionarea scanărilor. Interfața scannerului propriu-zis al imprimantei Brother are o gama largă de opțiuni de scanare cu rezoluție fixă, plus câteva setări avansate.

Calitatea imprimării la imprimanta Brother DCP-9020CDW

Nu au fost toate copiile la fel de bune, având câteva plângeri cu privire la calitatea de ansamblu a imprimării cu această imprimantă multifuncțională. Printurile color nu sunt la fel de lucioase ca și cele ale unor imprimante laser, precum Xerox WorkCentre 6605DN, dar nu am putut da vina pentru reproducerea culorilor pe DCP-9020CDW, pentru documentele noastre de afaceri. Privite îndeaproape, ilustrațiile sund redate bine, cu culori precise și umbre potrivite. Textul a fost destul de ascuțit și clar, dar am observat unele margini zimțate la literele mai mici, spre exemplu cu fontul „serif” la 8 puncte. Printurile foto, cu toate acestea au un contrast surprinzător de natural și arată excelent.

În special ne-a placut aspectul profesional al printurilor color în duplex, dar acestea sunt dureros de lente la ieșire. Zece pagini pe cinci foi au fost tipărite în 3 minute și 30 secunde, ceea ce înseamnă sub 3 ppm. Dacă optați pentru imprimarea pe o singură față, timpul devine un pic mai rezonabil, cu o viteză de imprimare de 15.2ppm în alb-negru și 7.9ppm pentru imprimare color. Acest timp e încă foarte slab în comparație cu un laser obișnuit sau cu standardele medii pentru imprimantele cu LED-uri, totuși. În cea mai mare parte întârzierea a fost cauzată de perioada de procesare, cu mult înainte ca imprimarea să înceapă.

Costurile de imprimare pentru Brother DCP-9020CDW

Costul de toner pentru imprimanta laser Brother DCP-9020CDW este surprinzător de mare. Cartușele cu cel mai mare randament sunt disponibile la 288 de lei pentru 2.500 de pagini negru și 2.200 de pagini pentru cartușele toner de culoare (la pretul de 398 de lei fiecare). Aceste prețuri vă oferă o pagină tipărită negru, de text , la 11 bani (cam mult pentru o imprimantă în clasa laser) și 18 bani pentru o pagină color. Asta înainte de a lua în considerare alte consumabile, inclusiv o unitate de cilindru și curea.

panou Control la Imprimanta Brother DCP-9020CDW

panou Control la Imprimanta Brother DCP-9020CDW

Costurile totalede exploataresunt relativ mari, dar pentru o folosire lejeră să zicem doar la1.000 depaginipe lună, datorităprețului micde cumpărareal imprimantei, economia poate fi luată în vedere. Dacă însă aveți nevoi mari deimprimare, de peste 2.000 de pagini monoși mai mult de 2.000 depagini colorpe lună, costulconsumabilelorva ajungela peste 17 mii de leipe parcursul unui singur an.

Concluzie

Brother DCP-9020CDW are o imprimare în general de bună calitate, dar vitezele sale de imprimare, lente, și costurile relativ ridicate o fac o alegere bună doar pentru folosirea într-un birou mic sau la domiciliu, poate din cauza prețului său de cumpărare surprinzător de mic. Este păcat, în ciuda interfeței plăcute a imprimantei și a capacității sale de a imprima wireless sau prin serviciile noastre preferate de stocare cloud. O alternativă mai bună, cu un preț acceptabil dar cu costuri de exploatare reduse în regim de lucru greu, poate fi imprimanta pe jet de cerneală Epson WorkForce Pro WF5110DW unde costurile pe pagina de text negru (acoperire 5%) abia ajung la 6 bani pe pagină.

Untitled-42

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor