HTC One M8 vs. iPhone 5S

HTC One M8 vs. iPhone 5S

HTC One M8 vs. iPhone 5S

Sunteți în căutarea unui smartphone puternic în interior și cu un aspect sexy în exterior? Ei bine, atunci acestea două vor fi greu de învins. Să aruncăm o privire la două telefoane care stăpânesc și frumusețea și „creierul”, HTC One M8 și Apple iPhone 5s.
Ei bine, primul lucru pe care îl veți observa este o mare diferență în dimensiune. Apple va lansa probabil un iPhone 6 săptămâna viitoare (09 septembrie), dar, pentru moment, HTC One M8 este un telefon mult mai mare. Pentru a fi exact, HTC One M8 este cu 18 la suta mai lung, cu 20 la sută mai lat și cu 24 la sută mai gros. La nivelul nostru de experiență, aceste mărimi reprezintă un telefon care alunecă ușor din mână (iPhone), față de unul care își face simțită prezența un pic mai mult în mână sau în buzunar. Așa cum am spus de fiecare dată când am comparat telefoane mari și mici, avantajul iPhone 5S este că se simte extrem de ușor în mână (e cu 30 la sută mai ușor) și practic dispare în buzunar. Avantajul HTC One M8 este că ecranul său vă oferă o fereastră mult mai mare pentru aplicații și mass-media. Pentru a fi mai precis, iPhone-ul vă oferă 64 la sută din ecranul M8. Experiența în utilizarea One M8 este un pic mai aproape de ceea ce te-ai aștepta de la o tabletă, în timp ce iPhone-ul face imposibil să uiți faptul că folosești un telefon ultra-portabil, perfect pentru un buzunar.

Caracteristici HTC One M8 vs. iPhone 5S

Ambele ecrane sunt „sharp”. HTC One M8 este clar, iar dacă așezați ambele telefoane „side-by-side”, veți observa doar o mică diferență în densitatea pixelilor (One M8 conține cu 35 la sută mai mulți pixeli pe fiecare inci).

htc-one-m8-vs-iphone-5s.0

Diferenta de marime – HTC One M8 vs. iPhone 5S

Dacă facem un pas înapoi de la dimensiunile ecranelor și ne uităm numai la construcțiile lor, atunci vom vedea două perfecțiuni întruchipate. Ambele telefoane au un design „unibody” din aluminiu. Nu știu dacă smartphone-urile pot fi considerate bijuterii sau nu, dar aceste două telefoane aduc cel mai bun argument pentru această comparație. IPhone-ul are un aspect familiar, cu margini rotunjite și un spate plat, colorat în două tnuri. One M8 are un un spate mai încovoiat cu finisaj într-un singur ton (culoarea de „pistol metalic” îți atrage privirea). One M8 este un dispozitiv superb și genial și asta e, probabil, tot ceea ce contează.
Nu cred că de viața bateriei este un motiv de îngrijorare pentru nici unul dintre telefoane, așa cum n-am avut vreo problemă cu nici unul, pe parcursul unei zile întregi. În testul nostru standard, am urmărit video prin Wi-Fi, cu luminozitate stabilită la 75 la sută, One M8 a durat cu 49 la suta mai mult decât iPhone 5S.
HTC One M8 are o caracteristică de economisire a energiei foarte bună, care ar fi putut fi foarte bine furată de la Samsung (a apărut la o lună după ce o caracteristică izbitor de asemănătoare a fost anunțată pentru Samsung Galaxy S5). „Extreme Power Saving Mode”, care rulează încă la versiunile unor provideri americani pentru HTC One M8, vă permite să vă păstrați telefonul în funcțiune cu minim de consum. Dacă viața bateriei scade sub un anumit nivel (personalizabil), telefonul va trece la un ecran de start minimal, gri, fiind limitat la funcțiile de bază, doar apeluri telefonice, e-mail și mesaje text.
Deci, care este avantajul „Extreme Power Saving Mode” și cum ajută HTC One M8 să fie cel mai bun telefon din lume? Ei bine, poate lua doar o fărâmă din baterie și să o transforme în ore de viață pentru telefon. Dacă aveți o zi încărcată și utilizați telefonul mai mult decât de obicei, modul EPS poate să vă păstreze în rețea doar cu 5% din baterie. iPhone 5S nu are o funcție echivalentă.

iphone5s

iPhone 5S

Ca și Siri pentru iPhone 4S, trăsătura „criminală” a lui iPhone 5S va fi, probabil, standardizată în fiecare nou dispozitiv iOS de acum înainte. Senzorul de amprentă digitală „Touch ID” al 5S vă permite să configurați parola și securitatea telefonului, și apoi să utilizați amprenta unică pentru a-l deschide. Aceasta funcționează perfect, puteți programa până la cinci degete (inclusiv același deget de mai multe ori pentru a crește precizia) și puteți face o combinație strălucită de securitate și confort.
Mai târziu în acest an, după lansarea iOS 8, Apple a deschis „Touch ID” și pentru aplicațiile altor dezvoltatori. Acest lucru ar putea fi util mai ales pentru plățile bancare și aplicațiile ce stochează parole, ca „1Password”, „LastPass” sau „Dashlane”.

HTC One M8 nu are senzori biometrici, dar are câțiva senzori la bord. Acești senzori sunt caracterizați de apartenența la un grup numit „Motion Launch”: o serie de comenzi rapide pe bază de gesturi pentru unele dintre cele mai frecvente mișcări pentru folosirea telefonului. Deci, dacă, să zicem, că doriți să deblocați telefonul nu este nevoie neapărat de folosirea butonului de alimentare, înainte de trecerea degetului pe ecran. Doar țineți telefonul în modul portret și treceți degetul peste ecran. Sau, dacă doriți doar să verificați notificările, atingeți de două ori ecranul pentru a vedea mesajul de blocare. Apăsați de două ori din nou pentru a-l porni. Există, de asemenea, comenzi rapide pentru aparatul de fotografiat, „BlinkFeed” (widget social pentru știri de la HTC) și alte widget-uri de pe ecranul de start.
Eu nu aș numi „Motion Launch” revoluționar. Dacă aș avea posibilitatea de a alege, aș dori securitatea și confortul „Touch Id” în locul vitezei „Motion Launch”. Dar și acesta este un set de caracteristici folositoare care pot scurta distanța dintre un telefon de dormit și unul pregătit de „acțiune”.
N-am ales niciodată un smartphone față de altul, din cauza boxelor sale, și mă îndoiesc că o veți face și voi. Dar dacă aș fi făcut-o, atunci alegerea ar fi extrem de ușoară: HTC One M8 are cele mai bune difuzoare pe care nu le-am auzit la nici un alt telefon. Sunt tari, pline și (cel mai important) sunt în față. Anul trecut, HTC One M7 a ridicat ștacheta pentru calitatea audio la un smartphone, și difuzoarele „BoomSound” de la One M8 mută linia calității chiar și mai departe.

HTC One M8 - Camera Foto Dubla

HTC One M8 – Camera Foto Dubla

Atunci când comparați telefoanele de top în aceste zile, calitatea camerelor foto pare a fi aproape la fel. Câteva caracteristici unice aici, câteva trucuri acolo, dar cele mai multe dintre ele nu sunt atât de diferite. Iar HTC One M8 pare că a luat-o pe propriul drum, cu un senzor de rezoluție foarte scăzut, dar care (într-un fel) se răscumpără cu dimensiunea pixelilor.

La fel ca One M7 în 2013, camera principală a HTC One M8 foloseste ceea ce HTC numește “UltraPixels”. Chiar dacă va înregistra într-o rezoluție mediocră, la 4 MP, punctele de imagine sunt mai mari, ceea ce ajută la o mai bună fotografiere în lumină scăzută. Se pare că fotografiile la lumină scăzută sunt mai luminos și mai colorate decât cele de la multe alte telefoane, inclusiv iPhone 4 la care fotografiile nu arată la fel de clare și acest lucru va fi foarte vizibil dacă încercați să măriți imaginile până la dimensiuni de afiș.
Camerele ambelor telefoane au „flash-uri dual-LED”, care pot face fotografiile să arate mai puțin întunecate sau neclare, fiind mai colorate și uniform luminate.

Însă lucrul care face diferența între camerele foto ale celor două telefoane, este un mic „prieten” aflat lângă obiectivul foto al HTC One M8. Vedeți voi, HTC One M8 are un al doilea aparat de fotografiat în spate, care este dedicat în întregime „detectării de adâncime”. Acest lucru deschide ușa unor caracteristici înșelătoare (pe care nu le-am folosit vreodată), inclusiv un efect de „fals 3D” (acesta vă permite să înclinați telefonul, pentru a vedea imaginile din unghiuri diferite), precum și altele care „cartoonizează” sau adăugă un efect de „blur radial” în fundal . Am fi putut trăi fără cele mai multe dintre acestea.

Dar există o caracteristică importantă făcută posibil de către senzorul de adâncime al lui One M8. „Ufocus” simulează neclaritatea de fond („bokeh”), efect pe care l-am obține doar cu o cameră DSLR cu obiectiv cu deschidere mare. Acest efect nu este perfect, când e folosit – și aș spune că îl dorești cam 60 – 70 la sută din timp – este o caracteristică ce te „scoate din rândul lumii”. Setarea aparatului foto dublu al HTC One M8 ar putea fi considerată ca un truc ieftin, dacă n-ar exista „Ufocus” și nu ar funcționa suficient de bine pentru a justifica hardware-ul.

Iată un exemplu de poză la care „Ufocus” a lucrat destul de bine:

htc-one-m8-vs-iphone-5s

HTC One M8 – Efect “Ufocus”

Dacă totuși sunteți în căutarea unui telefon cu o cameră simplă, cu o interfață simplă și care face fotografii excelente, atunci votez camera de rezolutie mai mare a iPhone 5S. Dar, în cazul în care principalele motive ar fi neclaritățile de fundal și fotografierea cu iluminare scăzută sunt priorități, atunci HTC One M8 are o geantă plină de trucuri unice.

Pe vremuri ne concentram mai mult pe performanța smartphone-urilor, prin teste care dezvăluiau diferențe minore. Dar asta a fost atunci când cele mai multe telefoane aveau viteza melcului, și fiecare impuls al puterii procesorului, oricât de mic, în cel mai recent model nou, era ca o gură de aer proaspăt. Astăzi, performanța la telefoanele „high-end” a trecut de punctul de interes – inclusiv cele două din acest review. Cele mai multe aplicații mobile necesită acum mult mai puține resurse în modul de procesare, așa că, dacă ne interesează ceva, este modalitatea prin care unele aplicații încarcă și utilizează hardware-ul.
Din acest punct de vedere HTC One M8 și iPhone 5s sunt două smartphone-uri „top notch”, și nu aș ezita să recomand unul dintre ele oricui m-ar întreba. Evident, există fanii sistemului de operare Android și cei care vor ecrane mai mariș aceștia vor gravita în jurul HTC, în timp ce ceilalți vor alege Apple din cauza simplității perfecte care merge împreună cu designul unic al iPhone 5S.

iphone-6L

Noul iPhone 6 (?)

Poate cel mai important pe care ar trebui să-l păstrăm în minte este că iPhone 5S se apropie de sfârșitul ciclului său de viață inițial. În data de 09 septembrie, Apple va anunța noile modele (iPhone 6 și 6L), care se știe că vor avea ecrane mai mari (4,7 inci, iar modelul 6L la 5,5 inci). Deci, dacă preferi totuși marca iPhone, atunci s-ar putea să ajute să te mai abții câteva zile…

Cumpara iPhone 5 la cel mai mic pret!

2 thoughts on “HTC One M8 vs. iPhone 5S

  1. Pingback: HTC Desire 510 | Cartuse Imprimante Refill Profesionist

  2. Pingback: HTC One M9 vs. Samsung Galaxy S6 | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor